صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۲۰ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
در جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی مطرح شد؛

اظهارات موافقان و مخالفان کلیات کابینه سیزدهم

حسینی: انتظار از دولت جدید رفع دغدغه‌های مردم است/ بابایی: نگران وضعیت تورم ۴۵ درصدی هستیمموافقان و مخالفان کابینه دولت سیزدهم در جلسه رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم، نظرات خود را مطرح کردند.
کد خبر : 601985

به گزارش خبرنگار حوزه مجلس گروه سیاست خبرگزاری آنا، حجت‌الاسلام محمدحسین حسین‌زاده بحرینی نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز پارلمان برای بررسی رأی اعتماد به کابینه پیشنهادی دولت سیزدهم، در مخالفت با کلیات کابینه، گفت: برنامه وزرا برنامه خوبی است، اما ترکیب این برنامه‌ها بررسی نشده است؛ آنچه که توقع داشتیم این بود که دولت یک برنامه منسجم ارائه می‌کرد، ما بسیاری از مسائلی را در کشور داریم که فرا وزارتخانه‌ای است، اما در برنامه هر کدام از وزرا که دقت می‌کنیم، ردی از این برنامه‌ها نمی‌بینیم.


وی ادامه داد: به عنوان مثال ما با معضلی به اسم مسئله دیوانی کشور مواجه هستیم، یعنی خیل نیروهای شرکتی، قراردادی... شما قرار است کشور را با همین دیوان سالاری اداره کنید. در کدام یک از برنامه وزرا به این مسئله اشاره شده است. متأسفانه در یک اتاق، دو الی سه جور نیرو قراردادی وجود دارد. توقع ما این است که رئیس‌جمهور درباره مسائل فرا وزارتخانه‌ای هم به ما برنامه دهند. به عنوان مثال یک بخشی از صندوق‌های بازنشستگی مربوط وزرات رفاه است، اما همه این صندوق‌ها ذیل وزرات رفاه قرار نمی‌گیرد.


همچنین، حجت‌الاسلام حسن نوروزی نماینده مردم رباط کریم در مجلس نیز در مخالفت با کلیات کابینه دولت سیزدهم گفت: برنامه رئیس‌جمهور، کیفی و توصیفی بود و کمی نبود و نکته بعد این است که آیا در انتخاب وزرا سوابق ایثارگری و رزم‌آوری این عزیزان مطرح شده است و یا نه، که مطرح نشده بود.


سید کریم حسینی نماینده مردم اهواز در موافقت با کلیات برنامه دولت سیزدهم گفت: قطعاً امروز ایران اسلامی در مقطع حساسی به سر می‌برد، انتظار از دولت جدید رفع دغدغه‌های مردم است. ثبات اقتصادی و رفع مشکلات معیشتی و تقویت فضای کسب و کار و بسط عدالت در جامعه و رفع تبعیض و مبارزه با فساد باید مورد توجه قرار گیرد.


وی بیان داشت: امروز نیاز به برنامه آنی برای دو مطلب اعم از کنترل کرونا و تثبیت قیمت‌ها و اشتغال داریم که در فرمایش رئیس‌جمهور مورد تأکید قرار گرفته است.


این نماینده مجلس اظهار کرد: به امید خدا اغلب وزرای پیشنهادی و برنامه‌های آن‌ها از سوابق و تجارب بالا و علم و درایت کافی برخوردارند.


نماینده مردم اهواز در مجلس بیان داشت: تمرکززدایی و توجه جدی به استان‌های محروم و توسعه متوازن در آن‌ها، مطالبه جدی از دولت جدید است لذا زیبنده نظام نیست که خوزستان علی رغم دارا بودن ظرفیت‌های بسیار بالا از تنش آب و بیکاری و وعده‌های بر زمین مانده رنج ببرد. الحمدالله وزرای باسابقه و با تجربه در کابینه وجود دارد که مایه افتخار ایران خواهند بود.


سیدمحمد مولوی، نماینده آبادان در موافقت با کلیات برنامه دولت سیزدهم گفت: از حجت‌الاسلام رئیسی برای انتخاب محمد مخبر تشکر می‌کنم. رئیس‌جمهور در انتخاب و جمع‌بندی این کابینه بسیار تلاش کردند. دولت گذشته وضعیت را به نحوی تحویل حجت‌الاسلام رئیسی دادند که شاهد افزایش قیمت‌ها و تورم بودیم. در برنامه اعلامی رئیس جمهور دو رویکرد اساسی دنبال شده است، یک معیشت مردم. لذا پرداختن به معیشت مردم در اکثر برنامه‌ها دیده می‌شود و دوم تقویت سرمایه اجتماعی است بنابراین افرادی که معرفی شدند افرادی متخصص و متناسب با برنامه‌های دولت است.


ملک فاضلی، نماینده مردم سراوان در مخالفت با کلیات برنامه دولت سیزدهم گفت: در کابینه دولت سیزدهم از استانی که یازده درصد جمعیت کشور را در برمی‌گیرد و تبعا دارای نیروهای توانمندی است، اثری را نمی‌بینیم.


وی اظهار کرد: بیماری کرونا مربوط به وزرات بهداشت نیست و یک قسمتی از آن مربوط به این وزراتخانه است. باید کل کابینه در مقابله با کرونا به خدمت گرفته شوند.


این نماینده مجلس بیان داشت: اگر برای آب سیستان و بلوچستان فکری نشود، مشکلات دو چندان خواهد شد. ابزار توانمندی‌ها در این زمینه باید فراهم شود. متاسفانه برنامه وزرا تکاپوی نیازهای استان را نمی‌کند.


علی بابایی کارنامی، نماینده ساری در مخالفت با کلیات برنامه دولت سیزدهم گفت: ما نگرانیم از وضعیت حال امروز مردم ایران، مردمی که تورم ۴۵ درصدی را تحمل می‌کنند. آقای رئیس‌جمهور با چه مدلی قرار است تورم مدیریت شود؟ آیا مدیریت کرونا را به قضا و قدر می‌سپارید و یا علمی برخورد خواهید کرد؟


وی تأکید کرد: باید برای عدالت استخدامی برنامه کاربردی ارائه شود.


این نماینده مجلس اظهار کرد: روستاها در حال حاصر نابود شده است. در زمینه اقتصاد پویا محور برنامه‌ای ارائه نشده است.


بابایی تأکید کرد: آقای رئیس جمهور متاسفانه درباره مافیای خودرو، دارو، فولاد و برنج برنامه‌ای ارائه نشده است.


عبدالله ایزدپناه، نماینده ایذه و باغملک در موافقت با کلیات برنامه دولت سیزدهم گفت:دولت در حالی پا به عرصه گذاشته که ما در جنگ اقتصادی قرار داریم. امروز باید آحاد ملت همدل و همراه با دولت مردمی در جهت تحقق مطالبات مردم گام بردارند.


وی تأکید کرد: در تمام برنامه‌های وزرای دولت، عدالت به همراه پیشرفت کانون برنامه‌ریزی قرار گرفته است.


این نماینده مجلس اظهار کرد: در بررسی برنامه وزرای پیشنهادی نکات برجسته‌ای وجود دارد. عدالت محوری، مبارزه بافساد، اقدام جهادی برای حل مشکلات کشور، بسیج ظرفیت‌های گسترده مردمی، حمایت از مراکز دانش بنیان، نمونه‌هایی از برنامه‌های وزرای دولت است. این برنامه‌ها دل‌های ناامید را امیدوار خواهد کرد.


حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی در موافقت با کلیات برنامه دولت سیزدهم گفت: در حوزه جوان‌گرایی یک واهمه‌ای در کشور بود و خوشبختانه کابینه رئیسی نسبت به دولت قبل جوان‌تر است.


این نماینده مجلس ادامه داد: در خط مشی کلی کابینه به نظر می‌رسد ایراد جدی وجود نداشت. ما باید بین برنامه‌ها و خط مشی دولت تفاوت قائل شویم.


وی بیان کرد: درست است که برخی امور فراوزارتخانه‌ای است اما رئیس جمهور مباحثی مهمی را در این زمینه مطرح کردند بنابراین شرایط کشور شرایطی نیست که معطل شویم. بروکراسی فسادخیز جز برنامه‌های حجت‌الاسلام رئیسی است بنابراین به صورت کلی ما با خط مشی دولت و کلیات این برنامه موافق هستیم.


جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی به عنوان مخالفت کلیات برنامه دولت سیزدهم در صحن علنی مجلس، گفت: همه عزیزان اطلاع دارند که کشور داراری مشکلات عدیده‌ای اقتصادی است. زباله‌گردی، کوله‌بری، تکدی‌گری، اختلاف طبقاتی، قبرخوابی حاصل اقتصاد غلط و برنامه‌ریزی دولت‌های گذشته است.


وی تأکید کرد: یکی از اشکالاتی که به کابینه وارد است این است که با این کابینه نمی‌توانید به جنگ اقتصادی بروید. این تیم فاقد سوابق اجرایی بوده است.


این نماینده مجلس بیان داشت: آقای رئیسی بارها اعلام کردید که دولت شما دولت وفاق ملی است. اما این لیست ارائه شده چه کسی از جناح‌های دیگر را در خود دارد. چرا در کابینه زنان نادیده گرفته شده‌اند؟


محمدیاری نمایند مردم توالش و ماسال در مخالفت با کلیات برنامه دولت سیزدهم گفت: در بحث سیاست خارجی، قاطعانه باید مواضع ما مشخص باشد. در بحث یارانه‌ها متاسفانه وضعیت موجود قابل قبول نیست. در بحث منابع طبیعی معضلات زیادی داریم.


وی بیان کرد: استفاده از ظرفیت بانوان در کابینه سیزدهم مشهود نیست.


این نماینده مجلس ادامه داد: ما قطعا باید استاندارانی را در جریان امور داشته باشیم که آشنا به کار باشند.


لطف‌الله سیاهکلی در موافقت با کلیات برنامه دولت سیزدهم گفت: در برنامه‌های حجت‌الاسلام رئیسی نکات برجسته‌ای وجود دارد. مردم به سه کلمه عدالت، مبارزه با فساد و رانت توجه دارند و این سه کلمه در برنامه‌های سید ابراهیم رئیسی با کیفیت وجود دارد.


وی ادامه داد: در سیاست‌های کابینه، مردمی سازی اقتصاد به طور پررنگ دیده شده است. نگاه بسیار ارزشمند رئیس جمهور به خانواده در برنامه‌ها وجود دارد. یکی دیگر از کارهای خوبی که رئیس جمهور در برنامه‌های دولت به آن توجه دارد، تمرکز زدایی است. به بحث اصلاح ساختار بودجه در برنامه‌های رئیس جمهور توجه شده است. چند کار مهم را رئیس جمهور به صورت فوری در دستور کار قرار داده است و آنهم واکسیناسیون است.


معین‌الدین سعیدی نماینده مردم چابهار در مجلس شورای اسلامی نیز در مخالفت با کلیات برنامه دولت سیزدهم گفت: آنچه که حیرت‌آور و تأسف‌بار است، عدم استفاده از زنان در کابینه است.


این نماینده مجلس تأکید کرد: از دولت انتظار داشتیم در چینش کابینه از ظرفیت جوانان اهل سنت استفاده می‌کرد. در خصوص تولید واکسن به وعده‌ها عمل نشد. حجت‌الاسلام رئیسی با ساختار نامطلوب بانک‌ها قرار است چه کار کنید. وزرا از آقازاده‌ها بترسید!


حجت‌السلام محمدرضا میرتاج‌الدینی نماینده مردم تبریز در مجلس نیز، موافقت با کلیات کابینه دولت سیزدهم گفت: دولت در شرایط سختی کار خود را آغاز کرده است. شیوع کرونا، افزایش تورم، افزایش ۱.۵ برابری بدهی‌های دولت و کسری بودجه مشکلات زیادی را برای کشور ایجاد کرده است؛ برای برون‌رفت از این وضعیت باید حرکتی شجاعانه و عالمانه انجام داد.


میرتاج‌الدینی تصریح کرد: دولت رئیسی براساس پاکدستی، فسادستیزی، جوان‌گرایی، استفاده از نیروهای صاحب تجربه و ارزشمند شکل گرفت.


نماینده مردم تبریز در مجلس گفت: اشتغالزایی، رونق تولید، خودکفایی در تولید کالاهای اساسی، اصلاح نظام بانکی از برنامه‌های مهم دولت است. دولت باید در راستای حل مشکل حاشیه‌نشینی، ساخت ۱.۵ میلیون مسکن و مشکل شغل برنامه‌ریزی دقیقی انجام دهد.


علیرضا ورناصری نماینده مردم مسجدسلیمان در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با کلیات برنامه پیشنهادی دولت سیزدهم، گفت: علت موافقتم، نگاه عدالت‌محور رئیس‌جمهور و عملکرد گذشته و برنامه وزرای پیشنهادی‌اش است. خاندوزی وعده توجه به نظام بودجه‌ریزی به خصوص شرکت‌های دولتی را داده است که اکثر مشکلات ما در این حوزه قم می‌خورد. قاسمی هم مردم میدان است و محرابیان نیز قول رسیدگی به وضعیت خاموشی‌ها را داده که بیش از این کشور دچار خسارت نشود. فاطمی امین و اوجی هم قول گسترش صنایع را داده‌اند.


وی ادامه داد: ما از حجت‌الاسلام رئیسی تشکر می‌کنیم که به زارع‌پور در حوزه ارتباطات اعتماد کردند، اما فراموش نکنیم که سه میلیون دانش‌آموز به دلیل مشکلات زیرساختی از آموزش محروم هستند که باید با نگاه انقلابی و جهادی به این مناطق توجه شود.


این نماینده مجلس خطاب به حجت‌الاسلام رئیسی گفت: آقای رئیس‌جمهور، ما از شما می‌خواهیم که آن کارهایی که دیگران شعار دادند را انجام دهید، زیرا مردم به ما و شما امید بسته‌اند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر