صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۱۴ - ۰۸ شهريور ۱۴۰۰
باباپور در گفت‌وگو با آنا عنوان کرد؛

پذیرش و درمان ۱۴۰ بیمار کرونایی در بیمارستان ۲۲ بهمن مشهد | همه بخش‌ها درگیر کرونا هستند

تاکنون ۳ هزار و ۲۰۰ دُز واکسن تزریق کرده‌ایمرئیس بیمارستان ۲۲ بهمن دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با بیان اینکه به‌عنوان مرکز شماره یک واکسیناسیون از اواخر فروردین ۱۴۰۰ فعال بوده‌ایم، گفت: تاکنون حدود ۱۴۰ نفر بیمار کرونایی در این بیمارستان پذیرش و درمان شده‌اند.
کد خبر : 603439

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری آنا، رشته‌های علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی از سال ۶۴ با چهار رشته پزشکی عمومی، پرستاری، مامایی و علوم آزمایشگاهی در مقطع کارشناسی آغاز به کار کرد و اکنون با ۱۵ واحد دانشگاهی مجری رشته پزشکی عمومی، ۳ واحد دانشگاهی مجری رشته داروسازی، ۶ واحد دانشگاهی مجری رشته دندانپزشکی و قریب به ۱۰۰ واحد دانشگاهی مجری رشته‌های پرستاری، مامایی و پیراپزشکی به تربیت دانشجویان رشته‌های علوم پزشکی می‌پردازد.


یکی از مباحث مهم آموزش دانشجویان علوم پزشکی، آموزش بالینی دانشجویان این رشته‌هاست. دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر فراهم آوردن محیط‌های آموزش مناسب در محیط واحد دانشگاهی (اسکیل لب و آزمایشگاه‌های متعدد و...) در سراسر کشور به ساخت و تأسیس بیمارستان به‌منظور آموزش دانشجویان در محیط کلینیکالی که به ارائه خدمات درمانی هموطنان در کنار آموزش می‌پردازد، اقدام کرده است.


اکنون دانشگاه آزاد اسلامی دارای ۱۰ بیمارستان و مرکز درمانی در استان های مختلف کشور است از جله: تهران، خراسان رضوی، مازندران، اصفهان، سمنان، آذربایجان شرقی، یزد خدمات پزشکی می‌پردازند و بسیاری از این مراکز در زمان بحران کرونا، شبانه‌روز به ارائه خدمت به بیماران کرونایی مشغول هستند.




بیشتر بخوانید:


تزریق بیش از ۸ هزار و ۸۰۰ دُز واکسن در مراکز واکسیناسیون دانشگاه آزاد اسلامی مشهد




در همین راستا خبرنگار آنا با نوشین باباپور رئیس بیمارستان ۲۲ بهمن دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با موضوع درمان بیماران مبتلا کرونا و واکسیناسیون افراد در این بیمارستان گفت‌وگو کرده است که مشروح آن را می‌خوانید.


بیمارستان ۲۲ بهمن شهید سلامت نداشته است


آنا: لطفاً درباره خدمات بیمارستان ۲۲ بهمن واحد مشهد در دوره کرونا و اتفاقات احتمالی توضیح دهید.


باباپور: همه کارکنان بیمارستان ۲۲ بهمن دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد یک تا دو بار به کرونا مبتلا شده‌اند و حتی چند نفرشان هم بستری شدند که خوشبختانه بهبود یافتند و فوتی به دلیل ابتلا به کرونا نداشته‌ایم. از بهمن ۹۸ که بحران کرونا آغاز شد، بیمارستان ۲۲ بهمن همکاری کاملی با دانشگاه علوم پزشکی مشهد داشته است و به‌عنوان درمانگاه سطح دو کرونا شناخته شده‌ایم، ابتدا بیماران سرپایی کرونا که نیاز به بستری نداشتند در بیمارستان ۲۲ بهمن تریاژ و ویزیت می‌شدند و اقدامات لازم برای آنها انجام می‌شد. از همان زمان درمانگاه سطح دو بودیم و در تمام مقاطع هم اگر بیمار مبتلا به کرونا مراجعه کرده، او را بستری کرده‌ایم.


اکنون و در موج پنجم کرونا، کلینیک تزریق رمدسیویر داریم و مریض‌ها نوبت‌دهی می‌شوند و تزریق دارو برای آنان در طی پنج روزی که لازم است، انجام می‌شود.


اقلام مورد نیاز بیماران کرونایی در بیمارستان 22 بهمن مشهد شامل یک دستگاه ونتیلاتور بزرگسال، دو عدد دستگاه Bipap با ماسک NIV، دو عدد انفوزیون پمپ، پنج پالس اکسیمتری، سه عدد ساکشن، پنج ماسک NIV و ۱۰۰ ماسک ونچوری، ۱۰ کپسول اکسیژن، ۱۰ مانومتر اکسیژن، و هزار عدد ماسک ساده اکسیژن است.همچنین بخش ICU بیمارستان ۲۲ بهمن کاملاً به بیماران کرونایی اختصاص داده شده و به معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعلام کرده‌ایم که ICU بیمارستان برای بیماران کووید-۱۹ است و متأسفانه با توجه به اینکه همچنان این موج ادامه دارد و تعداد مریض-بستری زیاد است، حتی یک بخش‌ را هم به پذیرش بیماران کرونایی اختصاص داده‌ایم، علاوه‌بر اینکه در همین فاصله اگر بیمار کرونایی مراجعه کرده است، هیچگاه برگشت نمی‌خورد و بستری می‌شود.


همکاری دیگر بیمارستان در دوره کرونا در بخش واکسیناسیون آغاز شده است، بیمارستان ۲۲ بهمن اکنون به‌عنوان پایگاه واکسیناسیون معرفی شده است و تقریباً برای تمام اعضای هیئت علمی، دانشجویان، اینترن‌ها، دانشجویان پرستاری و مامایی‌مان تزریق رمدسیویر داشتیم و کارکنان داروخانه‌ها و هرآنچه که معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و شبکه بهداشت اعلام می‌کردند، طبق همان لیست واکسیناسیون را آغاز کردیم و اکنون از حدود ۶ ماهی که از زمان آغاز واکسیناسیون گذشته، این مرکز واکسیناسیون آمادگی کامل داشته است. در کنار این مرکز، مرکز واکسیناسیون شماره ۲ دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد با تلاش‌های رئیس واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی راه‌اندازی شد؛ اما بیمارستان ۲۲ بهمن مرکز واکسیناسیون را داشته است.


در حقیقت بیمارستان ۲۲ بهمن دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد به‌عنوان مرکز شماره یک واکسیناسیون از اواخر فروردین ۱۴۰۰ فعال بوده و تاکنون با تزریق ۳ هزار و ۲۰۰ دُز واکسن سینوفارم و آسترازنکا، کارکنان بیمارستان، گروهی از پزشکان، اعضای هیئت علمی و دانشجویان کارورز و کارآموز(پزشکی و پیراپزشکی)، کارکنان کلینیک‌های تخصصی، کارکنان داروخانه‌ها، کارکنان کلینیک‌های ترک اعتیاد و کارکنان پخش دارو شهر مشهد را واکسینه کرده است.


آنا: به جز بیماران کرونایی، آیا بیماران دیگر هم به همان روال عادی در بیمارستان پذیرش می‌شوند؟


باباپور: خیر، طبق دستور معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی فقط برای بیماران اورژانسی پذیرش داریم و بیمارانی که غیراورژانسی هستند و عمل‌ها و جراحی‌هایی که حالت زیبایی دارند، لغو شده‌اند. بیمارستان ۲۲ بهمن قبلاً عمل زیبایی به تعداد زیاد انجام می‌داد؛ اما اکنون به‌دلیل بحران کرونا، این عمل‌ها کنسل شده و در درآمدهای بیمارستان تأثیر گذاشته است.


اکنون به معنای واقعی بیمارستان ۲۲ بهمن مشکل هزینه دارد، حتی گاه برای حقوق کارکنان هم دچار مشکل می‌شویم و اگر دانشگاه کمک نکند، شاید حتی از عهده پرداخت حقوق هم برنیاییم، به‌دلیل اینکه تقریباً ۹۰ درصد عمل‌های زیبایی لغو شده است؛ البته بقیه عمل‌های جراحی در این بیمارستان انجام می‌شود.


البته منطقه، منطقه کم‌برخورداری است و بیمارانی که مراجعه می‌کنند تا در این بیمارستان بستری شوند، حتی بیماران کرونایی و ... واقعاً حتی شاید توانایی پرداخت پول داروی خود را هم نداشته باشند. به‌نوعی به بیمارستان خیریه تبدیل شده‌ایم. سعی ما این است که در این دوران تا جایی که می‌توانیم به مردم کمک کنیم تا از این موج و بحران کرونا خلاص شویم.


آنا: از ابتدای بحران کرونا تاکنون حدوداً چه تعداد بیمار کرونایی پذیرش کرده‌اید؟


باباپور: همه بیماران کرونایی تست نداده‌اند. در این سیستم عملاً بیمارانی را کرونایی در نظر می‌گیریم که تست مثبت داشته باشند، در حالی که ۴۰ درصد افرادی که مراجعه می‌کردند، تست نداده بودند. آماری که تأیید شده و در سامانه ثبت شده باشد، تاکنون حدود ۱۴۰ نفر بیمار کرونایی پذیرش داشته‌ایم. حتی اکنون بیمارستان قائم امام رضا(ع) هم در این حد پذیرش کرونایی ندارد.



به‌طور کلی در موج پنجم خیلی درگیر شدیم. در موج‌های قبل به‌دلیل اینکه درمانگاه سطح دو بودیم، مریض سرپایی داشتیم و خیلی بیمار بستری نداشتیم؛ اما اکنون در موج پنجم تعداد آمار بالا رفته است. تقریباً شاید حدود ۶۰۰ تزریق رمدسیویر داریم که نوبت‌دهی شده و تزریق می‌شوند و پایگاه واکسیناسیون و ICU بیمارستان همچنان فعال و تقریباً تخت‌های آن همیشه پر از بیماران کرونایی است.


لیستی از اقلام مورد نیاز بیماران کرونایی به واحد علوم پزشکی خراسان رضوی اعلام شده است


آنا: از نظر دارو دچار کمبود نشده‌اید؟


باباپور: کمبود دارو وجود دارد؛ اما معاونت درمان تأمین می‌کند؛ چراکه بابت بیمارانی که بستری می‌کنیم به بیمارستان سهمیه می‌دهد. با این حال گاهی اوقات دارو تقریباً به انتها رسیده و مسئول داروخانه بیمارستان به زحمت توانسته با روابطی که داشته، دارو را برای بیماران تهیه کند.


در نامه‌ای به «دکتر سنجرموسوی» سرپرست واحد علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی استان خراسان رضوی لیستی از اقلام مورد نیاز بیماران کرونایی را اعلام کرده‌ایم که شامل یک دستگاه ونتیلاتور بزرگسال، دو عدد دستگاه Bipap با ماسک NIV، دو عدد انفوزیون پمپ، پنج پالس اکسیمتری، سه عدد ساکشن، پنج ماسک NIV و ۱۰۰ ماسک ونچوری، ۱۰ کپسول اکسیژن، ۱۰ مانومتر اکسیژن، و هزار عدد ماسک ساده اکسیژن است.


آنا: میانگین هزینه‌های بیمارانی که در بیمارستان ۲۲ بهمن بستری می‌شوند، چه‌قدر است؟


باباپور: دقیق نمی‌توان گفت. به‌طور مثال ممکن است یک نفر پنج یا ۶ روز بستری شود و در این مدت تخت را داشته باشد، هزینه‌های دارویی هم متفاوت است؛ البته هزینه داروی بیماران را پرداخت می‌کنیم و پس از سه ماه می‌توانیم از طریق بیمه هزینه آن را دریافت کنیم؛ اما ممکن است حال یک بیمار بد باشد، دو هفته در بخش بستری شود، حالش بدتر شود، دو هفته هم در ICU بستری شود؛ بنابراین هزینه‌ها بسیار متفاوت است؛ اما تقریباً همه بیماران زیر پوشش بیمه هستند.


آنا: چه تعداد از کادر درمان بیمارستان ۲۲ بهمن در خدمت بیماران کرونایی هستند؟


باباپور: همه به نوعی دخیل می‌شوند. وقتی بیمار کرونایی داشته باشیم، پرستارانی که در بخش خدمت می‌کنند، مبتلا می‌شوند، شاید پرستاران بخش NICU یا بخش دیالیز درگیر نشوند؛ اما بقیه بخش‌ها از اورژانس گرفته تا پذیرش همه درگیر موضوع کرونا هستند. حتی تمام کارکنان پذیرش بیمارستان کرونا گرفته‌اند که از همان بیماران کرونایی مبتلا می‌شوند و به‌طور کلی کارکنان بخش‌های زنان و مردان و اتاق عمل و ICU همه درگیر هستند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر