صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۵ - ۰۶ شهريور ۱۴۰۰
مروری بر گزینه‌های احتمالی ریاست سازمان سینمایی؛

چه کسی ناخدای کشتی به‌گل‌نشسته سینما خواهد شد؟

این روزها پرسش اهالی سینما این است که چه کسی به ساختمان وزارت ارشاد در میدان بهارستان می‌رود تا با حکم وزیر روی صندلی ریاست سازمان سینمایی بنشیند.
کد خبر : 603504

به گزارش خبرنگار حوزه سینمایی گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، پس از رأی اعتماد مجلس شورای اسلامی به محمدمهدی اسماعیلی به‌عنوان وزیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بسیاری از اهالی هنر و فرهنگ در انتظار تغییرات احتمالی در پست‌های مدیریتی مختلف هستند. یکی از مهم‌ترین مدیریت‌های زیر نظر وزارت ارشاد، سازمان سینمایی است که بحث پیرامون رئیس جدید این سازمان، یکی از داغ‌ترین مباحث این روزها در میان هنرمندان و اهالی رسانه است.


در این میان نام‌های زیادی برای نشستن بر صندلی ریاست سازمان سینمایی مطرح شده است و گمانه‌زنی‌های مختلفی درخصوص آنها شکل گرفته است. در این گزارش سعی داریم نگاهی بیندازیم به مهم‌ترین چهره‌هایی که از آنها به عنوان گزینه‌های احتمالی ریاست سازمان سینمایی نام برده می‌شود.


شهاب اسفندیاری، رئیس فعلی دانشگاه صداوسیما:


این مدیر اصفهانی، متولد سال ۱۳۵۶ است. او که در طول سال‌های گذشته نامش همواره به‌عنوان یکی از گزینه‌های ریاست سازمان سینمایی مطرح بوده، امسال نیز در صدر فهرست گزینه‌هاست. اسفندیاری جزء مدیرانی است که به طور تخصصی در حوزه سینما تحصیل کرده است، او در مقاطع کارشناسی و کارشناسی‌ارشد در رشته کارگردانی سینما در دانشگاه هنر تحصیل کرده و دکتری خود را در رشته «نظریه انتقادی و مطالعات فیلم» از دانشگاه ناتینگهام انگلستان اخذ کرده است. رئیس کنونی دانشگاه صداوسیما، استادیار دانشکده سینما- تئاتر دانشگاه هنر است و از سال ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ مدیر گروه سینما در این دانشگاه بوده است.


اسفندیاری جدا از مقالات مهمی که در نشریات علمی و هنری در سراسر دنیا منتشر شده، تألیفاتی هم در حوزه تخصصی خود، یعنی سینما دارد. کتاب‌های «سینمای مقاومت»، «اکران فیلم خارجی: فرصت‌ها و تهدیدها برای سینمای ملی»، «دیده‌بان» و «دولت‌ها چگونه به سینما کمک می‌کنند؟» چهار عنوان از آثاری است که به قلم او منتشر شده است.



این گزینه احتمالی سازمان سینمایی، سابقه مدیریتی خوبی در حوزه فرهنگ و رسانه دارد، عضویت در شورای فیلم و سریال مرکز سیما فیلم، مدیریت امور تأمین برنامه شبکه اول سیما (۱۳۸۲-۱۳۸۰)، مدیریت گروه فیلم و سریال شبکه تهران ( ۱۳۸۴ -۱۳۸۲)، عضویت در شورای بازبینی فیلم های سینمایی (۱۳۹۵ تا ۱۳۹۷) و مدیریت بخش علمی و آموزشی جشنواره جهانی فیلم فجر (۱۳۹۵ تا ۱۳۹۸) از مهم‌ترین سوابق است.


محمد احسانی، مدیر فعلی شبکه نسیم:


یکی از مدیران خوشنام سینما و تلویزیون ایران، که او نیز همواره یکی از گزینه‌های مهم ریاست سازمان سینمایی بوده است. احسانی در سابقه مدیریتی خود، در بخش‌های مختلف فرهنگی و هنری حضور داشته و در شبکه‌های گوناگون صداوسیما نیز، بارها در سمت‌های مدیریتی، قرار گرفته است. بدون شک، نمی‌توان نقش احسانی در ساخت برنامه‌های جذاب در شبکه نسیم و بیشتر دیده شدن این شبکه را نادیده گرفت.


با وجود اینکه مدرک تحصیلی احسانی ارتباطی با حوزه سینما ندارد و دکتری او در رشته مبانی حقوق اسلامی است، اما وی مدیری است که بیشتر مدیریت در رسانه را تجربه کرده و سابقه قابل توجهی در این زمینه دارد.



مدیر شبکه یک سیما، مدیر گروه اجتماعی شبکه سه سیما، مدیر طرح و برنامه و قائم مقام شبکه تهران، مدیرکل طرح و برنامه معاونت سیما، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی هنری شهرداری، مشاور و عضو شورای راهبردی شبکه سه، مدیرکل مطالعات و برنامه‌ریزی راهبردی سازمان، معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی، سمت‌هایی است که او پیش از نشستن بر روی صندلی مدیریت شبکه نسیم برعهده داشته است. برای اینکه ببینیم این مدیر خوش‌سابقه، آیا صندلی ریاست در سازمان سینمایی را هم به کارنامه خود اضافه می‌کند، چند روز صبر کافی است.


سید محمود رضوی، تهیه‌کننده سینما:


از بین تمام نام‌هایی که برای نشستن بر صندلی سازمان سینمایی عنوان شده است، سید محمود رضوی، نزدیک‌ترین گزینه به بدنه امروز سینماست. این تهیه‌کننده سینما که آثار شاخصی همچون «دهلیز»، «سیانور»، «ماجرای نیمروز»، «لاتاری»، «دارکوب»، «ماجرای نیمروز: رد خون» و... را در کارنامه هنری خود دارد، حالا یکی از افرادی است که نامش برای ریاست سازمان سینمایی به میان آمده است. البته پیش از این نام رضوی به عنوان یکی از گزینه‌های احتمالی وزارت ارشاد نیز مطرح بود، اما پس از اینکه رئیس جمهور منتخب، محمدمهدی اسماعیلی را به مجلس معرفی کرد، نام رضوی نیز برای قرار گرفتن در سازمان سینمایی، بیشتر مورد توجه قرار گرفت.



سید محمود رضوی متولد ۱۳۵۹ در مشهد است و در حال حاضر به جز تهیه‌کنندگی در سینما، به عنوان مشاور فرهنگی و هنری رئیس مجلس شورای اسلامی نیز فعالیت می‌کند.


محمد خزاعی، تهیه‌کننده سینما:


این تهیه‌کننده کاشمری، یکی دیگر از سینماگرانی است که نامش به‌عنوان گزینه احتمالی ریاست بر سازمان سینمایی مطرح شده. اگرچه به نظر می‌رسد که محمد خزاعی در قیاس با گزینه‌های پیشین، از شانس کمتری برخوردار باشد، اما با این وجود نمی‌توان به نام او در این میان اشاره‌ای نکرد.



تهیه‌کننده فیلم‌هایی همچون «به وقت شام»، «امپراتور جهنم»، «پشت دیوار سکوت» و «قلاده‌های طلا»، که فعالیت سینمایی خود را از اواسط دهه هفتاد آغاز کرده است، به ساخت آثار پرسروصدا و انجام مصاحبه‌های جنجالی و... مشهور است. یکی از آخرین حرکات او اعتراض به تصویب قانون «اخذ مالیات از هنرمندان» بود. قانونی که باعث شد خزاعی دست به قلم شود و در نامه‌ای سرگشاده خطاب به محمدباقر قالیباف و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، این مصوبه مجلس را قانونی فاقد منابع مطالعاتی لازم، بدون کارشناسی و زمینه‌های پژوهشی و مبانی تحقیقاتی و اقدامی نمایشی، نمادین و غیرفنی دانست.


سید محمد حسینی، معاون امور مجلس رئیس جمهور:


تا پیش از اینکه رئیس جمهور سید محمد حسینی را به عنوان معاون امور مجلس خود معرفی کند خیلی‌ها وزیر اسبق ارشاد را به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی تصدی ریاست سازمان سینمایی می‌دانستند. اما این سمت جدید باعث شد شانس حضور حسینی در ساختمان وزارت ارشاد، کمتر شود. اگرچه با توجه به اینکه پیش از این نیز ما مدیران چندشغله داشتیم، هنوز به طور کامل نمی‌توان او را از فهرست گزینه‌های احتمالی خارج کرد ولی شانس حضور او به شدت پایین آمد.


کرسی ریاست به نام چه کسی می‌شود؟


حضور محمدمهدی اسماعیلی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از پرحاشیه‌ترین حضورها در تاریخ این وزارتخانه است. کسی که پیش از انتخابش به عنوان وزیر، حواشی زیادی پیرامون برنامه‌هایش مطرح شد و بسیاری از هنرمندان در مقابل او جبهه گرفتند. هرچند اسماعیلی در رابطه این مسائل توضیحاتی را ارائه داد و عنوان کرد که بخش مربوط به وضعیت سینمای ایران که در نظر او نبوده است.


حالا اما او با رأی اعتماد مجلس، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شده، باید ببینیم این بار و پس از انتخاب رئیس سازمان سینمایی، باز هم برای او حاشیه‌سازی می‌شود یا انتخابش می‌تواند با اقبال اهالی سینما مواجه شود. برای اینکه مشخص شود چه کسی به ساختمان وزارت ارشاد در میدان بهارستان می‌رود و با حکم وزیر روی صندلی ریاست سازمان سینمایی می‌نشیند، نهایتا باید چند روزی صبر کرد. امیدواریم که این انتخاب، در مسیر پیشرفت سینمای ایران باشد؛ سینمایی که این روزها اصلا حال و روز خوبی ندارد.


انتهای پیام/۴۱۰۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر