صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۴۸ - ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
مطالعه جدید نشان داد؛

داشتن هم‌صحبت مغز را جوان نگه می‌دارد

مطالعه جدید محققان نشان می‌دهد داشتن یک فرد برای گوش دادن به حرف‌هایمان، می‌تواند مغز را جوان نگه دارد.
کد خبر : 605610

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، محققان ارتباطی بین داشتن فردی «هم‌صحبت» و «تاب‌آوری شناختی» (که توانایی مغز برای مقاومت در برابر پیر شدن است) یافته‌اند. برای این امر، محققان ۲ هزار فرد مسن با میانگین سنی ۶۳ سال را ارزیابی کردند و قصد داشتند نحوه عملکرد مغز آنها را دریابند. آنها از اسکن‌های «اِم‌آرآی» (MRI) استفاده کردند. سپس آنها از شرکت‌کنندگان سؤال کردند که چند وقت یک‌بار از تعاملات مثبت اجتماعی همچون هم‌صحبتی با دیگران، شنیدن نصیحت، عشق و محبت و حمایت عاطفی برخوردار هستند. از بین همه گزینه‌ها داشتن یک همدم برای گوش دادن به صحبت‌ها، تنها گزینه‌ای بود که بسیار متفاوت بود.


درواقع محققان دریافتند افرادی که در دوره ۴۰ و ۵۰ سالگی خود کسی را نداشتند که به حرف آنها گوش دهد و هم‌صحبت آنها باشد، از لحاظ سن شناختی ۴ سال پیرتر از سایر افراد بودند.


محققان معتقدند برای جلوگیری از پیری مغز باید تعاملات اجتماعی را جدی بگیریم. این امر می‌تواند از شیوع آلزایمر نیز پیشگیری کند. تنها بودن می‌تواند به اندازه مصرف ۱۵ نخ سیگار در روز برای افراد ضرر داشته باشد.


در سال ۲۰۵۰ میزان جمعیت بالای ۶۵ سال تقریباً دو برابر می‌شود. ازاین‌رو وقتی سن ما بالا می‌رود مراقبت از خود را باید جدی بگیریم. داشتن رژیم غذایی سالم، تحرک و مصرف نکردن سیگار و الکل می‌تواند در سلامت بدن بسیار تأثیرگذار باشد.


انتهای پیام/۴۱۱۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر