صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۹:۱۵ - ۲۶ مهر ۱۴۰۰
خطیب‌زاده:

اطمینان می‌دهم پیگیر پرونده احمد متوسلیان هستیم/ سفر هیئت سعودی به ایران تکذیب می‌شود

سخنگوی وزارت امور خارجه با اشاره به پیگیری ایران برای یافتن اثری از احمد متوسلیان و همراهانش تأکید کرد: اولویت اصلی ما در حوزه شامات این موضوع است و اطمینان می‌دهم که به دنبال یافتن اثری از دیپلمات‌های خود هستیم.
کد خبر : 615150

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه جهان خبرگزاری آنا، نشست هفتگی سعید خطیب زاده با خبرنگاران داخلی و خارجی آغاز شد و وی پاسخگوی سؤالات درباره موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی بود.


وی در ابتدا گفت: آغاز هفته وحدت را خدمت امت اسلام و هم‌میهنان تبریک عرض می‌کنم و امیدوارم جهان اسلام روزهای بهتری داشته باشد.


آنچه در تهران گفته نشد، در بروکسل به طرف اروپایی گفته می‌شود


خطیب‌زاده درباره مذاکرات لغو تحریم‌های ظالمانه تأکید کرد: گفت‌وگوهای هفته گذشته سازنده بود و نکاتی که باید به انریکه مورا گفته می‌شد، منتقل شد و توافق دوسویه بوده و موانعی که ۶ دور گفت‌وگوهای وین به بن‌بست رسیده بررسی‌شده است. پرونده گفت‌وگوها و مذاکرات وین در وزارت خارجه دنبال می‌شود و باقری مطابق توافق دو طرف به بروکسل می‌رود و آنچه در تهران نشد گفته بشود، بیان خواهد شد و به‌دنبال روشن شدن نقاط چالش در مذاکرات قبلی هستیم.


وی درباره اخذ تضمین‌ها نیز گفت: هدف این است که هیچ‌کس در واشنگتن دنیا را به سخره نگیرد. آنچه حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان گفت این بود که آمریکا به‌جای ادامه مسیر ترامپ، روند مجزایی را پیگیری کند. همان فشار حداکثری ترامپ را همین دولت ادامه می‌دهد و این اقدام و عمل است که می‌تواند نشان دهد دولت فعلی بایدن متفاوت از دولت ترامپ است و در عمل آنچه دیدیم تداوم بوده است نه تغییر.


این دیپلمات ارشد درباره اقدام پلیس ترکیه اظهار کرد: درباره بازداشت پناهندگان، ما هیچ موضوعی را بدون پیگیری رها نمی‌کنیم. مرزبانان جلسات مشترک و منظم دارند و کمیته‌های مرزبانی در تهران و آنکارا در حال پیگیری است.


محتوای مذاکرات را رد یا تأیید نمی‌کنم


وی همچنین درباره مذاکرات ایران و عربستان تأکید کرد: آنچه در میز مذاکرات است، بگذارید در میز مذاکرات باقی بماند و آن را من تائید یا رد نمی‌کنم. سفر هیئت سعودی به ایران نادرست است و تکذیب می‌شود.


خطیب‌زاده افزود: چهارشنبه هفته آینده نشست همسایگان افغانستان در تهران برگزار می‌شود و دستور کار آن بررسی آن چیزی است که در نشست مجازی بررسی‌شده بود و کمک به برقراری صلح در افغانستان است. موضوع افغانستان، ملی است و در سطح ملی پیگیری می‌شود و برای ما مهم است همه نهادها و بخش‌های مرتبط با هماهنگی کارها را به‌پیش ببرند و وزارت خارجه در این راستا نقش محوری خود را ایفا می‌کند. ما در نشست مسکو درباره افغانستان در سطح نماینده ویژه حضور خواهیم داشت و از آن استقبال می‌کنیم.


وی تأکید کرد: درباره افغانستان ما با تمامی طرف‌های افغان به شمول طالبان در تماس هستیم. طالبان مسئولیت مستقیم و ویژه در صلح و ثبات و آرامش مردم و سلامت تمامی گروه‌ها و اقلیت‌های افغانستان ازجمله هزاره‌ها و شیعیان دارد. ایران حساسیت ویژه‌ای در این زمینه داشته است. از طالبان و طرف‌ها شنیده‌ایم که تمام تلاش خود را می‌کنند که چنین مواردی تکرار نشود. جامعه بین‌الملل حساسیت ویژه‌ای دارد و از تمامی مجاری دیپلماتیک که با گروه‌های افغانستان و ازجمله طالبان داریم، در تلاشیم افغانستان وارد چرخه خشونت و ترور نشود.


با جدیت پیگیر پرونده متوسلیان هستیم


سخنگوی وزارت امور خارجه درباره رزمایش پدافند هوایی در جمهوری آذربایجان نیز گفت: این‌که رزمایش به‌وسیله کشورهای منطقه رخ دهد، موضوعی طبیعی است و ازجمله این‌که اطلاع‌رسانی دقیق در این زمینه انجام شود و اگر کشورها بتوانند با این منش اقدام کنند نشانه بلوغ آن‌هاست که اطلاع‌رسانی کنند. ناامنی‌هایی که ریشه از حضور نامشروع رژیم صهیونیستی ایجاد می‌شود همه کشورها باید با دقت توجه کنند که ریشه و ذات این رژیم در خشونت و ترور رشد کرده و از این فضا می‌تواند رشد و نمو کند.


خطیب‌زاده در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری آنا مبنی بر اینکه پیگیری پرونده احمد متوسلیان و همراهانش در چه مرحله‌ای است گفت: ما هیچ‌گاه پیگیری‌های خود را برای یافتن اثری از ایشان یک‌لحظه متوقف نکرده‌ایم. همچنان اولویت اصلی ما در حوزه شامات این موضوع است و اطمینان می‌دهم که به دنبال یافتن اثری از دیپلمات‌های خود هستیم. مذاکرات در این خصوص را بارها انجام داده‌ایم، گاهی به سرنخ رسیدیم و گاهی مسیر مذاکرات به نتیجه‌ای نرسیده ولی هیچ‌گاه از ادامه روند ناامید نشده‌ایم و کار پیگیری را ادامه داده‌ایم.


وی با اشاره به روابط و همکاری‌های پولی و مالی با روسیه نیز تأکید کرد: دلار به‌وسیله آمریکا به ابزار نظامی علیه همه و به سلاح و ابزار کشتار دسته‌جمعی در نظام پولی و مالی بین‌المللی تبدیل‌شده است. تحریم‌های فراسرزمینی آمریکا به همه نشان داد چگونه دلار به سلاحی تبدیل‌شده که گردن همه را می‌زند. نظام‌های پولی و مالی دنیا تلاش کردند خودشان را مستقل از دلار کنند. برخی کشورها وارد اتحادیه‌های مالی و پولی با هم شدند که مستقل از دلار است.


سفر موفق سردار باقری به پاکستان


خطیب‌زاده با اشاره به سفر سردار باقری به پاکستان به دعوت رئیس ارتش پاکستان اظهار کرد: این سفر در چارچوب روابط دوستانه دو کشور انجام شد. برای ایران سیاست حسن همسایگی اصل اساسی است. سفر بسیار موفقی بود که در راستای مراودات نزدیک ایران و پاکستان انجام شد و از سوی دو طرف ادامه خواهد یافت.


سخنگوی وزارت خارجه درباره رایزنان بازرگانی نیز گفت: این افراد را وزارت صنعت، معدن و تجارت تعیین می‌کند و ما تسهیل و سعی می‌کنیم وابستگان بازرگانی مناسب کشورها باشند، ولی وزارتخانه مسئول و بررسی کننده اولیه، وزارت صمت است. وزارت خارجه در دو ماه اخیر و در جلسات هیئت دولت اعلام کرده حضور گسترده‌تر وابستگان بازرگانی را تسهیل می کند. هر موقع به ما معرفی شوند سعی می‌کنیم در اسرع وقت حضور آن‌ها را تسهیل کنیم.


سیاست خارجی متوازن در دیپلماسی ایران، مبناست


وی تأکید کرد: وزارت امور خارجه و امیر عبداللهیان با صراحت اعلام کردند تمرکز خود را بر دیپلماسی اقتصادی و ارتباط با همسایگان و ارتقای مفاهیم اصلی جدید در سیاست خارجی مانند سیاست خارجی متوازن گذاشتند. آنچه در دو ماه گذشته از جلسه و ملاقات و تماس و ... آمده همه مؤید این است.  یکی از موضوعات سیاست خارجی ما رفع تحریم‌های فراقانونی و یک‌جانبه است و این یکی از اولویت‌های اساسی دولت، نظام و دستگاه دیپلماسی است. سعی کردیم روابط مبتنی بر اقتصاد بدون دلار را دنبال کنیم.


خطیب‌زاده درباره برنامه جامع همکاری ایران و چین نیز تأکید کرد: سند برنامه جامع همکاری ۲۵ ساله، یک چارچوب حقوقی و عملی برای روابط بلندمدت و راهبردی دو کشور است. این روابط ابعاد و اجزای مختلف دارد که به وزارتخانه‌های مختلف و ... برمی‌گردد. امیر عبداللهیان بعد از اینکه به وزارت امور خارجه آمد، ارزیابی از عملیاتی شدن توافق داشت و در هیئت دولت مطرح کرد و برای تمام دستگاه‌ها وظایفشان را با نگاه جدید فرستاد. این موضوع به‌صورت حاکمیتی در کل حاکمیت در حال پیگیری است.


انتهای پیام/۴۱۰۶/


انتهای پیام/

ارسال نظر