صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۷ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۰

چند ماهواره در اطراف زمین گردش می‌کنند؟

تعداد ماهواره‌های در حال چرخش در مدار زمین هر هفته افزایش می‌یابد و در آینده نه‌چندان دور اطراف کره زمین مملو از ماهواره خواهد بود.
کد خبر : 608301

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تقریباً هر هفته یک موشک به فضا پرتاب و فرصت بیشتری را برای تحقیقات گسترده در منظومه شمسی در اختیار دانشمندان قرار می‌دهد. حال بسیاری از کارشناسان این سؤال را مطرح می‌کنند که چنین پرتاب‌هایی تا کی ادامه دارد و آیا روزی ظرفیت مدار زمین برای چرخش ماهواره‌ها تمام خواهد شد؟


طبق گزارش‌های منتشر شده از سوی سازمان‌های فضایی در کشورهای مختلف دنیا بسیاری از ماهواره‌های در حال گردش در اطراف زمین عملاً از کار افتاده و اطلاعاتی را به مراکز تحقیقاتی ارسال نمی‌کنند ولی به‌راحتی نمی‌توان آن‌ها را از مدار زمین خارج کرد و از همین رو این زباله‌های فضایی چالش‌های زیادی را برای تحقیق در خارج از سیاره آبی ایجاد کرده‌اند. از زمان پرتاب اولین ماهواره ساخت دست بشر یعنی ماهواره اسپوتنیک کشور روسیه در سال ۱۹۵۷ ماشین‌های تحقیقاتی زیادی ساخته و برای مأموریت به خارج از کره زمین ارسال شده‌اند. از ۱۹۵۷ تا سال ۲۰۱۰ سالانه به طور متوسط بین ۶۰ تا ۱۰۰ ماهواره از سراسر زمین به مدار زمین و نقاط دیگر در منظومه شمسی پرتاب می‌شد. این روند پس از سال ۲۰۱۰ با مطرح شدن برنامه‌های گردشگری در فضا و قدرت گرفتن بخش خصوصی در صنعت فضایی به طرز چشمگیری افزایش یافته و تقریباً هر روز ماهواره‌های بیشتری در مدار زمین قرار می‌گیرد.




بیشتر بخوانید:


طوفان خورشیدی بعدی موجب قطعی چند ماهه اینترنت می‌شود




شرکت‌های فعال در صنعت فضایی نظیر اسپیس‌ایکس و بلو اورجین در برخی از پرتاب‌های خود با یک موشک چند ماهواره را به فضا می‌فرستند و از همین رو تعداد ماهواره‌های اطراف زمین تصاعدی افزایش می‌یابد. از طرفی توسعه فناوری‌های فضایی موجب شده موشک‌های جدید سبک‌تر، قدرتمندتر و دارای امکان تأمین انرژی برای مدت طولانی‌تری باشند. هم اکنون ماهواره‌هایی در سازمان‌های فضایی ساخته می‌شود که وزنی کمتر از ۶۰۰ کیلوگرم دارند. اخترشناسان ضمن ابراز نگرانی از شلوغی بیش از حد مدار زمین بیان کردند هرچه قدر تعداد ماهواره‌ها در اطراف سیاره آبی بیشتر شود فرصت‌های تحقیقاتی برای علاقه‌مندان به نجوم از روی زمین کمتر شده و احتمال برخورد ماهواره‌های و ماشین‌های تحقیقاتی در فضا افزایش می‌یابد.


بر اساس آمار اعلام شده در دسامبر سال ۲۰۲۰ هم اکنون هزار و ۸۳۲ ماهواره ارتباطی، ۹۰۶ ماهواره رصدگر، ۳۵۰ ماشین توسعه فناوری، ۱۵۰ ماهواره موقعیت‌یاب، ۱۰۴ ماهواره تخصصی برای علوم فضایی، ۲۰ ماشین مطالعه زمین و ۱۰ ماهواره با اهداف دیگر در حال گردش در اطراف زمین هستند. یعنی در مجموع تا پایان سال گذشته میلادی ۳ هزار و ۳۷۲ ماهواره در اطراف زمین مأموریت‌های خود را انجام می‌دادند و تا این لحظه از سال ۲۰۲۱ بیش از هزار و ۴۰۰ ماهواره جدید به مدار زمین فرستاده شده است. پیش‌بینی می‌شود در آینده نه‌چندان دور تعداد ماهواره‌هایی که با هدف برقراری ارتباطات اینترنتی در اطراف سیاره آبی می‌چرخند به بیش از ۴۰ هزار دستگاه برسد.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر