سلولهای توموری با محصول ایرانی شناسایی میشوند
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دسترسی آسان به سلول سرطانی در خون بیمار، قیمت پایین، مکانیزم تشخیص آسان و راحت سلولهای سرطانی و استفاده از چندین آنتیبادی در یک سوزن از ویژگیهای این محصول ایرانساخت است.
اسم آن «کیت» است و شامل سر سوزن پزشکی عاملدارشده با آنتیبادی یا پادتن است. همچنین در آن ابزاری جدید که بتواند چندین مارکر سطحی سلول را شناسایی و تمام سلولهای سرطانی را با مارکرهای مختلف جداسازی کند، ارائه میشود.
یک مزیت این روش نسبت به مکانیسمهای دیگر روش تشخیص بسیار ساده آن است که با کمترین تجهیزات و فقط با یک میکروسکوپ ساده نوری قادر است سلولهای مورد نظر را شناسایی و شمارش کند.
برآورد تقاضای بالقوه استفاده از این فناوری در کشور بیش از ۶ هزار تست در سال ۱۴۰۰ است که این تعداد در سال ۱۴۰۹ به ۱۲۰ هزار عدد تست میرسد. با احتساب ۲۰ درصد سهم دستگاههای موجود در ایران، تقاضای بالقوه این دستگاه در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۹ به ترتیب ۱۲ هزار و ۲۴ هزار عدد تست برآورد شده است. ظرفیت اسمی محصول ۱۲ هزار ویال/تست در سال است که با این اقدام حرکت برای تامین نیاز کشور آغاز شده است.
محققان استارتآپ ریست فناوری سرطان با همگرایی فناوری این محصول را تولید کردند. آنها برای نشاندن نانوذرات روی سوزنها و عامل دار کردن آنان با آنتیبادی از فناوری نانو و زیست فناوری استفاده کردند که از جمله مصادیق همگرایی فناورانه هستند. مرکز فناوریهای راهبردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز از این کسب و کار نوپا حمایت کرد تا زمینه برای توسعه بازار محصول فراهم شود.
انتهای پیام/۴۰۲۱/پ
انتهای پیام/