آخرین خبرها از بررسی درخواستهای انتقالی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی
گروه دانشگاه خبرگزاری آنا؛ دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان بزرگترین دانشگاه حضوری در کشور حدود ۴۰ درصد دانشجویان کشور را در خود جای داده است. از آنجایی که واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی در تمام شهرها و استانها مستقر شدهاند دانشجویان این دانشگاه پس از پذیرفته شدن میتوانند بر اساس شرایط خود به واحدهای مختلف انتقالی پیدا کنند.
به همین دلیل دانشگاه آزاد اسلامی در هر ترم بازه زمانی مشخصی را در نظر میگیرد تا دانشجویان بتوانند درخواستهای انتقالی و میهمانی خود را ثبت کنند. اولین شرط رسیدگی به درخواستهای مهمانی و انتقال دانشجویان ثبت درخواست در سامانه نقلوانتقال دانشجویی (منادا) است. بدیهی است در صورت عدم ثبتنام در سامانه نقلوانتقال دانشجویی (منادا) به هیچ درخواست دیگری ترتیب اثر داده نخواهد شد.
دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تنها در صورت داشتن شرایط عمومی میتوانند برای مهمانی و یا انتقال، درخواست خود را در سامانه ثبت کنند.
شرایط عمومی دانشجویان برای مهمانی یا انتقالی
بسیاری از دانشجویان میپرسند که شرایط عمومی میهمانی یا انتقالی چیست؟ نداشتن منع ادامه تحصیل به دلیل شرایط آموزشی، انضباطی و نظاموظیفه و سپری کردن حداقل یک نیمسال در واحد مبدأ ثبتنام (بهاستثنای واجدین شرایط مهمانی یا انتقال از بدو پذیرش) جز شرایط عمومی در نظر گرفته شده است.
همچنین انتقال صرفاً برای پذیرفتهشدگان با آزمون و با توجه به ضوابط امکانپذیر است، انتقال و مهمانی دانشجویان دورههای خودگردان فقط به واحدهای مجری دورههای خودگردان امکانپذیر است.
انتقال تنها در صورت وجود مقطع، رشته، گرایش و تطابق سال قبولی در واحد مقصد امکانپذیر است. انتقال در هر یک از مقاطع تحصیلی در نیمسال آخر تحصیلی ممنوع است.
در صورت داشتن مجوز مهمانی (یک ترم) در مقطع کارشناسی ارشد، اخذ پایاننامه صرفاً با موافقت واحدهای مبدأ و مقصد امکانپذیر است. و اخذ رساله در مقطع دکتری برای دانشجویان میهمان (یک ترم) ممنوع است.
بیشتر بخوانید:
شرایط عمومی دانشجویان برای مهمانی و انتقالی در دانشگاه آزاد اسلامی
پاسخ به ۱۰ سوال پرتکرار دانشجویان درباره نقل و انتقالات
انتقال و مهمانی در مقطع دکترای تخصصی به غیر از ضوابط خانواده شاهد و ایثارگران، دانشجویان بیمار و معلول، ماده ۷۱ قانون خدمات کشوری، جدول همترازی آییننامه ممنوع است.
انتقال مجدد در هر مقطع تحصیلی ممنوع است. انتقال و مهمانی از واحد الکترونیکی (با توجه به غیرحضوری بودن تحصیل) به سایر واحدهای دانشگاهی ممنوع بوده و بالعکس با توجه به ضوابط امکانپذیر است.
انتقال و مهمانی از واحدهای بینالملل تنها به واحدهای بینالملل امکانپذیر است. انتقال و مهمانی پذیرفتهشدگان آزمونهای اختصاصی واحدهای امارات، بینالمللی ارس و بینالمللی کیش بر اساسنامه شماره ۲۶۳/آ/د مورخ ۷/۲/۱۴۰۰ مشاور برنامهریزی راهبردی ریاست و رئیس مرکز سنجش، پذیرش و فارغالتحصیلی دانشگاه ممنوع است.
انتقال و مهمانی از واحدهای برونمرزی به سایر واحدهای دانشگاهی در داخل کشور، انتقال و مهمانی دانشجویان پژوهش محور و انتقال و مهمانی کارکنان و اعضای هیئتعلمی واحدهای دانشگاهی به محل خدمت ممنوع است.
درخواست انتقال و مهمانی دانشجویان غیرایرانی از طریق واحد دانشگاهی مبدأ و معاونت بینالملل و کمیسیون نقلوانتقال دانشجویی دانشگاه قابل بررسی است.
مسئولیت صحت اطلاعات و مدارک و مستندات بارگذاری شده در سامانه با دانشجو است و در صورت اثبات عدم صحت اطلاعات و مدارک ارائه شده در هر مرحله از فرایند رسیدگی، درخواست دانشجو توسط ناظر سازمان مرکزی لغو میشود و ضرر و زیان مالی ناشی از آن به عهده شخص دانشجو خواهد بود.
درخواست انتقالی و میهمانی بیش از ۶ هزار دانشجو
حال که حدود یک ماه از مهلت ثبت درخواست سپری شده دانشجویان میخواهند بدانند که بررسی درخواستهای انتقالی و میهمانی در چه مرحلهای قرار دارد؟ مهران صلواتی، مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در این باره به خبرنگار آنا میگوید: «۶ هزار و ۱۹۹ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی درخواست نقلوانتقال و مهمانی ارائه دادهاند. با بیش از ۷۴ درصد درخواستها موافقت شده است و دانشجویان در حال انجام روندهای مربوطه در حوزه آموزشی هستند.»
در این میان برخی از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی با شرایط خاص میتوانند از بدوپذیرش به واحدهای موردنظر خود میهمان شوند یا انتقالی بگیرند. مدیرکل امور دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی درباره ضوابط اختصاصی آییننامه نقلوانتقالات پذیرفتهشدگان از بدوپذیرش نیز میگوید: «انتقال آزادگان، اسرا، جانبازان ۲۵ درصد و بالاتر و همسر و فرزندان آنان و دانشجویان شاهد به شهر محل سکونت خانواده (همه مقاطع تحصیلی)، پذیرفتهشدگان روشندل، ناشنوایی شدید و دارای معلولیت جسمی و حرکتی شدید (همه مقاطع تحصیلی)، همسر و فرزندان کارکنان دانشگاه آزاد و همسر اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد (همه مقاطع تحصیلی بهغیراز دکترای تخصصی)، کارکنان و اعضای هیئت علمی دانشگاه آزاد (همه مقاطع تحصیلی بهغیراز دکترای تخصصی)، پذیرفتهشدگان فارغالتحصیل دبیرستانهای سازمان سما میتوانند از بدو پذیرش انتقالی یا میهمانی دریافت کنند.»
صلواتی ادامه میدهد: «لازم به ذکر است واجدین سایر ضوابط آییننامه نقلوانتقالات دانشجویی پس از گذراندن یک ترم تحصیلی امکان ثبت درخواست خواهند داشت.»
وی میگوید: «پذیرفتهشدگان واجد ضوابط فوقالذکر بهغیراز بند ۱ ماده ۳ (میهمانی دائم پذیرفتهشدگان روشندل، ناشنوایی شدید و دارای معلولیت جسمی و حرکتی شدید) نیازی به ثبتنام در واحد مبدأ نخواهند داشت.»
انتهای پیام/۴۰۴۰/
انتهای پیام/