صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۲۷ - ۱۹ دی ۱۳۹۴
یک متخصص اورولوژی در گفت‌و‌گو با آنا مطرح کرد؛

اشتغال مردان در شیفت‌های چرخشی موجب ناباروری می‌شود

یک متخصص اورولوژی با بیان اینکه مردان شاغل در حرفه‌های شیفتی چرخشی بیش از سایر مردان در معرض خطر ناباروری قرار می‌گیرند، گفت: اشتغال در شیفت‌های چرخشی موجب افزایش ترشح سروتونین و کاهش ملاتونین و در نهایت آسیب به اسپرم و ناباروری در مردان می‌شود.
کد خبر : 60445

دکتر محمدرضا صفری‌نژاد در گفت‌و‌گو با خبرنگار گروه اجتماعی آنا درباره عوارض کار شیفتی چرخشی بر قدرت باروری مردان،ادامه داد: در بدن انسان یک ریتم شبانه روزی وجود دارد که مسئول تنظیم عملکرد طبیعی فیزیولوژیک و متابولیک بدن است که تغییر ساعت کاری به صورت مداوم موجب ایجاد اختلال در عملکرد ریتم طبیعی بدن می‌شود.


وی افزود: فعالیت مردان در مشاغلی که دارای شیفت چرخشی است موجب تغییراتی در ترشح هورمون‌های بدن از جمله هورمون‌ سروتونین (انتقال دهنده عصبی) می‌شود.


این متخصص اورولوژی، تصریح کرد: در مردان سروتونین دارای یک اثر مستقیم در بلوغ اسپرم است. تحقیقات نشان می‌دهد اگر سروتونین خون افزایش یابد، می‌تواند سبب ناباروری در مردان شود.


صفری نژاد درباره فرآیند تولید و بلوغ اسپرم، گفت: هر بیضه دارای چند صد لوله منی ساز است که در داخل آنها اسپرم تولید می‌شود. سلول‌های زایا در 16 مرحله که 64 روز طول می‌کشد، تبدیل به سلول اسپرم بالغ می‌شوند که در اصطلاح به آنها «اسپرماتوزوئید» می‌گویند که هرگونه اختلال در این مراحل از قبیل افزایش سروتونین می‌تواند، سبب ناباروری مردان شود.


وی اظهار کرد: در مردانی که کار شیفتی چرخشی دارند میزان سروتونین خون افزایش می‌یابد. هر قدر میزان سروتونین خون افزایش یابد، تعداد اسپرم و حرکت آن کمتر می‌شود.


این متخصص اورولوژی در ادامه با بیان اینکه یکی از درمان‌های مهم در افسردگی تجویز داروهایی است که سبب افزایش سروتونین مغز می‌شوند، اظهار کرد: مصرف طولانی مدت این داروها می‌تواند از طریق تاثیر بر روی DNA اسپرم، اثر سوء بر قدرت باروری مرد بگذارد.


صفری نژاد با بیان اینکه کار شیفتی چرخشی در مردان موجب کاهش ترشح هورمون ملاتونین می‌شود، یادآور شد: ملاتونین مانع وارد شدن آسیب به اسپرم توسط مواد اکسیدان می‌شود و زمانی که ترشح این هورمون کاهش یابد میزان آسیب‌های وارد شده به اسپرم افزایش می‌یابد.


انتهای پیام/

ارسال نظر