صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۱۶ - ۰۹ مهر ۱۴۰۰
کانون‌های دانشجومحور(۲۰)/ بیرانوند در گفت‌وگو با آنا تشریح کرد؛

کانون معرفت رضوی در دوران همه‌گیری کرونا چه کرد؟/ از آموزش دانش‌آموزان بی‌بضاعت تا بازگرداندن دین‌گرایی به دانشگاه‌ها

بازگشت ۱۰۰ دانش‌آموز محروم خرم‌آبادی به فضای تحصیلدبیر کانون معرفت رضوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد عنوان کرد: با همکاری دانشجویان فرهنگی کانون موفق به ارائه تدریس و بسته‌های آموزشی به ۱۰۰ دانش‌آموز محروم خرم‌آبادی و بازگشت آنان به فضای تحصیل شدیم.
کد خبر : 605493

گروه استان‌های خبرگزاری آنا؛ فعال‌سازی کانون‌های فرهنگی، هنری و اجتماعی یکی از چند برنامه اداره کل فرهنگی و اجتماعی معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی در واحدهای دانشگاهی است، کانون‌هایی که با کار تیمی دانشجویان علاقه‌مند در حوزه‌های مختلف فعال هستند و حوزه فرهنگی اجتماعی دانشگاه را فعال و پویا نگه‌داشته‌اند و بخش‌هایی از جامعه نیز از خدمات آنها بهره‌مند می‌شوند.


کانون‌های دانشجویی یکی از قالب‌های مهم و اثرگذار فعالیت‌های دانشجویی بوده که با هدف ایجاد بستر و زمینه مناسب مشارکت دانشجویان در اجرای برنامه‌های دینی، انقلابی،‌ فرهنگی و هنری دانشگاه ایجاد شده است و هرقدر زمینه‌های فعالیت، وسعت جذب و پاسخگویی به نیاز فرهنگی مخاطب دانشگاهی در کانون‌ها بیشتر دیده شود، ‌طبیعتاً می‌تواند منتج به فعالیت کیفی بهتر و پاسخگویی بیشتر به سلایق گوناگون باشد.




بیشتر بخوانید:


۵ پیشنهاد برای برگزاری بهتر دور دوم «جشنواره رشد»


تسریع روند جامعه‌پذیری دانشجویان در کانون‌های فرهنگی


فعالیت‌ کیفی‌ کانون‌های فرهنگی با ریل‌گذاری مناسب شتاب می‌گیرد




یکی از رویکردهای مهم معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی،‌ اهمیت دادن به فعالیت‌های فرهنگی دانشجویی از طریق تسهیل، تعمیق و گسترش کانون‌هاست که این مهم با اصلاح آیین‌نامه اجرایی کانون‌ها و ابلاغ آن در شهریور ۹۹ در دستور کار قرار گرفته است. حوزه معاونت فرهنگی دانشجویی واحدهای دانشگاهی در سراسر کشور نیز از فعالیت کانون‌های فرهنگی اجتماعی حمایت می‌کنند و تا حد امکان تسهیلات و لوازم مورد نیاز را در اختبار آنها قرار می‌دهند.


اکنون بیش از هزار و ۲۶۰ کانون فرهنگی اجتماعی در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور فعال و دارای مجوز، اساسنامه،‌ دبیر و اعضای مشخص هستند.


خبرنگار خبرگزاری آنا در سلسله گزارش‌ها و گفت‌وگوهایی با دبیران کانون‌های فرهنگی اجتماعی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی سراسر کشور، عملکرد، فعالیت‌ها و مأموریت‌های این کانون‌ها را در قالب پرونده خبری «کانون‌های دانشجومحور» بررسی می‌کند.


در ادامه گفت‌وگوی خبرنگار آنا با علیرضا بیرانوند دانشجوی مقطع کارشناسی‌ ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد در رشته مدیریت آموزشی و دبیر کانون فرهنگی دانشجویی معرفت رضوی را پی‌ می‌گیریم.


با همکاری دانشجویان فرهنگی، موفق به ارائه تدریس و بسته‌های آموزشی به ۱۰۰ دانش‌آموز محروم خرم‌آبادی شدیم به‌طوری‌که تأثیر بسزایی در بازگرداندن آنان به فضای تحصیل داشتیم.بیرانوند با بیان اینکه کانون معرفت رضوی در دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد دارای جایگاه ویژه‌ای است؛ چراکه نقش مؤثری در بسط ارزش‌های دینی، رفع شبهات اعتقادی و افزایش بصیرت بین دانشجویان دارد، اظهار کرد: کانون معرف رضوی مرکز معرفت‌افزایی دانشگاه است و این ویژگی تفاوت بزرگ دانشگاه اسلامی با دانشگاه وارداتی و غربی را روشن می‌کند.


وی اضافه کرد: هدف در دانشگاه‌های غربی صرفاً افزایش بار علمی دانشجویان برای ورود به بازار کار بوده و در این نگاه گویی اینکه جامعه یک کارخانه است و تنها هدف دانشگاه تربیت بهتر کارگرانی است که در این کارخانه بزرگ مشغول به کار شوند.


دبیر کانون معرفت رضوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد عنوان کرد: در همه مکاتب اومانیستی از فاشیسم گرفته تا مارکسیسم و سرمایه‌داری، انسان صرفاً ابزاری برای پیشبرد اهداف نژادی یا طبقاتی است.


نقش کانون معرفت رضوی در تمدن‌سازی اسلامی


بیرانوند متذکر شد: در این مکاتب اساساً نگاه به دانشجو و دانشگاه کاملاً مکانیکی است؛ چراکه دانشگاه را ابزاری برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز برای پیشبرد اهداف خود می‌بینند؛ اما در مدل دانشگاه اسلامی، انسان دارای جایگاه والایی بوده و هدف دانشگاه نه‌تنها آماده‌سازی دانشجو برای ورود به بازار کار، بلکه افزایش بصیرت و معرفت و بینش او نیز هست.



وی با بیان اینکه با این توضیحات اهمیت کانون معرفت رضوی و نقش آن در تمدن‌سازی اسلامی فهمیده می‌شود، تشریح کرد: اکنون جهان شرایط خاص را تجربه می‌کند و بلوک غرب به‌دلیل مشکلات درون‌مرزی به سرعت در حال عقب‌نشینی است و کشورهایی مانند آمریکا دیگر نفوذ سابق خود بر دیگر کشورها را ندارند.


دبیر کانون معرفت رضوی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد افزود: اگر قرن بیستم قرن شکست فاشیسم و کمونیسم بود، قرن بیست و یکم قرن عقب‌نشینی لیبرالیسم و سرمایه‌داری شده است؛ چراکه این مکاتب ناتوانی خود را برای پاسخگویی به مسائل قرن جدید نشان داده‌اند.


جلوگیری از شبهات و افزایش توان معرفتی دانشجویان


بیرانوند با بیان اینکه مردم جهان به دنبال جایگزینی مناسب برای لیبرالیسم و سرمایه‌داری هستند، توضیح داد: این موضوع موجب بازشدن فضا شده و اکنون زمان بسیار مناسبی برای عرض‌اندام افکار انقلابی و بیان مسئله تمدن اسلامی است و نقش اساسی در این میان را حوزه‌ها و دانشگاه‌ها دارند به همین دلیل هجمه‌های فکری به دانشگاه‌ها بسیار است و نقش کانون معرفت رضوی جلوگیری از شبهات و افزایش توان معرفتی دانشجویان برای حضور مؤثر در میدان‌های فکری است.


همچنان اهمیت کانون معرفت رضوی در معرفت‌افزایی و بازگرداندن دین‌گرایی به دانشگاه‌ها نیازمند توجه و حمایت بیشتر مدیران دانشگاهی است.دبیر کانون معرفت رضوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد تأکید کرد: ویژگی ممتاز کانون معرفت رضوی آن است که بدنه این کانون از دانشجویان است، یعنی از دبیر کانون تا سایر بخش‌ها همگی از دانشجویان متدین و انقلابی هستند و این امر موضوع موجب شکل‌گیری ارتباط مؤثر کانون با دانشجویان می‌شود.


بیرانوند با بیان اینکه کانون معرفت رضوی این ظرفیت را دارد که نقشی اثرگذار در راستای پیشبرد اهداف فرهنگی دانشگاه داشته باشد، بیان کرد: در این راستا کانون معرفت رضوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد فعالیت خود را از آذر ۱۳۹۸ با هدف افزایش آگاهی‌های دینی دانشجویان آغاز کرد. حیطه فعالیت‌های این کانون تا پیش از همه‌گیری بیماری کرونا بیشتر شامل برنامه‌هایی مانند سخنرانی‌ها و اردوهای مذهبی، برگزاری مسابقات فرهنگی، مراسم مذهبی و برگزاری مراسم قرائت دعا و زیارت بود.


اهمیت فعالیت کانون معرفت رضوی در معرفت‌افزایی دانشجویان


دبیر کانون معرفت رضوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد بیان کرد: با شروع همه‌گیری ویروس کرونا، فعالیت‌های کانون به شکل مجازی و حتی قوی‌تر از قبل ادامه یافت. فعالیت‌هایی مانند برگزاری مسابقه مجازی کتابخوانی با محور کتب شهید مطهری در ماه مبارک رمضان و مسابقه غدیر که به شکل ارسال دلنوشته، کلیپ، پادکست و شعر در سال ۱۴۰۰ برگزار شد و مورد استقبال گسترده دانشجویان قرار گرفت.


بیرانوند اضافه کرد: از آنجا که به عنوان دبیر کانون معرف رضوی نویسنده هم هستم و چند کتاب را به نشر رسانده‌ام، عزمم بر این بود که در دوران همه‌گیری کرونا فعالیت کانون به شکل فرهنگی و تولید محتوای علمی ادامه یابد؛ از این جهت فعالیت مهم دیگر کانون انتشار نسخه مجازی نشریه فرهنگی ـ مذهبی شمیم معرفت و کمک محتوایی به دیگر نشریات دانشجویی بود.




بیشتر بخوانید:


فعالیت ۲۱ کانون فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی نجف‌آباد


مسئولان از ایده‌ کانون‌های فرهنگی اجتماعی حمایت کنند


«رادیو دانشجو» صدایی از بطن «کانون ترنم»




وی افزود: از آنجا که رشته تحصیلی‌ام مدیریت آموزشی است و بعضی از دانشجویان عضو کانون معلم هستند، در دوران همه‌گیری کرونا در قالب کانون معرفت رضوی موفق به شناسایی تعداد زیادی از دانش‌آموزان آشنایان و بستگان دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد که از تلویزیون، تلفن همراه و برنامه شاد محروم بودند، شدیم.


دبیر کانون معرفت رضوی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد عنوان کرد: با همکاری دانشجویان فرهنگی کانون، موفق به ارائه تدریس و بسته‌های آموزشی به ۱۰۰ دانش‌آموز محروم خرم‌آبادی شدیم به‌طوری‌که ماه‌ها برنامه روزهای جمعه به اتفاق جمعی دیگر از دانشجویان عضو کانون برای ارائه تدریس به دانش‌آموزان محروم از برنامه شاد با حفظ فاصله‌گذاری اجتماعی در مساجد حضور یافته و تأثیر بسزایی در بازگرداندن آنان به فضای تحصیل داشتیم.


بیرانوند متذکر شد: معاونت فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم‌آباد حمایت‌های همه‌جانبه‌ای از کانون داشت به‌طوری‌که با ما در تماس بودند تا اگر در جایی کمکی نیاز بود، برطرف کنند؛ اما همچنان اهمیت کانون معرفت رضوی در معرفت‌افزایی و بازگرداندن دین‌گرایی به دانشگاه‌ها نیازمند توجه و حمایت بیشتر مدیران دانشگاهی است.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر