صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۰ - ۱۷ شهريور ۱۴۰۰

«زخم کاری» سریالی با حاشیه‌های تمام‌نشدنی!/ پایان اولین سریال مهدویان چگونه رقم می‌خورد؟

«زخم کاری» اولین سریال مهدویان در شبکه نمایش خانگی که حواشی بسیاری نیز به دنبال داشت، این هفته به خط پایان می‌رسد.
کد خبر : 606077

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، سریال «زخم‌ کاری» یک مجموعه نمایشی ایرانی به کارگردانی محمدحسین مهدویان است که اولین تجربه سریال‌سازی او پس از موفقیت در عالم سینما با فیلم‌هایی همچون «ایستاده در غبار»، «ماجرای نیمروز ۱ و ۲» و «لاتاری» است.


این سریال اقتباسی است از رمان «بیست زخم کاری» نوشته محمود حسینی‌زاد که از تراژدی «مکبث» نوشته ویلیام شکسپیر نگاشته شده‌ است. دغدغه اصلی این رمان پرداختن به فساد اقتصادی است اما آنچه در واقعیت این تراژدی وجود داشته این است که مکبث، سپهسالار اسکاتلند، دانکن شاه اسکاتلند را کشته و ملکم، پسر او را کنار زده و در سال ۱۰۴۰ بر تخت پادشاهی نشسته است. در پایان هم به دست ملکم، پسر دانکن کشته می‌شود. سایر وقایع، شاخ‌وبرگ‌هایی است که رفته‌رفته به آن اضافه شده است.


ژانر «زخم کاری» کاملا اجتماعی و خانوادگی است. مهدویان در این سریال از بازیگران بنامی استفاده کرده است؛ جواد عزتی، رعنا آزادی‌ور، هانیه توسلی، سعید چنگیزیان، مه‌لقا باقری و سیاوش طهمورث ستاره‌های مشهوری هستند که در این سریال ایفای نقش کردند.


در زخم‌ کاری مالک مالکی با بازی جواد عزتی نقش مکبث و سمیرا، همسر مالک که رعنا آزادی‌ور آن را بازی می‌کند نقش لیدی مکبث را دارند. شاید هم باید نقش لیدی مکبث یا همان سمیرا را نقش اول داستان در نظر بگیریم چرا که تمام اتفاقات پیرامون تصمیمات و فشارهای او است.




«زخم کاری» قصه آدم‌های طماع و بی‌اخلاق


مهم‌ترین نکته در شخصیت‌های اصلی این سریال رسیدن به قدرت است، قدرت‌طلبی مالک که او را به یک آدم طماع تبدیل کرده که برای رسیدن به قدرت دست به هر کاری می‌زند؛ از وقوع چند قتل تا بلاهایی که بر سر ناصر می‌آورد. حرص درونی سمیرا و رسیدن به آرامش در سایه حساب‌های پُرپول، او را به زنی تبدیل کرده که حتی مقابل همسرش می‌ایستد و در قبال ساکت ماندن، باج می‌گیرد. حتی غم مرگ فرزند و مهر پدری نیز با پول و قدرت معاوضه می‌شود همانطور که در سریال می‌بینیم ناراحتی ناصر بیشتر به خاطر از دست دادن قدرت و ثروتش است تا داغ فرزند.



بی‌اخلاقی‌هایی محتوایی در این سریال تمامی ندارد؛ از قتل و غارت تا خیانت... همه این‌ها باعث شده که حتی در شرایطی که همه اموال را به دست آورده‌اند، بازهم روی آرامش را نبینند. مالک از سایه خود می‌ترسد و این باعث ضعف جسمی او شده که گاه و بی‌گاه حالت تهوع دارد. سمیرا نیز دچار توهم است و خواب راحت ندارد. اما همه اینها را می‌توان عقده‌ قدرت‌طلبی و حس ریاست مالک دانست، که از کودکی همراه او بوده ولی چون جایی برای ابراز آن وجود نداشته، در درون او روزبه‌روز بزرگ‌تر شده تا جایی که با فشارهای سمیرا و درماندگی خود فوران می‌کند.


مالکی که همیشه مطیع بوده و در دوران کودکی از خیلی چیزها محروم شده، در دوره جوانی به منصوره نرسیده، حالا به هیولایی تبدیل شده که هر کاری از دستش برمی آید.


شکایت سازمان سینمایی از ساترا تا مرغ یک‌پای مهدویان


«زخم‌ کاری» در آرامش و بدون هیاهو شروع به کار کرد؛ اما در ادامه با حواشی و ممیزی‌های زیادی همراه شد. ماجرا از این قرار بود که سازمان سینمایی از سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر (ساترا) بابت محتوای سریال شکایت کرده و خواستار توقف پخش این سریال شده است. گفته شده بود که صحنه‌ای مربوط به سیگار کشیدن مالک، نمایش استفاده از مواد مخدر و مشروبات الکی در بخش‌هایی از سریال از جمله موارد اعتراضی سازمان سینمایی بود.




بیشتر بخوانید:


دعوای ساترا و فیلیمو چه عواقب یا احیانا چه ضررهایی دارد؟/ این زخم، کاری به مخاطب ندارد


سیگار روشن کردن‌ در فیلم‌ها چه تاثیری روی مخاطبان دارد؟




پس از آن علی سعد، معاون کاربران و تنظیم‌گری اجتماعی ساترا اعلام کرد که تلاش وزارت ارشاد برای توقیف سریال «زخم‌ کاری» به دلیل فشار به پلتفرم برای اخذ مجوز مجدد از این وزارتخانه بوده که بیانیه‌ رسمی وزارت ارشاد این مسئله را تأیید می‌کند. وزارت ارشاد با تأیید فیلم‌نامه و اعطای پروانه ساخت به سریال «زخم کاری»، صلاحیت اعتراض به محتوای سریال را ندارد.


این بگیر و ببندها به اینجا ختم نشد و پلتفرم پخش فیلم اعلام کرد به دلیل عدم تفاهم عوامل تیم تولید سریال با تیم نظارت ساترا، قسمت هفتم این سریال پخش نمی‌شود.



مهدویان نیز در صفحه اینستاگرام خود گلایه کرد که از ۱۲ مورد سانسور قسمت هفتم سریال «زخم‌ کاری» که قسمت مهم و جذابی هم هست، ۱۰ موردش را انجام دادیم و در ۲ مورد دیگر به‌خاطر جلوگیری از آسیب جدی به داستان، تصمیم به تعدیل صحنه‌ها را گرفتیم. با این حال ساز و کار سانسور ساترا دو موردی را که تعدیل شد، نپذیرفت و بدون دلیلی قانع‌کننده اصرار به حذف کاملشان داشت.


در نهایت پس از بیانیه و جوابیه‌هایی که بین فیلیمو و ساترا ردوبدل شد، پس از چند روز تاخیر ساترا اعلام کرد که با توجه به اعمال اصلاحات قسمت هفتم، پخش آن بلامانع است.


«زخم کاری» ترند شبکه‌های اجتماعی شد


قسمت دوازدهم سریال «زخم کاری» ترند شبکه‌های اجتماعی شد. با پخش قسمت دوازدهم این سریال، تعداد زیادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی در مورد قسمت دوازدهم به گفت‌وگو پرداخته‌اند و این برای اولین بار است که یک سریال ایرانی ترند توییتر فارسی شده است. با استقبال خوب از قسمت جدید سریال و پس از بررسی امتیاز «زخم کاری» در سایت معتبر و جهانی IMDB این سریال با امتیاز ۸.۲ جزو پرببینده‌ترین سریال‌های ایرانی شد و همچنین قسمت دوازدهم این سریال با امتیاز ۹.۱ تا اینجا محبوب‌ترین اپیزود «زخم‌ کاری» از نظر مخاطبان این سایت است.



سریال «زخم کاری» اگرچه از آثار پرمخاطب نمایش خانگی است اما بسیاری از مولفه‌های محتوایی آن با فرهنگ ما مغایرت دارد؛ در سنت‌ها و فرهنگ دینی ما احترام به پدر و مادر یکی از ملزومات است که در این فیلم جایگاهی ندارد، برای مثال در قسمت چهاردهم وقتی که میثم دیر به خانه می‌آید مالک با او بد صحبت می‌کند و میثم مالک را روی زمین پرتاب می‌کند که این یعنی بی‌احترامی به والدین. رده‌بندی سنی‌ این سریال«+۱۵» است. به نظر می‌رسد این محدودیت سنی مجوزی شده تا نویسنده و کارگردان برای تعبیه انواع دیالوگ‌ها و موقعیت‌های زننده، خشن و مغایر با ارزش‌های دینی و اجتماعی دست خود را باز ببینند.


استفاده بیش از حد استعمال دخانیات در جای جای این مجموعه، بیش از آن که بخواهد نمادی از تنش عصبی شخصیت داستان باشد، شبیه تلاشی برای جا انداختن مصرف سیگار به عنوان یک پز اجتماعی است.




بیشتر بخوانید:


میراثی که زندگی را به آتش می‌کشد


ممیزی پرسروصدا بر صحنه‌های غیراخلاقی «زخم کاری»




مهدویان که در انتخاب بازیگر مهارت خاصی دارد برای سریال «زخم‌ کاری» هم توانسته علاوه بر انتخاب‌های درست، بازی‌های خوبی از بازیگران بگیرد. او جواد عزتی را برای نقش اصلی فیلم یعنی مالک انتخاب کرد؛ نقشی که قرار است تمام داستان حول محور او بچرخد. جواد عزتی که بیشتر در کارهای طنز شناخته می‌شود در این سریال نقش جدی و متفاوتی دارد که به بهترین شکل ممکن از پس آن برآمده است.


سرانجام داستان


محمود حسینی‌زاد نویسنده «بیست زخم‌ کاری» با اشاره به مکان‌ و شخصیت‌های متفاوت این اثر و سریال «زخم‌ کاری» درباره پایان این سریال گفت: حقیقتا نمی‌دانم که چطور می‌خواهند تمام کنند. یعنی من فکر می‌کنم شاید یک پایان عجیب و غریب از کار درآید.


تنها چند روز دیگر به انتشار قسمت پایانی سریال «زخم کاری» مانده است؛ با توجه به اتفاقات عجیب‌وغریبی که در قسمت‌های اخیر سریال رخ داد پیش‌بینی قسمت آخر را برای مخاطبان دشوار کرده است. اگر بخواهیم طبق تراژدی «مکبث» جلو برویم همانطور که مکبث به دست ملکم کشته می‌شود باید منتظر کشته شدن مالک به دست ناصر یا منصوره بمانیم.


انتهای پیام/ ۴۱۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر