صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۷ - ۰۳ شهريور ۱۴۰۰
آنا گزارش می‌دهد؛

عایق‌کاری سرد و گرم با محصول ایرانی/ نسل جدید عایق متولد شد

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی با استفاده از مواد نانوساختار عایقی حرارتی ساخته که به صورت همزمان محافظ گرما و سرماست.
کد خبر : 602921

گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا؛ یک شرکت دانش‌بنیان با استفاده از ایروژل (ماده‌ای نانوساختار) نسل جدیدی از مواد عایق حرارتی تولید می‌کند که کاربرد گسترده‌ای در صنایع مختلف از جمله نفت، گاز پتروشیمی، نظامی، دفاعی، فولاد و شیمیایی دارد. این عایق به دو شکل اصلی گرانول و پتو در این شرکت ساخته می‌شود. در حالت گرانول ایروژل عایق با رنگ، گچ یا سیمان ترکیب شده و بدین‌ترتیب این مواد خاصیت عایق حرارتی پیدا می‌کنند. از گرانول عایق به صورت مستقیم در شیشه‌های دوجداره نیز استفاده می‌شود. این گرانول‌های ایروژلی در حال حاضر در بازار داخلی وجود دارد و در صنایع مختلف به کار می‌رود.




بیشتر بخوانید:


پاک‌کن آنتی‌باکتریال در کشور تولید می‌شود/ مشق شب با نانو




به گفته طاهر یوسفی امیری، مؤسس و عضو هیئت مدیره شرکت دانش‌بنیان سازنده این محصول؛ «در فرم دوم که پتو نام دارد، ایروژل‌ها به بسترهای اولیه مانند بستر سرامیکی یا فایبرگلاس اضافه می‌شود. بدین‌ترتیب مقاومت حرارتی این بسترها به طور قابل‌توجهی افزایش می‌یباد. درواقع منظور از پتو ایروژلی بسترهایی مقاوم به حرارت بالاست. پتوهای عایق به دو صورت منعطف و سخت تولید می‌شوند، مدل سخت ظاهری مانند کاشی دارد که برای عایق کردن سطوح به کار می‌رود. مدل منعطف این پتوها نیز برای عایق‌کاری تجهیزات استفاده می‌شود.»


ویژگی‌های عایق نانویی چیست؟


مواد ایروژلی اخیراً وارد صنعت عایق‌کاری شده‌اند و نسبت به عایق‌های موجود در بازار کارایی بالاتری دارند و در مقیاس گسترده به کار می‌روند. عایق ایروژلی قدرتمندترین عایقی است که در چند سال گذشته وارد بازار شده است. همانطور که گفته شد پتوهای عایق حرارتی کاربردهای گسترده‌ای دارند، به عبارت دیگر در هر محلی که نیاز به استفاده از عایق حرارتی باشد، می‌توان از این ماده استفاده کرد. از این عایق حرارتی می‌توان برای عایق‌کاری خطوط برق نیز استفاده کرد.




بیشتر بخوانید:


ساخت کیت استخراج آران‌ای ویروسی با نانوبیدهای مغناطیسی/ تحول در استخراج ژنوم ویروسی با نانو




به گفته یوسفی امیری؛ «از این عایق نانویی نه‌تنها برای عایق‌کاری محل‌های گرم بلکه برای عایق‌کاری مکان‌هایی با دمای زیر صفر درجه نیز استفاده می‌شود. محدوده دمایی این محصول از منفی ۲۰۰ درجه سانتی‌گراد تا ۶۵۰ درجه سانتی‌گراد است. معمولاً عایق سرد و گرم در بازار به صورت مجزا عرضه می‌شود، برای عایق‌کاری سرد از یک سری مواد و برای عایق‌کاری گرم از مواد دیگری استفاده می‌شود اما این عایق نانویی به صورت همزمان برای عایق‌کاری گرم و سرد به کار می‌رود.»


ایران در میان پنج کشور تولیدکننده عایق نانویی


پیش‌ از تولید این محصول دانش‌بنیان در ایران، تنها چهار کشور در دنیا از جمله آمریکا دانش فنی تولید عایق‌های حرارتی نانوساختار را در اختیار داشتند. شرکت ایرانی هر عایق حرارتی را به دو شکل پتو و گرانول تولید و روانه بازار می‌کند اما فعالیت شرکت‌های خارجی متفاوت است. برخی شرکت‌های خارجی تنها پتوی عایق و برخی دیگر تنها گرانول عایق را تولید می‌کنند. این شرکت دانش‌بنیان نخستین و تنها تولیدکننده پتوهای عایق حرارتی در کشور به شمار می‌رود. آزمایش‌های استاندارد و تجزیه و تحلیل‌ها روی نمونه ایرانی و آمریکایی نشان می‌دهد که محصول ایران‌ساخت در بسیاری از موارد مشابه یا بالاتر از نمونه آمریکایی است. همچنین نمونه ایرانی از لحاظ قیمتی نیز مقرون به صرفه‌تر است.




بیشتر بخوانید:


تولید نانوافزودنی‌ خاص برای میادین نفتی/ حفاری چاه‌ها آسان می‌شود




برخی از شرکت‌های داخلی تا چندی پیش پتوهای عایق را از کشورهای دیگر وارد می‌کردند اما پس از ساخت نمونه ایرانی، این محصول دانش‌بنیان را جایگزین کالاهای مشابه خارجی کردند. پتو و گرانول عایق نانویی نه‌تنها برای شرکت‌های داخلی توجیه اقتصادی دارد بلکه دسترسی به آن آسان است و چالش‌های واردات را ندارد. شرکت دانش‌بنیان سازنده عایق‌های ایروژلی در حال حاضر متمرکز بر تأمین نیاز بازار داخلی است. با توجه به قیمت مقرون به صرفه این محصول بسیاری از کشورهای خارجی درخواست خرید دارند، مکاتباتی در خصوص صادرات این عایق‌ها به کشورهای دیگر شروع شده با این حال حجم تولید این شرکت محدود است و در حال حاضر امکان صادرات ندارد. این شرکت دانش‌بنیان به دنبال افزایش ظرفیت تولید و گسترش است تا در کنار تأمین نیازهای داخل، صادرات را نیز آغاز کند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر