صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۹ - ۱۴ مهر ۱۴۰۰
فضا از دریچه آنا/ ۱۶؛

کشف سیارکی مملو از فلزات گرانبها در نزدیکی زمین

دانشمندان به‌تازگی سیارکی مملو از فلزات گرانبها را در منطقه‌ای از منظومه شمسی کشف کردند.
کد خبر : 612586

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، بر اساس مطالعات اخیر دانشمندان یکی از دو سیارکی که در نزدیکی کره زمین حرکت می‌کند مقدار بسیار زیادی فلزات گرانبها وجود دارد. ارزش تقریبی فلزات موجود در این سیارک بیش از ۱۱.۶۵ تریلیون دلار است. دانشمندان تا این لحظه شواهدی از وجود عناصر آهن، نیکل و کبالت در این سیارک کشف کردند. حجم فلزات گرانبهای موجود در این سیارک از تمامی ذخایر عناصر نام برده شده در زمین بیشتر است.


سیارک غنی از فلزات گرانبها DA ۱۹۸۶ نام دارد و دانشمندان عنوان ۲۰۱۶ ED۸۵ را برای سیارکی که در نزدیکی آن قرار دارد برگزیده‌اند. با توجه به حجم بسیار زیاد عناصر ارزشمند در سیارک DA ۱۹۸۶ احتمالاً این جرم آسمانی در آینده‌ای نه‌چندان دور به‌عنوان یکی از منابع استخراج فلزات گرانبها در خارج از کره زمین مورد بهره‌برداری قرار گیرد. منابع طبیعی فلزات گرانبها در کره زمین بسیار محدود است و برداشت بیش از اندازه از آن‌ها در چند دهه گذشته موجب شده حجم این عناصر کاهش چشمگیری پیدا کند. از همین رو دولت‌های صاحب‌نام در صنعت فضایی به‌دنبال اکتشاف و استخراج فلزات گرانبها در خارج از سیاره آبی هستند.


یکی از مدیران ارشد ناسا در مورد ویژگی‌های ساختاری سیارک DA ۱۹۸۶ گفت: «۸۵ درصد این سیارک از آهن و نیکل و ۱۵ درصد آن از کبالت تشکیل شده است. اگرچه سیارک تریلیون دلاری از لحاظ ظاهری شباهت زیادی به شهاب‌سنگ‌های سرگردان در منظومه شمسی دارد ولی هیچ کدام از شهاب‌سنگ‌های کشف‌شده در این مجموعه چنین حجمی از فلزات گرانبها را در خود ندارند.»


برخی از دانشمندان معتقدند سیارک‌های ارزشمند بیشتری با چند برابر جرم سیارک DA ۱۹۸۶ در منظومه شمسی وجود دارند ولی به دلیل فاصله زیاد آن‌ها از زمین و هزینه بالای اکتشاف و بهره‌برداری از این سیارک‌ها نمی‌توان از آن‌ها به‌عنوان گزینه‌های اصلی تأمین منابع معدنی برای انسان‌ها در آینده نام برد. بدون شک دستیابی به مواد معدنی و فلزات گرانبها در خارج از کره زمین فرصتی ارزشمند برای کاهش فشار به معدن انواع فلزات گرانبها در سیاره آبی است.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر