وحدت، عبادت و عبودیت از شاخصهای شهر اسلامی است
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از اراک، حسین کلانتری در نشست مشترک رئیس، اعضای و رئیس کمیسیونهای شورای اسلامی و سرپرست شهرداری اراک اظهار کرد: شاخصهایی که برای شهر اسلامی مورد نظر بوده شامل وحدت که تجلی توحید است و برای تجلی توحید نیز باید وحدت در طبیعت، جامعه و وحدت در امور مختلف را داشته باشیم. وحدت در کثرت و کثرت در وحدت بر آن تأکید شده و بهترین مناسبت وحدت حج که نمونه کثرت در وحدت است در اسلام وجود دارد.
بیشتر بخوانید:
بازدید مسئولان شهری از دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک
وی یکی دیگر از شاخصههای شهرهای اسلامی را عبادت و عبودیت دانست و افزود: حسینیه و مساجد نمادی از عبادت است. پایداری که ترکیبی چندارزشی از موضوعات مختلف بوده که باید در شهر مورد نظر قرار بگیرد و تسبیح یعنی حمد الهی از دیگر شاخصههای شهر اسلامی است. ذکر و نذر، تقوا و زیبایی و امنیت باید در شهر اسلامی مورد توجه قرار بگیرد و عدالت فضایی نیز باید رعایت شود که همه اینها در آرمانشهر مهدوی که در کشور ما به آن توجه شده را میتوان دید.
به گفته کلانتری در طول تاریخ پنج آرمانشهر داشتیم شامل آرمانشهر اسطورهای، ادبی، ایدئولوژی، مهدوی، فلسفی که از زمان صفویه به این طرف بیشتر بر روی آرمانشهر مهدوی تأکید شده و ویژگیهای آرمانشهر مهدوی که در بیانات حضرت آقا نیز وجود دارد موضوع عدالت، پاکی و طهارت، وحدت، ذکر و تذکر، ایمنی و امنیت بوده که باید به آن توجه کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک گفت: در این دانشگاه این آمادگی وجود دارد که در برنامههای مختلفی که شورا و شهرداری دارند در گفتمانهای مختلف بتوانیم با شهرداری و شورای اسلامی همکاری و تعامل مستمر داشته باشیم. در بخش مدیریت پسماند میتوانیم با کمک شورا و شهرداری مدرسه مدیریت پسماند را اجرا کنیم، برگزاری همایش حکمت شهرسازی و معماری اسلامی که نخستین نشست آن بهصورت مجازی برگزار و مرحله نهایی آن آبان ۱۴۰۰ برگزار خواهد شد، همکاری در اجرای المان شهری که قرار است در ورودی شهر اراک در فضای ۶۰ متر با سه المان پیشنهادی اجرا شود قبلاً به دانشگاه ارسال شده و آمادگی اجرای طرح تفکیک زباله هم وجود دارد.
کلانتری ادامه داد: ایجاد یک دفتر مشترک همکاری با شهرداری و شورای اسلامی به تسریع و روند کار کمک خواهد کرد. چند طرح را قبلاً به شهرداری ارائه دادیم مانند طرح جامع مبلمان شهری، تبلیغات محیطی، سرای نوآوری پسماند، تابلوهای تبلیغاتی شهر، بازآفرینی محلههای شهری و ساماندهی کیوسکهای سطح شهر و حاضریم همکاری خوبی داشته باشیم. شهر مطلوب اسلامی در نامهها و خطبههای حضرت علی(ع) تأکید شده آنجا که اشاره به مکان مطلوب دارند تأکید به باغات سبز، سبز بودن، رنگ شهر اسلامی(بیشتر فیروزهای) آب کافی و باکیفیت، امنیت و آرامش، سیما و منظر شهری، جادههای امن و زمینهای مرغوب که اگر در شورای شهر روی این موارد برنامهریزی کنیم واقعاً شهری ایده آل اسلامی که از تأکیدات مقام معظم رهبری بوده میتوانیم ایجاد کنیم.
به گزارش آنا، انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک، حضور معاونان و کارشناسان دانشگاه در کمیسیونهای تخصصی شورای شهر جهت همکاری، استفاده از ظرفیت مرکز آموزشهای کوتاهمدت دانشگاه جهت آموزش کارکنان شهرداریها و شورای شهر، ارائه تخفیف شهریه به فرزندان کارکنان شهرداری جهت نام در مدارس سما، تخفیف شهریه در رشتههای بازیافت و مهندسی فضای سبز در مقطع کارشناسی برای کارکنان شهرداریها و... از دیگر مصوبات این نشست بود. قبل از برگزاری نشست، سید وحید میرنظامی رئیس شورای اسلامی، اعضای شورای و رئیس کمیسیونهای شورای شهر، حسین کلانتری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی و واحد اراک و اعضای هیئت رئیسه از مراکز تحقیقاتی، سرای نوآوری سلامت، سرای بازیافت و پسماند، سرای تکنولوژی نساجی و مرکز خدمات پرستاری این دانشگاه بازدید کردند.
انتهای پیام/۴۱۲۱/۴۰۶۲/پ
انتهای پیام/