صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۲۸ - ۰۷ مهر ۱۴۰۰

کشف شباهت روی DNA دوقلوها

همه دوقلوها دارای مجموعه مشترکی از نشانگرهای شیمیایی روی DNA خود هستند.
کد خبر : 611066

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، دوقلوها در DNA خود شباهت‌های زیادی با یکدیگر دارند. تحقیقات جدید نشان می‌دهد که همه کودکان دوقلو یک «نشان مشترک دوقلویی» روی DNA خود دارند. این نشانه در بخشی از اپی‌ژنوم آنها وجود دارد، نشانگرهای شیمیایی که در امتداد DNA نقاط مختلفی را ایجاد می‌کند و بر فعالیت ژن‌ها (بدون تغییر ترتیبشان) تأثیر می‌گذارد.


محققان در شماره جدید نیچر کامیونیکیشنز(Nature Communications) گزارش داده‌اند که همه دوقلوهای همسان در مجموعه خاصی از این علائم که از بدو تولد تا بزرگسالی ادامه دارد، تا حد زیادی با هم مشترک هستند. همچنین از این برچسب‌های اپی‌ژنتیکی مشترک می‌توان برای شناسایی افرادی استفاده کرد که دارای دوقلوهای یکسان بودند اما خواهر یا برادر خود را در رحم مادر از دست دادند یا در بدو تولد از هم جدا شدند(به مطالعه اختلافات سلولی و فیزیولوژیکی اپی‌ژنوم گفته می‌شود).


نانسی سگال (Nancy Segal)، روانشناس ژنتیکی در دانشگاه ایالتی کالیفرنیا که روی دوقلوها تحقیق می‌کند اما در این مطالعه مشارکت ندارد می‌گوید: «این مقاله کاملاً جذاب است و زمینه تحقیقات را برای دانشمندان فراهم می‌کند تا بررسی کنند چه چیزی می‌تواند باعث تقسیم تخمک و تشکیل دوقلوها شود.»


جنی ون دانگن(Jenny van Dongen) متخصص ژنتیک در دانشگاه وریج آمستردام می‌گوید: «به رغم علاقه زیاد برخی افراد به دوقلوها، فرآیند بیولوژیکی که نوزادها را دوقلو می‌کند هنوز یک معما است.»


محققان می‌دانند که دوقلوهای یکسان پس از تشکیل تخمک بارورشده به نام زیگوت به وجود می‌آیند و در طول فرایند رشد به نحوی به دو جنین تقسیم می‌شوند. ون دانگن می‌گوید اینکه چرا این اتفاق رخ می‌دهد ناشناخته است. در اکثریت موارد خانواده‌ها تنها یک فرزند به دنیا می‌آورند و نرخ زادوولد دوقلوها تقریباً در سراسر جهان سرعت یکسانی دارد(حدود ۳ تا ۴ مورد در هر ۱۰۰۰ تولد). در حال حاضر فرضیه غالب این است که بدون هیچ دلیل ژنتیکی یا محیطی مشخصی، دوقلوها به طور تصادفی به وجود می‌آیند.


نتایج تحقیقات جدید محققان در مورد شباهت‌های DNA میان نوزادان دوقلو می‌تواند زمینه تازه‌ای از تحقیقات را در مورد زادوولد دوقلوها پدید آورد. دانشمندان معتقدند برای درک بهتر آنچه باعث می‌شود یک زیگوت تقسیم شود و دوقلوها به دنیا بیایند، باید اپی‌ژنوم آنها مورد بررسی دقیق‌تری قرار گیرد.


انتهای پیام/۴۱۶۰/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر