نکاتی مهم برای تغذیه کودکان بیش فعال
به گزارش گروه رسانه های دیگر خبرگزاری آنا، بیش فعالی نوعی اختلال رفتاری رشد، اختلال در سیستم شناختی، هیجانی و کنترلی است که به اختصار به آن ADHD گفته میشود و بیماری پیچیدهای است که حدود ۱۰ درصد از کودکان را مبتلا کرده است. تحقیقات ثابت کرده است که مغز انسان درحدود ۶ درصد چربی دارد، از نقش اسیدهای چرب ضروری برای بدن میتوان امگا۳ و امگا۶ را نام برد که امگا۳ برای رشد و عملکرد مغز بیشترین فایده را دارد.
بدون شک از تأثیر مفید اسیدهای چرب امگا 3 در کنترل بیش فعالی آگاه هستید. در عین حال باید بدانید که برخی مواد غذایی در کودکان مبتلا به بیش فعالی محدود و حتی از تغذیه آن ها حذف شود. ادامه مطلب را در این زمینه مطالعه کنید:
مصرف برخی مواد غذایی باعث تشدید علایم بیشفعالی کودکان میشود از جمله:
شکلات
چون شکلات خاصیت ضد استرسی دارد شاید برخی تصور کنند که این ماده غذایی می تواند باعث آرام تر شدن کودکان بیش فعال شود اما متأسفانه شکلات یک ماده غذایی نامناسب برای کودکان مبتلا به بیش فعالی محسوب می شود. شکلات حاوی میزان زیادی کافئین است و این ترکیب تأثیر محرکی دارد. شما میتوانید فقط از مصرف شکلات سیاه و شکلات هایی که میزان کاکائوی آن ها زیاد است خودداری کنید.
پیشنهاد| به این منظور می توانید شکلات های سفید را جایگزین کنید.شیرینی هم حاوی میزان زیادی قند است که باعث تشدید علایم اختلال بیتوجهی یا بیش فعالی می شود.
نوشیدنی گازدار، آب میوه صنعتی و پیتزا
نوشابه، آب میوه قوطی و پیتزای آماده جزو مواد غذایی مورد علاقه کودکان است. این مواد غذایی حاوی ترکیباتی نامناسب مانند رنگ های خوراکی مصنوعی و مواد نگه دارنده است .نتایج پژوهشها نشان می دهد که این قبیل نوشیدنی ها و خوراکی ها تأثیر جدی روی علایم بیش فعالی می گذارد.
پیشنهاد| بهترین کار این است که این مواد غذایی آماده و صنعتی را به طور کامل از برنامه غذایی کودکان حذف کنید و جایگزین های طبیعی و خانگی را دریابید. اسموتی های خانگی بسیار خوشمزه و مفید هستند. در خصوص پیتزا هم همین طور عمل کنید. بهتر است در منزل پیتزا تهیه و میزان پنیر آن را کنترل کنید. تا
می توانید سبزیجات تازه و مواد غذایی سالم را در برنامه غذایی کودکان بگنجانید.
بستنی
بستنی هم جزو محصولات لبنی است. با اینکه تمام این محصولات الزاماً باعث تشدید علایم بیش فعالی نمی شود اما برخی کودکان نمی توانند کازئین (پروتئین مخصوص شیر) را تحمل کنند. در نتیجه ممکن است علایم آن ها تشدید شود و شما بیشتر به دردسر بیفتید.اگر کودک تان بیش فعال است در دادن بستنی به او احتیاط کنید.
پیشنهاد| مصرف هفته ای یک بار بستنی مشکل چندانی ایجاد نمی کند.اما مصرف روزانه بستنی مسئله دیگری است و شما را به معنای واقعی دچار دردسر می کند.
ماست
ماست مانند بستنی باعث تشدید علایم بیش فعالی می شود. البته محصولات لبنی به خودی خود برای ایجاد اختلال کم توجهی یا بیش فعالی کافی نیست اما ممکن است فعالیت بیش از حد و رفتارهای تکانشی ناشی از مصرف مواد غذایی تهیه شده از شیر در بیشتر مواقع ناشی از تحمل نکردن کازئین باشد.
پیشنهاد| بهتر است به جای شیر گاو از شیر سویا استفاده کنید. این شیر جایگزین علاوه بر تأمین کلسیم، اسیدهای چرب ضروری نیز به بدن کودک میرساند.
چگونه می شود تغذیه جدید کودکان را کنترل کرد؟
تلاش شما برای یافتن مواد غذایی جایگزین باعث ایجاد تغییرات اساسی در رژیم غذایی کودک می شود. بنابراین لازم نیست به یک باره یک ماده غذایی و خوراکی را حذف کنید. چون اگر به یک باره به کودک فشار بیاورید بدون شک مواد غذایی جایگزین را نخواهد پذیرفت. بنابراین به جای حذف ناگهانی مواد غذایی تشدید کننده علایم تلاش خود را روی محدود کردن آن ها معطوف کنید.
پیشنهاد| می توانید هر از گاهی مواد غذایی مورد علاقه کودک را به عنوان پاداش و تنوع در اختیار وی قرار دهید اما هرگز دچار افراط نشوید.
غذاهای آرام بخش
تخمه یا میوه مغزدار مانند بادام، بادام زمینی، بادام هندی، گردو، تخمه آفتابگردان، تخمه کدو و سویا
ماست کم چرب یا پنیر کم چرب مخلوط شده با میوه یا آب میوه غلیظ
سبزیهای ترد مانند کرفس، هویج، فلفل دلمهای، کلم بروکلی و گل کلم به همراه سس کم چرب، ماست و سالاد
میوههای تازه و خشک
کراکرهای سبوس دار با پنیر کم چرب، کره بادام زمینی و کره بادام
غلات سالم با حداقل 3 گرم فیبر، شیر کم چرب، بستنی تهیه شده از میوه تازه و شیرینیهای خانگی
نکته
قبل یا نزدیک به ساعت خواب کودک تان از شیر کمچرب، فراوردههای سویا، کره بادام زمینی و پنیر استفاده کنید تا خواب آرامی داشته باشد.
منبع: روزنامه خراسان
انتهای پیام/
انتهای پیام/