از نگاه دانشگاه آزاد اسلامی به ورزش در سند راهبردی تحول تا حمایت از دانشجویان مدال آور + فیلم
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا - حجت عابدی؛ مراسم تجلیل از قهرمانان دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات المپیک و پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ و مسابقات جهانی کشتی نروژ، صبح امروز چهارشنبه از ساعت ۹ صبح در سالن مرحوم دکتر حبیبی واحد علوم و تحقیقات به همت مرکز ورزش و تربیتبدنی دانشگاه آزاد برگزار شد.
در این مراسم دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، امیرعباس لشگری، رئیس مرکز ورزش و تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی، سید رضا صالحیامیری، رئیس کمیته ملی المپیک، مهدی علینژاد، معاون قهرمانی و توسعهای وزارت ورزش و جوانان، محمود خسروی وفا، رئیس کمیته ملی پارالمپیک، کیکاووس سعیدی، دبیرکل کمیته ملی المپیک، علی مرادی، رئیس فدراسیون وزنهبرداری، علیرضا دبیر، رئیس فدراسیون کشتی، علی دادگر، رئیس فدراسیون تیراندازی، شروین اسبقیان، رئیس فدراسیون جانبازان و معلولان و همچنین قهرمانان دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی، محمدرضا گرایی، محمدهادی ساروی، میثم دلخانی، سجاد گنجزاده، جواد فروغی، امیرمحمد یزدانی و ... جمعی از ورزشکاران پارالمپیکی حضور دارند.
دانشگاه آزاد اسلامی با ورزش پیوند نزدیک دارد / پذیرای دانشجویان مدالآور در دانشکدههای مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی هستیم
دکتر طهرانچی در این مراسم با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی و ورزش پیوند بسیار نزدیکی باهم دارند، خاطرنشان کرد: همت، هویت، اعتمادبهنفس و خودباوری جوانان ایرانی بیش از آنکه در کلاسهای درس ایجاد و تقویت شود، توسط ورزشکاران درصحنههای ورزشی بروز و ظهور پیدا میکند. بنابراین جایگاه ورزشکاران قهرمان نیز در این زمینه بسیار حائز اهمیت است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: اهتزاز پرچم سه رنگ ایران اسلامی در رقابتهای بینالمللی ورزشی توسط دانشجویان مدالآور دانشگاه آزاد اسلامی در خودباوری و اعتمادبهنفس جوانان کشور بسیار اثرگذار و نقشآفرین است.
دکتر طهرانچی هدف از تأسیس دانشگاهها را انتقال هویت ملی در تربیت اجتماعی دانست و افزود: بهطورکلی ۳ دانش تخصصی، مهارتی و اجتماعی داریم. کلاسهای درس صرفاً مفاهیم آموزشی را به دانشجویان منتقل میکنند، درحالیکه ورزش در خلق دانش اجتماعی و انتقال این دانش به دانشجو حرف اول را میزند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بابیان اینکه رفتارسازی یک فرهنگ است، خاطرنشان کرد: این موضوع از جریان سازی، گفتمان سازی و نمادسازی آغاز میشود و دانشجویان مدالآور در مرکز کانون فرهنگسازی تربیت اجتماعی جوانان مملکت قرار دارند. صحنههای رقابت ورزشی تنها یک فرآیند ساده زورآزمایی نیست، بلکه صحنه تربیت اجتماعی است. دانشگاه آزاد اسلامی به ورزش بهعنوان یک کار حاشیهای نگاه نمیکند، بلکه بهعنوان یک کار متنی و امر مهم توجه میکند.
وی با تأکید بر اینکه به حضور تکتک دانشجویان مدالآور در محیط دانشگاه نیازمند هستیم، گفت: باافتخار پذیرای دانشجویان مدالآور در دانشکدههای مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی هستیم. باید فضایی ایجاد کنیم تا دانشجویان مدالآور به انتقال مفاهیمی که سبب غرور ملی میشود، بپردازند. نباید تنها در اوج به یاد ورزشکاران باشیم. خوشبختانه در شورای عالی ورزش دانشگاه آزاد اسلامی خدمت همه سکانداران ورزش کشور هستیم و برنامههایی برای حضور دانشجویان مدالآور در محیط دانشگاه در نظر گرفتهشده است.
اهتزاز پرچم سه رنگ ایران اسلامی در رقابتهای بینالمللی ورزشی توسط دانشجویان مدالآور دانشگاه آزاد اسلامی در خودباوری و اعتمادبهنفس جوانان کشور بسیار اثرگذار و نقشآفرین است
دکتر طهرانچی با اشاره به اینکه ورزش، دانشبنیان است و صرفاً یک امر مهارتی نیست، اظهار داشت: ورزش شامل مباحثی همچون تجزیهوتحلیل، بهکارگیری فناوری اطلاعات، غذا و ابزارآلات موردنیاز ورزشکاران میشود. اگر کشوری بخواهد درزمینهٔ ورزشی پیشگام باشد، باید طراح وسایل ورزشی خود باشد و نباید فقط واردکننده تجهیزات ورزشی باشد باید در دانشگاه فناوریهای پشتیبان ورزش را خلق کنیم. ورزشکاران مدالآور که در ایجاد غرور ملی نقشآفرینی میکنند، باید از اقتصاد ورزش بهرهمند شوند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بر برنامهریزی برای دانش تخصصی و مهارتی دانشجویان در دانشگاهها تأکید کرد و افزود: در دانش تخصصی، جای دانشکدههای تربیت مربی خالی است. باید مربیان سرآمد تربیت کنیم و جوانان در دوران فعالیت ورزشی خود در آکادمیهای تربیت مربی به زبان و دانش عالی مربیگری مجهز شوند.
وی اظهار داشت: همچنین باید تعداد ورزشکاران کشور را افزایش دهیم، چراکه در این صورت است که شاهد صحنههای متعدد غرور ملی در رقابتهای گوناگون بینالمللی هستیم و دانشگاه آزاد اسلامی با وسعت و پراکندگی که در سراسر کشور دارد، میتواند در مناطق مختلف دانشکدههای مهارت و کارآفرینی را تأسیس کند تا پشتوانهای برای آینده دانشجویان مدالآور نیز باشد.
وی با طرح این سؤال که چرا دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت باشگاهی انجام میدهد، گفت: اعتقادداریم ورزش یک کار متنی و در تربیت اجتماعی، تخصصی و مهارتی مؤثر است. دانشگاه آزاد اسلامی دارای یکمیلیون و ۲۰۰ هزار دانشجو است که باید از میان آنها استعدادهای برتر را انتخاب کنیم. افتخار داریم که گروههای دانشگاه آزاد اسلامی افرادی را به ورزش قهرمانی کشور معرفی کردند که امسال شاهد افتخارآفرینی و کسب مدالهای رنگارنگ توسط آنان در رقابتهای مختلف ورزشی بودیم.
دکتر طهرانچی در پایان خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاهی از مردم و برای مردم است و ورزش نیز متکی به مردم است. به همین منظور باید جریان سازی شود تا مؤثر واقع شویم. دانشگاه آزاد اسلامی به حضور جوانان نامآور، خالق غرور ملی و بااخلاق که میتوانند نماد هویت برای جوانان ایرانی باشند، مفتخر است.
بیشتر بخوانید:
- دانشگاه آزاد اسلامی با ورزش پیوند نزدیک دارد
- سند راهبردی تحول، ورزش همگانی و قهرمانی دانشگاه آزاد اسلامی را توسعه میدهد
- قهرمانان ورزشی کشور اعتماد به نفس ملی را در مسابقات جهانی افزایش میدهند
قهرمانان ورزشی کشور اعتماد به نفس ملی را در مسابقات جهانی افزایش میدهند
جهانبین نیز در ادامه این مراسم گفت: کسب مقام قهرمانی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات المپیک و پارالمپیک توکیو ۲۰۲۰ و مسابقات جهانی کشتی نروژ، شایسته تقدیر است زیرا این قهرمانان ورزشی کشور در میدانها ورزشی جهانی، اعتمادبهنفس ملی را افزایش میدهند.
وی با اشاره به اینکه موضوع ورزش در معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی بسیار مهم است، افزود: در حوزه فرهنگ تعالی پیدا نمیکنیم مگر اینکه در حوزه ورزش اقدامات شایستهای را انجام دهیم همانطور که راهبردهای آن در سند تحول ۵ ساله این دانشگاه قیدشده است.
معاون فرهنگی و دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: باشگاهداری دانشگاه آزاد اسلامی با سایر باشگاهداریها متفاوت است و تلاش این دانشگاه، شناسایی دانشآموزان مستعد مدارس سما و دانشجویان بااستعداد برای عضویت در گروههای باشگاهیمان است.
وی بابیان اینکه شعار دانشگاه آزاد اسلامی، توسعه ورزش همگانی، قهرمانی و حرفهای است، عنوان کرد: در این راستا این دانشگاه بر لزوم توأم بودن اخلاقی قهرمانی در کنار قهرمانی ورزشی تأکید میکند.
باشگاهداری دانشگاه آزاد اسلامی با سایر باشگاهداریها متفاوت است و تلاش این دانشگاه، شناسایی دانشآموزان مستعد مدارس سما و دانشجویان بااستعداد برای عضویت در گروههای باشگاهیمان است
سند راهبردی تحول، ورزش همگانی و قهرمانی دانشگاه آزاد اسلامی را به تعالی میرساند
امیرعباس لشگری نیز در این مراسم گفت: در چند روز گذشته توسط دکتر طهرانچی سند تحول دانش آزاد اسلامی رونمایی شد و سند راهبردی ۵ ساله تحول، ورزش همگانی و قهرمانی دانشگاه آزاد اسلامی را به تعالی میرساند.
وی بابیان اینکه به همت مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی، فضایی فراهمشده تا قهرمانان ملی و بینالمللی کشور بتوانند در این دانشگاه ادامه تحصیل دهند، گفت: پیشازاین امکان تحصیل قهرمانان مدالآور در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد اسلامی فراهم بود و با پیگیریهای دانشگاه آزاد اسلامی در سال ۹۹ پذیرش قهرمانان مدالآور کشور در مقطع دکتری تخصصی در دستور کار قرار گرفت و برای اولین بار تحصیل این قهرمانان در مقطع دکتری تخصصی بدون آزمون در دانشگاه آزاد اسلامی فراهم شد.
رئیس مرکز ورزش و تربیتبدنی دانشگاه آزاد اسلامی اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی در ۳ سطح همگانی، قهرمانی و حرفهای در حال انجام کار است در چند روز گذشته از سند تحول دانشگاه آزاد اسلامی رونمایی شد که دربند ۶۸ این سند به امر ورزش از نگاه همگانی و قهرمانی تأکید شده است.
لشگری با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی تنها دانشگاه کشور است که در بعد ورزش حرفهای فعالیت میکند، افزود: در سال ۹۹ با شیوع کرولا که تقریباً تمام فعالیتهای ورزشی دانشگاههای کشور تعطیل بود در دانشگاه آزاد اسلامی ورزش همگانی بهصورت غیرحضوری و مسابقات ورزش قهرمانی با رعایت پروتکلها برگزار شد و فعالیتهای ورزشی این دانشگاه تعطیل نشد و در ۸ رشته مقام قهرمانی، در ۸ رشته مقام نائب قهرمانی و در ۳ رشته نیز مقام سومی را کسب کردیم.
دانشگاه آزاد اسلامی در رشتههای صاحب سکو سرمایهگذاری کرد
علینژاد در ادامه این مراسم گفت: یکی از موضوعات مهم برای کمیته ملی المپیک، تربیت و آمادهسازی ورزشکاران برای زندگی و نهفقط برای یک دوره کوتاهمدت قهرمانی است و این مسیر باید از طریق آموزش انجام شود و دانشگاه آزاد اسلامی ورزشکاران را بهخوبی تربیتکرده که بتوانند بعد از دوره قهرمانی هم فعالیت کنند. امروز خیلی از مدیران ورزشی کشور از این دانشگاه راه و رسم ورزشی و مدیریت را میآموزند.
وی اظهار کرد: باعث افتخار است که هر ۳ مدالآور طلایی المپیک از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی هستند و رمز موفقیت این است که در این دانشگاه در رشتههای سرمایهگذاری شد که مزیت نسبی در کشور دارند، به این معنی که رشتههایی که در عرصه بینالمللی صاحب سکو میشوند، موردحمایت قرار میگیرند.
معاون قهرمانی و توسعهای وزارت ورزش و جوانان تأکید کرد: قهرمانان برند جامعه هستند و هرکدام از این افراد وقتی در کلاس درس حضور دارند، باعث انگیزه سایرین میشوند. با نگاه علمی که دکتر طهرانچی دارد و همکاری دوطرفه، قطعاً روند مطلوب فعلی ادامه پیدا میکند البته در این میان بحث راهاندازی انستیتو تربیت مربیان باید در دستور کار قرار گیرد.
دانشگاه آزاد کمک جدی به ورزش قهرمانی کرده است
صالحی امیری نیز در پایان این مراسم عنوان کرد: تجلیل از قهرمانان نامآور ایرانزمین در آستانه مبعث رسول اکرم(ص) کار ارزشمندی است. دانشگاه آزاد اسلامی در شرایط تحریم و کرولا کمک جدی به ورزش قهرمانی کرد و در ضمن فضاهای خوب و استاندارد در اختیار گروههای ورزشی قرارداد.
وی گفت: در این شرایط سخت، نتیجهای که کاروان ورزشی ایران در المپیک و مسابقات آسیایی بهدقت آورد، قابلقبول است. در این میان کار پارالمپیک سختتر بود که علاوه بر این مشکلات، به لحاظ جسمانی هم شرایط سخت داشتند. سکوی قهرمانی نقطه آغاز است و باید از این قهرمانان حمایت شود. خوشبختانه دانشگاه آزاد اسلامی شروعکننده این مسیر بوده و به ورزش کشور کمک شایانی کرده است.
به گزارش آنا، در پایان این مراسم، از دانشجویان مدالآور دانشگاه آزاد اسلامی در مسابقات جهانی کشتی فرنگی و آزاد ۲۰۲۱ اسلو نروژ و المپیک و پارالمپیک ۲۰۲۰ توکیو با اهدای لوح تقدیر و هدایایی به عمل آمد.
انتهای پیام/۴۱۶۷/
انتهای پیام/