صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۴ - ۲۰ مهر ۱۴۰۰
نادری‌منش:

۵۱۵ اثر به دبیرخانه جایزه مصطفی ارسال شد/ اعلام برگزیدگان جایزه مصطفی(ص)

رئیس گروه تمام زمینه‌های علم و فناوری جایزه مصطفی(ص) گفت: به طور کلی ۵۱۵ اثر به دبیرخانه جایزه مصطفی(ص) ارسال شد و درنهایت پنج اثر به عنوان برگزیده انتخاب شدند.
کد خبر : 613803

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، حسین نادری‌منش در نشست خبری چهارمین دوره اعطای جایزه مصطفی(ص) بیان کرد: فراخوان چهارمین دوره جایزه مصطفی(ص) آذر ۱۳۹۸ منتشر شد و تا شهریور ۱۳۹۹ نیز ادامه داشت. به طور کلی ۵۱۵ اثر به دبیرخانه جایزه ارسال شد که ۴۸۴ اثر به گروه‌های داوری اولیه رسید. از این میان ۲۱۳ اثر به گروه‌های داوری ثانویه ارسال شد و ۴۸ اثر واجد شرایط به مرحله نهایی راه یافت. درنهایت ۱۱ اثر به شورای سیاستگذاری جایزه معرفی شد و پنج اثر برگزیده انتخاب شدند.


وی افزود: در گروه علم و فناوری اطلاعات و ارتباطات ۷۰ اثر معرفی شد،۶۷ اثر به داوری اولیه، ۱۷ اثر به داوری ثانویه و چهار اثر واجد شرایط به مرحله نهایی رسید. هیچ اثری از این گروه حائز شرایط نامزدهای فهرست کوتاه نبود. در گروه علم و فناوری زیستی و پزشکی ۲۲۰ اثر معرفی شد که ۱۹۷ اثر به داوری اولیه،‌ ۱۶۰ اثر به داوری ثانویه و ۲۲ اثر واجد شرایط به مرحله نهایی رسید. از این گروه ۶ نفر به نامزدهای فهرست کوتاه راه یافتند. در گروه علم و فناوری نانو و گروه تمامی زمینه‌های علم و فناوری ۲۲۵ اثر معرفی شد که ۲۲۰ اثر به داوری اولیه، ۳۶ اثر به داوری ثانویه و ۲۲ اثر به مرحله نهایی رسیدند. از این گروه پنج نفر به فهرست کوتاه رسیدند.


رئیس گروه تمام زمینه‌های علم و فناوری جایزه مصطفی(ص) گفت: جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ به صورت مشترک به کامران وفا از ایران و زاهد حسن از بنگلادش اعطا می‌شود. وفا ریاضی-فیزیکدان و استاد فیزیک دانشگاه هاروارد است و نظریه F شاخه‌ای از نظریه ریسمان را توسعه داده که یک نظریه ۱۲ بعدی است. زاهد حسن استاد فیزیک دانشگاه پرینستون است و اثر نیمه فلزهای فرمیون ویل را ارائه داده است.


نادری‌منش با اشاره به این جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ از کشورهای اسلامی به صورت مشترک به یحیی تیعلاتی از مراکش، محمد صائغ از لبنان و محمداقبال چودری از پاکستان اعطا می‌شود، گفت: محمد صائغ برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی (ص) در حوزه پزشکی و استاد پزشکی و ایمنی‌شناسی، دانشگاه آمریکایی بیروت است. وی در زمینه درمان‌های نوین برای بهبود نتایج آلوگرافت کلیه و قلب فعالیت می‌کند و حوزه تحقیقاتی وی رد یک دگرپیوند هم دگرشناسایی مستقیم و هم دگرشناسایی غیرمستقیم است. محمد اقبال چودری برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ در حوزه شیمی آلی زیستی است که موفق به کشف مولکول‌های جذاب یا کاربردهای درمانی شده است. وی متولد پاکستان و رئیس مرکز ICCBS، دانشگاه کراچی است.


وی افزود: یحیی تیعلاتی برگزیده مقیم کشورهای اسلامی جایزه مصطفی(ص) ۲۰۲۱ در حوزه فیزیک نظری و ذرات است و اثر وی مشاهده پراکندگی با نور و جست‌وجوی تک قطبی‌های مغناطیسی نام دارد. وی متولد مراکش است و در حال حاضر به عنوان استاد فیزیک، دانشگاه محمد الخامس فعالیت می‌کند.


انتهای پیام/۴۰۲۱


انتهای پیام/

ارسال نظر