صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۳ - ۲۶ مهر ۱۴۰۰
همتی در گفت‌وگو با آنا خبر داد؛

رونمایی از آکادمی‌های تخصصی سما؛ هر استان یک باشگاه فرهنگی ورزشی

آغاز قهرمان‌پروری از مدارس سما/ ۳ زورخانه‌ دانش‌آموزی در هفته تربیت بدنی راه‌اندازی می‌شودمدیر تربیت بدنی و سلامت معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی از رونمایی سراسری آکادمی‌های تخصصی ورزشی سما در استان‌های کشور خبر داد و گفت: در هر استان یک باشگاه فرهنگی ورزشی ایجاد می‌کنیم.
کد خبر : 613052

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ حدود ۷۵۰ مدرسه سما در مقاطع مختلف پیش‌دبستانی تا متوسطه دوم در سراسر کشور فعالیت دارند که با توجه به ظرفیت‌های فوق‌العاده برای موضوع استعدادیابی و استعدادپروری در این مدارس، راه‌اندازی آکادمی‌های تخصصی امری اجتناب‌ناپذیر است؛ البته برداشت‌های مختلفی از مفهوم آکادمی شده و می‌شود؛ اما مفهوم واقعی آکادمی یعنی مرکزی که علاوه بر اینکه آموزش مهارت‌های تخصصی هر رشته را ارائه می‌کند در کنار آن موضوعاتی از قبیل روانشناسی، تغذیه و پزشکی ورزشی همراه با زبان انگلیسی را هم در طول آموزش به‌صورت هفتگی و برنامه‌ریزی شده توسط متخصصان ارائه کند.


با توافق و تفاهمی که با فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای داشتیم، سه زورخانه دانش‌آموزی را همزمان در هفته تربیت‌بدنی در استان‌های یزد، همدان و خراسان رضوی افتتاح می‌کنیم.آکادمی‌های تخصصی ورزشی سما نمونه بارز این نوع از آکادمی‌هاست که به همراه تعدادی دیگر از برنامه‌های ورزشی در دستور کار مدیریت تربیت بدنی و سلامت معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی قرارگرفته است.


خبرنگار خبرگزاری آنا در این راستا و در پی تصمیم مدیریت تربیت بدنی و سلامت معاونت آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر راه‌اندازی آکادمی تخصصی ورزشی برای مدارس سما در هر استان با جمشید همتی مدیر تربیت بدنی و سلامت این معاونت گفت‌وگو کرده و چگونگی و چرایی ایجاد این آکادمی‌ها و دیگر برنامه‌های ورزشی را جویا شده است که در ادامه می‌خوانیم.


هر استان یک آکادمی تخصصی ورزشی


آنا: برنامه‌ها و اهداف حوزه تربیت بدنی سما برای فعالیت‌های ورزشی مدارس چیست؟


همتی: با توجه به ظرفیت بسیار خوبی که شامل ۷۵۰ مدرسه در مقاطع مختلف پیش‌دبستانی تا متوسطه دوم و تعداد زیادی دانش‌آموز فعال در آنها می‌شود و ظرفیت فوق‌العاده‌ای برای موضوع استعدادیابی و استعدادپروری دارند، تعدادی برنامه‌ را تنظیم کرده‌ایم که ازجمله می‌توان راه‌اندازی آکادمی‌های تخصصی در هفته تربیت‌بدنی در استان‌ها را نام برد که به‌صورت سراسری رونمایی و افتتاح می‌شود تا در هر استان یک آکادمی تخصصی ورزشی داشته باشیم.


برداشت‌های مختلفی از مفهوم آکادمی شده و می‌شود؛ اما مفهوم واقعی آکادمی برای نمونه در رشته ورزشی یعنی مرکزی که علاوه بر اینکه آموزش مهارت‌های تخصصی رشته ورزشی ارائه دهد، موضوعاتی از قبیل روانشناسی ورزشی، تغذیه ورزشی و پزشکی ورزشی را هم در طول آموزش به‌صورت هفتگی و کاملاً برنامه‌ریزی شده توسط متخصصان ارائه شود. به‌عنوان نمونه در آکادمی والیبال، علاوه بر آموزش مهارت‌های والیبال در طول دوره‌ مفاهیم روانشناسی ورزشی، تغذیه ورزشی، آسیب‌های ورزشی، پزشکی ورزشی، مفاهیم مرتبط با آن رشته و علوم ورزشی کاملاً آموزش داده می‌شود.




بیشتر بخوانید:


کسب مدال مسابقات وزنه‌برداری جوانان جهان توسط دانشجوی سمای بروجرد


مدرسه فوتبال در دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس راه‌اندازی می‌شود




آغاز قهرمان‌پروری از مدارس سما


آنا: چه اقداماتی برای راه‌اندازی این آکادمی‌ها انجام شده است؟


همتی: برای کسب مجوز آکادمی‌ها از طریق اخذ گواهینامه کمیسیون ماده پنج که در اصل مجوز راه‌اندازی باشگاه‌هاست، اقدام کرده‌ایم تا در هر استان یک باشگاه فرهنگی ورزشی سمای دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کنیم. مجوزها در چند استان صادر شده و استان‌های دیگر هم در حال تلاش هستند که بتوانیم در هفته تربیت‌بدنی تقریباً همه مجوزها را بگیریم. برنامه‌ریزی کرده‌ایم که رونمایی سراسری از آکادمی‌ها در اواخر مهر داشته باشیم.





همه مدیران استانی در تلاش هستند تا این اتفاق خوب بیفتد و بعد از فراهم کردن زیرساخت‌ها و آموزش دانش‌آموزان در آکادمی‌ها به دلیل اینکه مجوز باشگاه داریم، بتوانیم تیم‌های نوجوانان و جوانان را تشکیل داده و در لیگ‌های معتبر ورزشی شرکت کنیم. همین روند می‌تواند زیرساختی برای تشکیل تیم‌های لیگ برتر دانشگاه شود.


سال‌ها این انتقاد از دانشگاه آزاد اسلامی است که ورزشکاران و قهرمانان جذب این دانشگاه می‌شوند و بعد به اسم دانشگاه مقام می‌آوردند؛ می‌خواهیم این سیکل و چرخه کامل شود یعنی از ابتدا دانش‌آموز ابتدایی، دانش‌آموز مقطع متوسطه اول و دوم را در آکادمی‌های ورزشی آموزش دهیم تا بعد از اینکه دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی شد به‌عنوان ورزشکار حرفه‌ای جذب باشگاه این دانشگاه شود.


آنا: فعالیت مدارس سما در لیگ‌های کشور در چه مرحله‌ای بوده و آیا مجوز آن صادر شده است؟


همتی: جلساتی با مسئولان درباره لیگ جوانان و نوجوانان داشتیم و اکنون در چهار رشته ووشو، تکواندو، تنیس روی میز و کشتی (آزاد و فرنگی) فراخوان داده‌ایم و اقدامات لازم صورت گرفته است‌.


سایر ورزش‌ها جزء برنامه‌های سما بوده است؛ اما به دلیل نداشتن زمان فقط برخی رشته‌ها را فراخوان زده‌ایم تا افراد مستعد در مدارس سما از سراسر کشور معرفی شوند و آنان را جذب کنیم.


راه‌اندازی آکادمی زمان‌بر است تا بتوانیم زیرساخت‌ها را فراهم کنیم و آموزش‌های لازم ارائه شود. فعلاً چهار رشته را معرفی کرده‌ایم تا بتوانیم حضور مقتدرانه‌ای در لیگ به نام سمای دانشگاه آزاد اسلامی داشته باشیم.






آنا: برای مدارس سما در رشته فوتبال چه برنامه‌ای دارید؟


همتی: در رشته فوتبال با توجه به ظرفیت و علاقه‌مندی که برای رشته فوتبال در استان‌ها وجود دارد، این رشته را در اختیار خود استان‌ها گذاشته‌ایم. در مجوز کمیسیون ماده پنج باید عنوان رشته‌ها بیاید که اکثر استان‌ها رشته فوتبال را انتخاب کرده‌اند. می‌خواهیم با توجه به ظرفیت استان‌ها آکادمی‌ها راه‌اندازی شود.


نمی‌خواهیم آکادمی در استانی راه‌اندازی کنیم که پیشینه‌ای ندارد به‌عنوان نمونه در مازندران آکادمی کشتی و در زنجان آکامی ووشو و رشته‌های رزمی را راه‌اندازی خواهیم کرد. به همین ترتیب با توجه به مطالعاتی که از قبل درباره استان‌ها انجام داده‌ایم، رشته‌ها را در نظر گرفته‌ایم و فوتبال هم جزء این رشته‌هاست.


آنا: آیا این رشته‌های ورزشی می‌توانند در لیگ امسال شرکت کنند؟


برای کسب مجوز آکادمی‌ها از طریق اخذ گواهینامه کمیسیون ماده پنج که در اصل مجوز راه‌اندازی باشگاه‌هاست، اقدام کرده‌ایم تا در هر استان یک باشگاه فرهنگی ورزشی سمای دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کنیم. همتی: تکواندو و ووشو را قطعاً می‌دانم که در لیگ امسال حضور خواهند داشت؛ زیرا کادر فنی خیلی قوی در این رشته‌ها داریم، خودشان از خانواده دانشگاه آزاد و از همکاران پرتلاش هستند، در این دو رشته حتماً حضور داریم؛ البته نکته‌ای هم وجود دارد که در همه فدراسیون‌های کشور در همه رشته‌ها لیگ جوانان و نوجوانان نداریم که بتوانیم در آنها شرکت کنیم؛ منظور این است که در خیلی از رشته‌ها اصلاً لیگ‌های رده‌های سنی نداریم.


راه‌اندازی ۳ زورخانه‌ دانش‌آموزی در هفته تربیت بدنی


آنا: برنامه‌های دیگر حوزه مدیریت تربیت بدنی برای مدارس سما چیست؟


همتی: یکی دیگر از برنامه‌ها راه‌اندازی زورخانه‌های دانش‌آموزی است. با توافق و تفاهمی که با فدراسیون پهلوانی و زورخانه‌ای داشتیم، سه زورخانه دانش‌آموزی را همزمان در هفته تربیت‌بدنی در سه استان یزد، همدان و خراسان رضوی افتتاح می‌کنیم.


هماهنگی‌ها انجام شده و سه استان یزد، همدان و خراسان رضوی به‌عنوان پایلوت انتخاب شده‌اند تا سه زورخانه دانش‌آموزی با هدف ترویج فرهنگ ایرانی-اسلامی و روحیه پهلوانی و جوانمردی و اخلاق‌مداری در آنها ایجاد شود. هدف سما این است که این فرهنگ غنی ایرانی اسلامی را به‌واسطه این رشته جذاب زورخانه‌ای پهلوانی در مدارس گسترش دهیم.


آنا: آیا مجوز باشگاهی برای استان‌ها دریافت شده است؟


همتی: به همه ۳۱ استان در نامه رسمی اعلام کرده‌ایم که هر استان باید حداقل یک مجوز کمیسیون ماده پنج بگیرد تا آکادمی راه‌اندازی کنیم. واحدهای دانشگاهی در برخی از استان‌ها مجوز باشگاه دارند. به‌عنوان نمونه خراسان رضوی مجوز باشگاه دارد، سما هم از آن مجوز که به اسم دانشگاه است، استفاده کرده و آکادمی راه‌اندازی می‌کند. استان‌هایی هم که مجوز ندارند، پیگیر هستند، تعدادی فرم و روال اداری است که باید انجام شود، چند ماهی است که همکاران پیگیر بوده؛ اما با توجه به شیوع کرونا و تعطیلات به تأخیر افتاده است.


با این وجود به احتمال خیلی زیاد حداقل مجوز ۵۰ درصد استان‌ها تا آخر مهر ۱۴۰۰ و هفته تربیت‌بدنی دریافت شود و بقیه، ماه‌های آینده با دریافت مجوز به راه‌اندازی آکادمی ورزشی اقدام کنند.





آنا: برای جذب اسپانسر و پشتیبان اقدامی انجام داده‌اید؟


همتی: راه‌اندازی آکادمی‌ها، درآمدزا بوده زیرا زیرساخت آن که سالن و مکان‌های ورزشی است در دانشگاه وجود دارد و با توجه به اینکه خانواده سما از نظر مالی وضعیت مناسبی دارند، مشکلات مالی زیادی در آنجا نداریم. برای موضوع پشتیبان نیاز است کارگاه‌های تخصصی برگزار کنیم که از ظرفیت اعضای هیئت علمی،کارکنان، داوران و مربیان متخصصی که در دانشگاه آزاد اسلامی هستند، بهره‌مند شویم.




بیشتر بخوانید:


فعالیت ۱۰ رشته ورزشی در باشگاه فرهنگی ورزشی سمای کاشان


اجرای برنامه ورزشی، آموزشی و فرهنگی در سمای یزد




زبان انگلیسی همزمان با مهارت‌های دیگر در آکادمی‌های ورزشی آموزش داده خواهد شد. به دلیل اینکه یکی از مشکلات ورزشکاران بزرگ‌سال این است که زبان انگلیسی نمی‌دانند، به‌ویژه کسانی که در سطح ملی و لژیونر می‌شوند و می‌خواهیم این مشکل را برطرف کنیم. برای این منظور مدرس زبان در نظر گرفته شده تا هفته‌ای دو یا سه جلسه برای دانش‌آموزان زبان انگلیسی آموزش دهد که همین موضوع به عنوان یک ارزش افزوده باعث درآمدزایی می‌شود و خانواده‌ها بیشتر استقبال می‌کنند؛ زیرا می‌دانند که در این آکادمی‌ها علاوه بر آموزش رشته ورزشی، دیگر نیازهای دانش‌آموزان مانند زبان انگلیسی، روانشناسی و تغذیه ورزش برطرف می‌شود. این آموزش‌ها در آکادمی‌ها می‌تواند درآمدزا بوده و جذب اسپانسر کند.


راه‌اندازی آکادمی‌های ورزشی به شیوه صحیح و کارآمد


آنا: آیا همه آکادمی‌ها به این طریق ارائه آموزش می‌کنند؟


همتی: به جرئت می‌توان گفت هیچ کدام از آکادمی‌های فعال کشور در کنار آموزش رشته ورزشی در زمینه آسیب‌شناسی، تغذیه ورزشی، زبان انگلیسی، روانشناسی ورزش، علم تمرین و ... فعالیت ندارند.


با توجه به مطالعاتی که درباره مفهوم آکادمی در دنیا داشته‌ام، مفهوم آکادمی این است که در کنار آموزش رشته ورزشی به دیگر مهارت‌ها و نیازها توجه شود. به‌عنوان نمونه وقتی باشگاهی مانند لیورپول، منچستریونایتد یا بارسلون کودکان را از سن پایین جذب می‌کنند به دلیل اینکه سن پایین دارند و وابسته خانواده هستند، خانواده‌ها را در ۲۰، ۳۰ کیلومتری آن ورزشگاه مستقر می‌کنند تا کودک بعد از تمرین با پدر و مادرش باشد؛ زیرا بچه‌ها را نمی‌توانید در طول سال از خانواده جدا کنید.


آنا: آیا آکادمی به این شکل که مدنظر شما است، عملیاتی خواهد شد؟


همتی: همیشه برنامه‌ریزی خوب انجام می‌دهیم؛ اما در اجرا مشکلاتی پیش می‌آید. تلاش می‌کنیم که واقعاً انجام شود. تأکید بر اجرای درست آن است و نیاز به حمایت مدیران و به‌ویژه رسانه‌ها داریم. سید محمد بطحایی، معاون آموزش‌های عمومی و مهارتی دانشگاه آزاد اسلامی، فوق‌العاده از این طرح استقبال و ما را در همه جلسات دلگرم کرده است.


انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر