صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۴ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۰
گزارشی از میزان تاثیرگذاری واکسن‌های کرونا؛

کدام واکسن کرونا کم‌خطرتر و موثرتر است؟

همزمان با آغاز بزرگ ترین برنامه واکسیناسیون برای مقابله با عجیبت‌ترین  ویروس تاریخ سوال‌های متعددی را در ذهن مردم جامعه ایجاد کرده است.
کد خبر : 604982

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، همزمان با آغاز بزرگ ترین برنامه واکسیناسیون برای مقابله با عجیبت‌ترین ویروس تاریخ سوال‌های متعددی را در ذهن مردم جامعه ایجاد کرده است.


از جمله این‌که چه نوع واکسنی تزریق کنیم؟ ایرانی بهتر است یا خارجی؟ آیا واکسن های خارجی مزیت اضافه تری دارند؟ اصلا واکسن بزنیم یا نزنیم؟


از آنجا که همیشه در بحران‌ها عده‌ای برای رسیدن به منافعشان به شایعات دامن می‌زنند پاسخ به این سوالات، اهمیت فراوانی دارد زیرا رواج این شایعات و بعضا تبلیغات منفی سازمان یافته علیه واکسن های موثر در پیش گیری از بیماری کووید ۱۹ به اندازه گسترش خود همه گیری جهانی کروناست و نمی توان از کنار این اخبار و شایعات بی تفاوت گذشت.


با آغاز واکسیناسیون قریب به اتفاق کشورها استراتژی خود را بر واکسینه کردن افراد مسن و دارای بیماری های زمینه ای و حتی خطرناک استوار کرده اند، یعنی دقیقا همان گروهی که حتی بدون وجود بیماری کووید ۱۹ و یا واکسیناسیون ریسک مرگ بالاتری دارند در اولویت قرار گرفتند، با این حال مهم است که بدانیم چه واکسن هایی امن هستند و کارآیی بهتری دارند. هرچند که برخی از صاحب نظران معتقدند، انجام مقایسه بین واکسن های مختلف کرونا د رزمانی که گسترش برنامه های واکسیناسیون و ایمن سازی از هر چیز دیگر مهم تر است، مقایسه اثربخشی واکسن ها کار سازنده ای نیست.


واکسن‌های تاییدشده از سوی وزارت بهداشت در برابر عوارض شدید و بستری در بیمارستان موثراند


صاحب نظران تاکید می‌کنند، «تمامی واکسن‌های تاییدشده از سوی وزارت بهداشت، در برابر عوارض شدید و بستری در بیمارستان به طرز چشمگیری موثر هستند و در در وضعیتی که کشورها برای تهیه واکسن با هم درگیر شده اند و صف های طولانی باهدف خرید این محصول استراتژیک شکل گرفته، این بحث که کدام واکسن بهتر است، فقط باعث تضعیف اعتماد عمومی و جلب توجه مردم به نکات منفی می شود.»




بیشتر بخوانید:


دولت و مجلس با کاهش هزینه‌ها به کمک مراکز درمانی بیایند/ قرنطینه دوهفته‌ای یا ۳۰ روزه تنها راه مهار ویروس کروناست


پشت پرده ماندگاری ویروس کرونا در ایران چیست؟




البته تردیدی نیست که تفاوت‌های انکارناپذیری بین واکسن ها وجود دارد که نمی توان آن ها را نادیده گرفت. از طرفی در ماه های آینده، ناگزیر نسخه های جهش یافته بیشتری از کرونا شیوع خواهند یافت. با این تحول گریزناپذیر، تصویر کنونی از میزان اثربخشی واکسن ها قاعدتادچار تغییراتی می شود. با این حال، نتیجه نهایی این است که واکسن های موجود، موثر و ایمن هستند و شیوع ویروس را متوقف می کنند و در برابر نسخه های کنونی ویروس کارایی دارند.


تمامی واکسن‌های کرونا که تاکنون در کشورهای مختلف دنیا در حال تزریق هستند، مجوز استفاده اضطراری گرفته‌اند از این‌رو همچنان آزمایش ها بالینی ادامه دارد. البته در خصوص دو واکسن آسترازنکا و جانسون اندجانسون نگرانی هایی درباره احتمال ایجاد لخته خون و مرگ ایجاد شده است.


به همین دلیل تزریق این دو واکسن بعد از مدتی توقف در برخی کشورها، دوباره از سر گرفته شد. چراکه مزایای این واکسن ها به مراتب بیشتر از عوارض جانبی اندک آن است.


مقیسه واکسن کووایران برکت و سینوفارم


واکسن کووایران برکت و سینوفارم به لحاظ ساختاری یکسان هستند و ویروس غیرفعال شده اند و از این نظر باهم تفاوت عمده ای ندارند.


در مطالعات بالینی کووبرکت و سینوفارم، کمترین عوارض نشان داده شده و عمده افرادی که حتی بعد از مطالعات بالینی این دو واکسن را تزریق کرده اند، تجربیات مشابه ای دارند و عوارض جدی ای در رابطه با این دو نوع واکسن گزارش نشده است.


از آن جا که ویروس کرونا مدام در جهش دارد واکسن‌ها محافظت کامل ایجاد نمی کنند و افرادی بوده‌اند که هر دو دز واکسن را گرفته‌اند و در حال حاضر مبتلا به ویروس دلتا هستند ولی بیماری آن ها سبک است.


مقایسه واکسن کووایران با آسترازنکا و مدرنا


این امردر مورد واکسن آسترازنکا و مدرنا و کووایران برکت هم صدق می کند و احتمال این که فرد به ویروس دلتا مبتلا شود وجود دارد ولی باعث وخامت حال و بستری در آی سی یو نخواهد شد.


بنابراین می توان گفت، واکسن هایی که در کشور ما تزریق می شود، هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. در واقع هدف از واکسیناسیون صرفا این نیست که به صد درصد پیشگیری از بیماری برسیم بلکه به دنبال افزایش سرعت واکسیناسیون هستیم تا زنجیره انتقال را قطع کنیم و از آن طرف به دنبال این هستیم که با ایمن کردن افراد بیشتر جلوی مرگ ومیر بیماری را بگیریم.


گزارش: سید محمد مهدی میران زاده


انتهای پیام/۴۱۶۱


انتهای پیام/

ارسال نظر