صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۱ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

افزایش ۹ برابری هزینه‌های «دولت» روحانی از جیب «ملت»/ بودجه ۴۶۰ میلیارد تومانی کجا هزینه شد؟

سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس از تصویب تحقیق و تفحص از نهاد ریاست جمهوری در این کمیسیون خبر داد.
کد خبر : 606168

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، قطار دولت دوازدهم به ایستگاه پایانی رسید، اما همچنان حاشیه‌های آن ادامه دارد؛ دولت حسن روحانی با ریخت‌ و پاش در نهاد ریاست‌جمهوری سبب افزایش ۹ برابری هزینه‌های جاری آن در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۲ شد و بودجه ۴۶۹ میلیارد تومانی آن در سال جاری نیز، حساسیت‌های عمومی را برانگیخته است.


علی حدادی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در این‌ باره گفته است: هزینه‌های جاری دفتر نهاد ریاست‌جمهوری در دوران روحانی نسبت به دولت‌های پیشین، افزایش ۹ برابری را نشان می‌دهد! کمیسیون امور داخلی، تحقیق و تفحص از این نهاد را به تصویب رساند تا مشخص شود زمانی که برای مشکلات مردم کمبود اعتبار را بهانه می‌کردند، بودجه کشور به جیب چه کسانی سرازیر می‌شد».


در همین راستا، روح‌الله نجابت سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در مجلس نیز از تصویب تحقیق و تفحص از نهاد ریاست‌جمهوری در دولت‌های یازدهم و دوازدهم در این کمیسیون خبر داده است، نجابت در توئیتی به تحقیق و تفحص به عملکرد نهاد ریاست‌جمهوری در دوره گذشته، اشاره کرده و در این‌باره نوشته است: «در آخرین جلسه کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، ضمن رسیدگی به درخواست تحقیق و تفحص نسبت به عملکرد نهاد ریاست‌جمهوری در دوره گذشته، اعضای کمیسیون به اتفاق آراء به این تحقیق و تفحص رأی دادند. بدون جنجال‌آفرینی به دنبال روشن‌ شدن حقایق و برخورد با تخلفات احتمالی هستیم».




بیشتر بخوانید:





متن طرح تحقیق و تفحص از نحوه هزینه‌کرد اعتبارات نهاد ریاست‌جمهوری به این شرح است:


«موضوع اصلی تحقیق و تفحص: هزینه‌کردهای نهاد ریاست‌جمهوری بر اساس کدام مستند قانونی انجام شده است؟ ‌ پرداخت مبلغ بیست‌ میلیون ریالی به حساب هر یک از طلبه‌های حوزه علمیه و از طرف حسن روحانی از محل کدام ردیف بودجه انجام شده است و مستند قانونی آن کدام است؟


موضوعات فرعی تحقیق و تفحص:


۱ ـ کدام‌ یک از اشخاص حقیقی و حقوقی از نهاد ریاست‌جمهوری و شخص رئیس‌جمهور حسن روحانی از سال ۱۳۹۲ تاکنون کمک دریافت کرده‌اند و میزان کمک‌های دریافتی هر یک چه‌ میزان بوده است؟


۲ ـ هر یک از پرداخت‌های نهاد ریاست‌جمهوری و شخص رئیس‌جمهور حسن روحانی از سال ۱۳۹۲ بر اساس کدام مستند قانونی انجام شده است؟


۳ ـ انحراف نهاد ریاست‌جمهوری و شخص رئیس‌جمهور حسن روحانی از احکام قانون در هر سال چه‌ میزان بوده است؟»


همچنین محمدحسن آصفری عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس شورای اسلامی درباره جزئیات طرح تحقیق و تفحص از نهاد ریاست‌جمهوری گفته است: طرح تحقیق و تفحص از نهاد ریاست‌جمهوری مربوط به هشت سال دولت روحانی است. گزارشاتی که به مجلس و سایر ارگان‌های نظارتی داده شده، نشان از برخی اقدامات مغایر با قانون دارد که باید مورد بررسی قرار بگیرند.


وی در ادامه گفت‌وگو به موضاعاتی از جمله بررسی نقش دفتر نهاد ریاست‌جمهوری به ویژه حسین فریدون در مذاکرات هسته‌ای، بررسی نقش نهاوندیان در فروش ارزهای دولتی و طلاهایی به سلطان سکه، فروش ۱۸ میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به افراد خاص در این طرح اشاره می‌کند.


به باور کارشناسان، سیاست‌های خسارت‌بار اقتصادی و سیاسی روحانی در سال‌های گذشته، کشور را با بحران‌های متعددی مواجه کرد؛ افزایش بی‌اعتمادی عمومی نسبت به دولت، نرخ تورم افسارگسیخته، بازار متلاطم ارزی، نرخ بالای بیکاری، تلاطم در بازار مسکن و انبوه تقاضا و عدم رسیدگی به بازار مسکن بعد از هشت سال، از پیامدهای آن است.


به گفته محمدکاظم انبارلویی معاون سیاسی حزب مؤتلفه اسلامی، اگر کسی سؤال کند که بزرگ‌ترین دستاورد دولت روحانی چیست، چه پاسخی برای آن داریم؟ پاسخ آن است: بزرگ‌ترین دستاورد که می‌توان آن را بزرگ‌ترین عبرت تاریخی هم بدانیم، آن است که به آمریکا و سه کشور شرور اروپایی نمی‌توان اعتماد کرد! بزرگترین دستاورد دولت روحانی آن است که با مذاکره و حتی توافق امضای ۶ قدرت جهانی پای هیچ ورق پاره‌ای نمی‌توان ذره‌ای به توافقات دلخوش بود!


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر