تأکید بر توسعه دیپلماسی فرهنگی در برنامههای اسماعیلی قرار دارد
به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، مهدی نصیرائی سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (سهشنبه ۲ شهریورماه) و در جریان بررسی صلاحیت محمدمهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت سیزدهم گزارش کمیسیون فرهنگی مجلس درباره برنامههای وزیر پیشنهادی را قرائت کرد.
متن گزارش کمیسیون فرهنگی مجلس بدین شرح است:
هیئترئیسه محترم مجلس شورای اسلامی با سلام احترام؛
مستند به ماده (۲۰۲) آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، به پیوست گزارش کمیسیون فرهنگی در خصوص بررسی صلاحیت و برنامههای ارائهشده آقای محمدمهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی بهمنظور قرائت در صحن علنی ارائه میشود.
مرتضی آقاطهرانی رئیس کمیسیون فرهنگی
گزارش کمیسیون فرهنگی در خصوص بررسی صلاحیت و برنامههای ارائهشده آقای محمدمهدی اسماعیلی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی
مهمترین موضوعات و محورهای مورد توجه اعضای کمیسیون فرهنگی در محورهای زیر صورت گرفت.
۱- ارزیابی رابطه تحصیلات و تخصص تجربی و میدانی وزرای پیشنهادی
۲- تخصص میدانی در حوزه پیشنهادی
٣- نگاه تحولخواه و انقلابی در حوزه وزارتی
۴-میزان اطلاع وزیر پیشنهادی از اسناد بالادستی و توجه به منافع ملی و گام دوم انقلاب
٥- شناخت کافی از آسیبهای موجود و ارائه راهکارهای لازم در حوزه وزارتی
۶-داشتن مدیریت و شجاعت لازم و انتصاب مدیران میانی و فعالیت در حوزههای مربوطه
در راستای بررسی صحت مدرک تحصیلی آقای محمدمهدی اسماعیلی وزیر محترم پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی به استناد نامه ۶۳۳۶۱ مورخ ۱۴۰۰/۵/۲۳ از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری استعلام گردید در پاسخ به نامه فوقالذکر وزارت متبوع طی نامه شماره ۶/۶۲۲۹۷ مورخ ۱۴۰۰/۵/۲۰ مراتب فارغالتحصیلی ایشان در مقطع دکتری رشته علوم سیاسی از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مورد تأیید میباشد.
شرح توضیحات و تعهدات شفاهی وزیر پیشنهادی در کمیسیون
۱- تأکید بر توسعه دیپلماسی فرهنگی با توجه به مشکلات موجود در سازمان فرهنگ و ارتباطات و تغییرات ساختاری در این سازمان
۲- رشد روزافزون نیاز کشور به فیلم و سریالهای خانواده محور، برنامههای توسعهای و پایدار با توجه به سبک زندگی ایرانی – اسلامی
٣- تقویت و توسعه هنر درزمینهٔ های فیلم، تئاتر، موسیقی و برگزاری جشنوارههای ملی و منطقهای
۴-بررسی شرایط و تأمین نیازهای اقتصادی و اقتضائات هنری جامعه هنری کشور در رشتههای مختلف برای اقدامات فوری و ضروری
۵-اقدام در جهت تقویت و پویایی شورای فرهنگ عمومی بهمنظور هویت بخشی به سبک زندگی اسلامی - ایرانی
۶- ایجاد تمهیدات لازم و ضروری برای تأمین نیاز واقعی نیروی انسانی کارآمد در حوزههای فرهنگی
۷- اقدامات جدی برای حل مشکلات عدیده چاپ و نشر کتاب و نیازهای گوناگون در این بخش بخصوص تأمین برخی نیازها ازجمله کاغذ
۸- توجه به پیوست فرهنگی در همه طرحها و برنامهها بررسی
در برنامههای ارائهشده به نظارت صریح و عالمانه قانونی بدون تلاش در دخالت بیمورد و تصدیگری دولت در موارد گوناگون تأکید شد. آسیبشناسی دقیق و تعیین اولویتهای فرهنگی در حوزههای هنرهای تجسمی، سینما و تئاتر و تلاش برای حل مشکلات آنها از ویژگی برنامههای ارائه شده وزیر پیشنهادی بود.
معیارهای عمومی برنامه وزیر پیشنهادی
۱- رعایت ادبیات برنامهنویسی از نقاط قوت برنامه پیشنهادی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی میتوان به دقیق بودن، احصاء خرده مسائل و چالشهای حوزه فرهنگ و بهطور کلی تلاش در جهت روشن نمودن وضعیت فرهنگ در متن برنامه اشاره داشت. منتهی برنامههای ایشان محتوا محور نیست یعنی بیشتر بهصورت صوری و شکلی تدوین شده و در آنها اشارهای به شیوه تولید محتوای برنامههای ارائهشده، نشده است. در این برنامه خطوط فرهنگی نظام در معنایی واکنشی، محافظهکارانه و باهدف حفظ وضعیت موجود بیانشده است. همچنین آنچنان که از برنامه ایشان مشخص است تسلطی به برنامههای این وزارتخانه در ادوار قبلی ندارند. ارائه برنامه ایشان بیشتر جزیرهای است تا به هم وابسته و منظومهای.
۲- سنجشپذیر بودن برنامه مبتنی بر شاخصهای کمی و کیفی این برنامه فاقد رویکرد نظری بومی و دینی ناظر به حوزه فرهنگ است و از نظریههای غربی برای تدوین برنامه استفادهشده است. بهعنوان نمونه ایشان در بخشی از برنامه اشاره میکنند که نباید بر شاخصهای توسعه تمرکز داشت.
۳- شفاف و فاقد ابهام بودن برنامه در برنامههای ایشان هیچ اشارهای به شیوه تعامل با سایر وزارتخانهها و الزام آنها به پذیرش این رویکرد در برنامهنویسیها در اولویت قرار نگرفته و برنامه مشخصی برای تعامل با نهادهای فرهنگی و تعامل با آنها و تمرکزگرایی امر فرهنگ ارائه نشده است.
۴- واقبینانه، آیندهنگر و انعطافپذیر بودن برنامه در این برنامه در تبیین رویکرد راهبردی دولت سیزدهم، پرهیز از دخالت و تصدیگری دولت و احیا و تقویت نقش نظارتی، حمایتی و هدایتی این وزارتخانه عنوان شده است.
٥- مسئلهمحور بودن برنامه از آنجا که تعیین اولویت فرهنگی ناظر به مسائل فرهنگی موجود کشور است. برنامه ارائه شده برای بخش هنرهای تجسمی و سینما و غیره متناسب با وضعیت سنجی و آسیبشناسی است.
۶- رعایت اولویتبندیها در ارائه برنامه: برنامه وزیر پیشنهادی محترم باید حاوی راهبرد جدی در حوزه پیوستنگاری فرهنگی باشد که در برنامه ارائهشده بهصورت اجمالی بدان پرداخته شده ولی برنامه ارائهشده ناظر به اولویتهای فرهنگی تنظیمنشده است.
انطباق برنامههای ارائه شده با اسناد بالادستی
تطبیق برنامه وزیر پیشنهادی با اسناد بالادستی حکایت از آن دارد که ۵۶ درصد برنامههای پیشنهادی با احکام فوقالذکر «منطبق» و ۳۳ درصد موارد نیز «همسو» است. همچنین موردی مبنی بر مغایرت برنامهها با اسناد بالادستی یافت نشد.
نتیجهگیری نهایی:
با توجه به تطبیق بیش از ۹۰ درصد برنامههای ارائهشده با اسناد بالادستی و حضور و سابقه مستمر آقای اسماعیلی در عرصههای فرهنگی و هنری، اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اکثریت آرا صلاحیت ایشان را برای تصدی پست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تأیید کردند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/