صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۳ - ۲۲ شهريور ۱۴۰۰
آنا بررسی می‌کند؛

تلاش کره‌ای ها برای فتح بازارهای ایران

تلاش‌ عده ای سودجو برای واردات لوازم خانگی کره ای به ایران در روزهای اخیر شدت گرفته است.
کد خبر : 607284

به گزارش خبرنگار حوزه صنعت، معدن و تجارت خبرگزاری آنا، ممنوعیت واردات لوازم‌خانگی از سال ۱۳۹۷ به استناد مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا اجرا شد، این تصمیم علاوه بر جلوگیری از خروج ارز، باهدف حمایت و تثبیت موقعیت تولیدکنندگان لوازم‌خانگی اتخاذ شد.این تصمیم درنهایت باعث افزایش سرمایه‌گذاری در بحث تولید لوازم‌خانگی شد به‌گونه‌ای که کیوان گردان مدیرکل دفتر صنایع برق و فلزی و لوازم‌خانگی وزارت با اذعان به جولان کالاهای خارجی در بازار ایران طی پنج سال گذشته، ‌طرح ممنوعیت واردات را باعث تقویت تولید داخلی دانست و از افزایش ۷۱ درصدی تولید لوازم‌خانگی خبر داد.مدیرکل دفتر صنایع برق و فلزی و لوازم‌خانگی، با اعلام خودکفایی در تولید لوازم اصلی خانگی اعلام کرد که علاوه برافزایش سطح تولید به دنبال توسعه صادرات در بازارهای لوازم‌خانگی هستیم.طبق اعلام گردان، سال گذشته ۲۰۰ میلیون دلار لوازم‌خانگی صادرشده و پیش‌بینی امسال صادرات ۶۰۰ میلیون دلاری لوازم‌خانگی است.




بیشتر بخوانید:


قیمت‌گذاری دستوری سبب افزایش مشکلات اقتصادی می شود




تولید لوازم خانگی افزایش یافت


آمارهای اعلام‌شده از سوی وزارت صمت نیز مؤید افزایش سطح تولید است بر همین مبنا، طی فروردین سال جاری ۱۰۲ هزار و ۴۰۰ دستگاه یخچال و فریزر توسط تولیدکنندگان داخلی تولیدشده است، این در حالی است که در فروردین‌ماه سال گذشته ۴۷ هزار و ۶۰۰ دستگاه از این محصول تولیدشده بود که این آمار حکایت از رشد ۱۱۵.۲ درصدی تولید نسبت به مدت مشابه در سال گذشته دارد. همچنین در فروردین‌ماه امسال ۶۸ هزار و ۷۰۰ دستگاه ماشین لباسشویی در کشور تولیدشده است. این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل ۴۰ هزار و ۷۰۰ دستگاه تولیدشده بود که معادل ۶۸.۹ درصد رشد را تجربه کرده است. همچنین در فروردین‌ماه امسال ۱۱۱ هزار و ۸۰۰ دستگاه کولرآبی در کشور تولیدشده که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۶۷ هزار و ۹۰۰ دستگاه بوده است. بدین ترتیب تولید انواع تلویزیون در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد ۶۴.۷ درصدی داشته است.


رایزنی برای واردات لوازم خانگی به وزارت خانه کره جنوبی رسید


باوجود شکل‌گیری ظرفیت تولید در لوازم‌خانگی و نزدیک شدن به سطح مقیاس که می‌تواند برای اولین زمینه رقابت لوازم‌خانگی ایرانی با کالاهای خارجی را فراهم کند، ‌ طی ماه‌های اخیر عده‌ای سودجو با لابی کردن به دنبال واردات لوازم‌خانگی به کشور و زدن ریشه تولید داخلی هستند.این اقدامات در ماه‌های اخیر در قالب ترخیص ۴۲۰ کانتینر لوازم‌خانگی شدت گرفته است تا جایی که رایزنی به مقامات سیاسی کشور کره جنوبی رسیده، ‌ به‌گونه‌ای که پرداخت بخشی از مطالبات ایران را منوط به خرید لوازم‌خانگی از این کشور کردند.تلاش‌ها برای واردات لوازم‌خانگی به همین‌جا محدود نشد، به گفته احمد غزنوی دبیر انجمن تولیدکنندگان لوازم‌خانگی بسیاری از برندهای خارجی با شروع تحریم دفاتر خود را به کشورهای همسایه ایران انتقال دادند تا چرخه قاچاق کالا را تسهیل کنند.این همکاری برای تأمین قاچاق بازار را می‌توان در بازار داخل به‌راحتی مشاهده کرد تا جایی که باوجود ممنوعیت واردات انواع لوازم‌خانگی خارجی، به‌راحتی می‌توان این کالاها را از بازار به شکل رسمی تأمین کرد.


لوازم خانگی در صدر کالاهای قاچاق


تلاش برندهای جدید لوازم‌خانگی برای رشد تولید و عرضه این اقلام در حالی ادامه دارد که تازه‌ترین آمارها از رتبه نخست لوازم‌خانگی در واردات کالاهای قاچاق طی سال گذشته حکایت دارد. سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیشترین سهم کالای قاچاق در سال گذشته را مربوط به لوازم‌خانگی دانست و گفت: در سال ۹۷ حدود ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار کالای لوازم‌خانگی به‌صورت قاچاق وارد کشور شده که سهمی ۶۸ درصدی از کل بازار لوازم‌خانگی را دارد. حمیدرضا دهقانی‌نیا افزود: بر اساس آمار رسمی مورد تأیید مرکز آمار و دستگاه‌های مسئول، نیاز بازار کشور به لوازم‌خانگی در کشور در سال ۹۷ حدود ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار بوده که طبق برآوردهای رسمی سهم تولید و واردات، با احتساب ۸۹۷ میلیون دلار تولید داخل و واردات رسمی ۲۹۶ میلیون دلاری درمجموع یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون دلار بوده است. او افزود: براین اساس در سال ۹۷ حدوداً ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار، کالای لوازم‌خانگی به‌صورت قاچاق وارد کشور شده است.


کالای تقلبی وارد بازار می شود


علاوه بر ورود کالاهای تقلبی بلای دیگری سراغ این صنف آمده و آن‌هم لوازم‌خانگی قاچاق تقلبی است. لوازمی که برندهایش فقط روی بدنه با برچسب یا رنگ نشان داده می‌شود اما اصالتی ندارد. خیابان‌های امین‌حضور، میدان جمهوری، شوش و شریعتی در پایتخت ازجمله بسترهای بزرگ عرضه لوازم‌خانگی قاچاق در کشور است که البته اغلب این فروشگاه‌ها لوازم خود را در فضای مجازی و بعضاً از طریق سایت‌های معروف به فروش می‌رسانند.ازآنجاکه این کالا ابتدا به خریداران اطلاع داده می‌شود که قاچاق است درنتیجه گارانتی هم ندارد و در صورت خرابی هیچ مسئولیتی متوجه عرضه‌کننده کالا نیست.  


زیان تولیدکنندگان و کارگران ایرانی از واردات لوازم خانگی


باید اذعان کرد که این شرکت‌های کره‌ای علیرغم کسب سودهای کلان از بازار ایران، به‌مانند دوره گذشته تحریم‌ها با تبعیت از آمریکا بازار را ترک کردند و خروج یک‌بار و بدون پشتیبانی از کالاهایی که درگذشته به مردم فروخته‌شده است، بی‌توجهی به حقوق مصرف کننده است.از طرفی ورود کالای خارجی به شکل کامل در بسیاری از نقاط جهان به دلیل خروج ارز و لطمه زدن به اشتغال‌زایی منسوخ‌شده است و واردات زمانی مجاز خواهد بود که به شکل قطعات محدود و انتقال تکنولوژی باشد.از سوی دیگر برداشتن محدودیت‌ها برای و واردات لوازم‌خانگی به کشور می‌تواند باعث دلسردی تولیدکنندگان و از سوی دیگر فرار سرمایه از بخش‌های تولیدی شود.بسیاری از تولیدکنندگان لوازم‌خانگی به پشتوانه سخنان مسئولان در آغاز تحریم مبنی بر ممنوعیت واردات و حمایت از تولید به بازار ورود کردند و تغییر این رویکرد می‌تواند باعث بی‌اعتمادی بخش خصوصی به دولت شود.


انتهای پیام/



انتهای پیام/

ارسال نظر