صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۰:۴۹ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۰
نگاه مشاور ارشد ۳ کلیددار سابق کاخ سفید به تحولات افغانستان؛

پیام شکست افغانستان، خارج شدن آمریکا از خاورمیانه است/ احتمال بروز وقایع بدتر برای ایالات‌متحده در افغانستان

مدیر رسانه‌ای سابق کاخ سفید معتقد است که زیر سؤال بردن رئیس‌جمهور آمریکا به دلیل انتقال شتاب‌زده نظامیان از افغانستان و تحمیل یک شکست امنیتی دیگر به ایالات‌متحده اگرچه درست است اما همه مشکلات را به گردن وی انداختن منصفانه نیست.
کد خبر : 603627

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا، پاتریک بوکانان که سابقاً مدیر رسانه‌ای کاخ سفید و مشاور مخصوص سه رئیس‌جمهور آمریکا بوده در خصوص تحولات اخیر افغانستان که با خروج سریع نیروهای آمریکایی از این کشور، سقوط دولت غرب‌گرای کابل و به قدرت رسیدن ناگهانی طالبان همه را در غرب شگفت‌زده کرده است اظهارنظر کرده است.


بوکانان در مقاله خود اندکی به دفاع از جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا برمی‌آید. وی می‌نویسد:"دست‌کم بایدن به تعهد خود برای پایان دادن یک جنگ بی‌حاصل ۲۰ ساله پایبند بود زیرا معلوم نبود که جنگ در افغانستان تا چه موقع ادامه داشته باشد."



افسردگی و ناامیدی سرباز آمریکایی در پی شکست کشورش در جنگ افغانستان


آمریکا خود را برای شکست در عراق و سوریه هم آماده کند


بوکانان در دفاع از بایدن می‌نویسد که رئیس‌جمهور به هشدارها در خصوص حملات تروریستی داعش توجه کرد و بر تمدید حضور نظامیان در افغانستان بعد از ۳۱ اوت اصرار نکرد.


به عقیده این سیاستمدار کهنه‌کار بایدن شاید بهتر از دیگر مقامات آمریکایی به تعامل مناسب‌ با طالبان دست یافته باشد و با توجه کردن به هشدار طالبان تلاش کرد که نیروهایش را هر چه زودتر از افغانستان خارج کند.


بوکانان انفجار دو بمب قوی در دو ورودی فرودگاه کابل در عصر پنجشنبه چهارم شهریور را نشانه روراستی طالبان با آمریکایی‌ها می‌داند.


لازم به ذکر است که ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان پس از حمله داعش گفت که این گروه طالبان به آمریکایی‌ها در خصوص احتمال حملات تروریستی هشدار داده بود.


در عملیات تروریستی فرودگاه کابل ۱۷۵ نفر ازجمله ۱۳ سرباز آمریکایی و ۲۸ جنگجوی طالبان کشته شدند.




بیشتر بخوانید:


جروزالم پست: امپراتوری آمریکا آماده پایان است


مدعی رهبری جهان، ناکام از تأمین امنیت یک فرودگاه کوچک/ سرریز ناامنی از افغانستان به آمریکا




از روز ۲۴ مرداد که طالبان پس از ۱۱ روز نبرد توانستند ارتش بی‌روحیه افغانستان را شکست بدهند و کابل را پس از فرار محمد اشرف غنی رئیس‌جمهور غرب‌گرای افغانستان فتح کنند هزاران شهروند خارجی و اتباع افغانی که با خارجی‌ها همکاری داشتند به‌سوی فرودگاه کابل روان شدند تا به هر صورتی که شده خود را افغانستان تحت حکومت طالبان خلاص کنند.


بوکانان می‌گوید که خیلی‌ها از هر دو حزب اصلی ایالات‌متحده، بایدن را زیر فشار قرار دادند که زیر بار خروج نیروها تا ۳۱ اوت (نهم شهریور) نرود اما وی به کار انتقال افراد از فرودگاه کابل ادامه داد و از همه هم‌پیمانان غربی و منطقه‌ای کمک گرفت تا این عملیات سرعت بگیرد و در نهایت آخرین هواپیمای حامل نظامیان آمریکایی قبل از پایان ضرب‌الاجل نهم شهریور افغانستان را ترک کرد.


در اینجا به نظر می‌رسد که بوکانان قصد دفاع کامل از بایدن را ندارد بلکه می‌خواهد بخشی از تقصیرات را به گردن دیگر مقامات ارشد آمریکایی که قبل از بایدن مسئولیت داشتند بیندازد و یا اینکه کل سیاست آمریکا در قبال کشورهای منطقه غرب آسیا را زیر سؤال ببرد.


بوکانان به‌خوبی مقاله خود را پیش می‌برد تا بتواند بهترین نتیجه‌گیری را ارائه کند. وی می‌گوید بایدن در مقابل درخواست منقدین دموکرات، هم‌پیمانان آمریکا در ناتو، تندروهای جمهوری‌خواه و حتی رسانه‌ها مقاومت کرد و ضرب‌الاجل خروج را تمدید نکرد.


این نویسنده و مرد رسانه‌ای آمریکایی می‌گوید عقب‌نشینی نظامیان آمریکایی از افغانستان اگر شکست هم محسوب شود بهتر از این است که یک دولت سرسختانه و غیرمنطقی تنها به خاطر جریحه‌دار نشدن غرور برخی سیاستمداران واشنگتن‌نشین به کشتار و خونریزی که چهار رئیس‌جمهور را در خود درگیر کرده بود رضایت دهد.



هم‌اکنون زمان آن است که آمریکا بفهمد این شکست یعنی چه و چه وقایع مشابهی در افغانستان یا دیگر نقاطی که درگیر هستیم در انتظارش است



بوکانان تصریح می‌کند که بهتر است همین‌جا شکست خود را بپذیریم تا بر جنگی که درنهایت بازنده آن خواهیم بود پافشاری کنیم.


مقامات آمریکا به افکار عمومی ضد جنگ در آمریکا توجه کنند


وی که کار جریان‌سازی رسانه‌ای را در طول سال‌ها مدیریت رسانه‌ای و خبرنگاری به‌خوبی آموخته است با دادن وجهه یک فرد ازخودگذشته به بایدن قصد دارد که درنهایت از خواست عمومی مردم کشورش برای عدم‌مداخله آمریکا در امور دیگر کشورها حمایت کند.



تظاهرات ضد جنگ در آمریکا


بوکانان می‌نویسد که محبوبیت بایدن پس از شکست در افغانستان ۴۱ درصد کاهش‌یافته است اما به‌هرحال این بایدن بود که به درخواست مردم کشورش تن داد. وی با این جمله به دیگر مقامات ارشد ایالات‌متحده می گوید که ملاحظه کردن حمایت برخی جنگ‌طلبان نباید مانع به کرسی نشاندن حرف حق صلح‌طلبان آمریکایی شود.


بوکانان ادامه می‌دهد که هم‌اکنون زمان آن است که ما بفهمیم این شکست یعنی چه و چه وقایع مشابهی در افغانستان یا دیگر نقاطی که درگیر هستیم مانند عراق و سوریه در انتظارمان است.




بیشتر بخوانید:


المیادین گزارش کرد؛ گاوبندی داعش با سرویس‌های اطلاعاتی غرب در انفجارهای فرودگاه کابل


طالبان از بازداشت عاملان انفجارهای فرودگاه کابل خبر داد




پیام شکست در افغانستان برای آمریکا به عقیده بوکانان ارزیابی مجدد سیاست‌های کاخ سفید در منطقه غرب آسیا است زیرا واشنگتن هنوز صدها سرباز در عراق و سوریه دارد. وی می‌پرسد:" تا کی باید آن‌ها را آنجا نگه‌داریم؟"


بوکانان به توصیه هنری کیسینجر وزیر خارجه دهه‌های پیشین آمریکا اشاره می‌کند که گفته است: "هیچ حرکت استراتژیک چشمگیری در آینده نزدیک برای جبران این عقب‌نشینی خودخواسته در دسترس نیست، مگر اتخاذ تعهدات رسمی جدید در سایر مناطق. بی‌تدبیری آمریکا باعث ناامیدی در بین متحدان، تشویق دشمنان و ایجاد سردرگمی در بین ناظران خواهد شد."


بوکانان در پایان از مقامات کشورش می‌خواهد که واقعیات را ببینند و آن‌ها را قبول کنند.


انتهای پیام/۴۱۵۵/


انتهای پیام/

ارسال نظر