صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۳:۳۳ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۰
آرگون در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

افزایش درآمدهای دولت با اصلاح نظام مالیاتی

عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: نظام مالیاتی می‌تواند جلوی فرار مالیاتی را بگیرد و به استقرار عدالت مالیاتی در کشور کمک کند و این‌طور نباشد که فقط از بخش‌هایی که شفاف هستند مالیات گرفته شود.
کد خبر : 601473

عباس آرگون عضو اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه اقتصاد کلان و بودجه گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، با اشاره به چالش‌های پیش روی وزیر اقتصاد دولت سیزدهم اظهار کرد: نگاه ما نگاه دولت است، نمی‌شود مرزبندی کرد ولی یکی از موضوعاتی که در بحث وزیر اقتصاد بسیار مهم است، بحث استقرار نظام جامع مالیاتی است که می‌تواند کمک زیادی به منابع مالیاتی دولت، شفافیت بیشتر فعالیت‌های اقتصادی و عدالت مالیاتی داشته باشد و حتی می‌تواند بعضاً به نوعی جلوی فساد و قاچاق را هم بگیرد، بحث نظام جامع مالیاتی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که این موضوع در مورد سازمان امور مالیاتی است.


وی افزود: در بحث خصوصی‌سازی، باید خصوصی‌سازی‌ها در واگذاری بنگاه‌های دولتی به بخش خصوصی واقعی صورت بگیرد، نه اینکه ما از حالت دولتی دوباره خصولتی‌اش کنیم. اگر به سمت بخش خصوصی واقعی برود، کمک زیادی به بهره‌وری این بنگاه‌ها انجام می‌شود.




بیشتر بخوانید:


رشد ۵۶ درصدی تسهیلات بانکی در چهار ماهه نخست




عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اصلاح نظام بانکی عنوان کرد: در بحث اصلاح قوانین و نظام بانکی که الان در مجلس هم مطرح است و به نوعی با همکاری بانک مرکزی، قانون اصلاح نظام بانکی هم یکی از بحث‌هایی است که می‌تواند در بحث وزارت اقتصاد یکی از اولویت‌ها باشد.


آرگون با اشاره به نیاز کشور به اصلاح نظام مالیاتی بیان کرد: نظام مالیاتی می‌تواند جلوی فرار مالیاتی را بگیرد و به استقرار عدالت مالیاتی در کشور کمک کند و این‌طور نباشد که فقط از بخش‌هایی که شفاف هستند مالیات گرفته شود. بخش‌های خاکستری و غیرشفاف هم زیر پوشش سازمان مالیاتی قرار بگیرد و این سازمان بتواند پایه‌های مالیاتی را گسترش دهد.


وی گفت: این کار هم افزایش درآمد دولت را به دنبال خودش دارد و هم کمک به ایجاد شفافیت و جلوگیری از پولشویی را هم می‌تواند به دنبال خودش داشته باشد.


عضو اتاق بازرگانی ادامه داد: بحث بازار سرمایه هم باز به نوعی در مجموعه‌های وزارت اقتصاد است که بازار سرمایه هم ظرفیت بسیار خوبی برای تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی به‌خصوص بنگاه‌های بزرگ دارد، از ابزارهای این بازار باید برای تأمین مالی، استفاده حداکثری شود، هم دولت هم بخش خصوصی. پذیرش بیشتر بنگاه‌ها در بازار سرمایه ایجاد شفافیت در آن بنگاه‌ها را به دنبال خود دارد. ظرفیت بازار سرمایه هم ظرفیت بسیار قابل توجهی است که امیدواریم در این دولت توجه بیشتری به آن شود.


دولت شرایط را برای توسعه اقتصادی فراهم کند


آرگون در پاسخ به سوال آنا مبنی بر نقدی که مربوط به دولت گذشته باشد و این دولت نباید آن مسیر را ادامه دهد، عنوان کرد: ثبات در قوانین، مقررات، تصمیم‌ها و پرهیز از تصمیمات خلق‌الساعه بسیار مهم است. نباید هر روز یک تصمیم جدید بگیریم و یک بخشنامه جدید بدهیم. باید بتوانیم فضای کسب و کار را برای فعالان بخش خصوصی مهیا کنیم. هر چه این فضا برای بخش خصوصی واقعی فراهم شود، اینها بهتر می‌توانند کار کنند و اینها هستند که می‌توانند توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی را به دنبال خودشان داشته باشند.


وی با اشاره به بهره وری پایین اقتصاد دولتی بیان کرد: دولت هیچ‌وقت بهره‌وری و عملکرد مناسب (اقتصادی) در هیچ‌کجای دنیا نداشته و در ایران هم همین‌طور است. ما باید بیش از پیش فضا را برای بخش خصوصی فراهم کنیم تا بتوانند به راحتی فعالیت خودشان را ادامه دهند و یک پیش‌بینی‌پذیری از آینده داشته باشیم با توجه به متغیرهایی که در اختیار این وزارتخانه است.


عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به پیگیری طرح اصلاح نظام بانکی توسط اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: قانون اصلاح نظام بانکی در مجلس مطرح شده است. اتاق بازرگانی هم نقطه‌نظرات خود را در قالب یک طرح به مجلس ارائه کرده است. باید همراهی و کمک شود که قانونی متناسب با شرایط روز تدوین شود و بتواند بحث تأمین مالی و حفظ ارزش کشور را به دنبال خودش داشته باشد. تأمین مالی بنگاه‌ها را انجام دهد و از آن طرف هم بحث استقلال بانک مرکزی و همچنین نظام اعتباردهی بانک‌ها به بنگاه‌ها را بتواند در خودش متناسب با شرایط روز داشته باشد. اعتبارسنجی‌ها به منظور هدایت نقدینگی به سمت بخش‌هایی تولیدی که به این منابع نیاز دارند و بخش‌های واقعی و مولد اقتصادی هستند. پول از سمت بخش‌های غیرمُولّد و واسطه‌ای به سمت بخش‌های واقعی و مولد هدایت شود.


آرگون در پایان خاطرنشان کرد: امیدوارم در این وزارتخانه شاهد ثبات مدیریتی و گزینش همکاران با تجربه باشیم چون در شرایط اقتصادی فعلی کشور الان فرصت آزمون و خطا نداریم. بنابراین از افراد باتجربه، نخبه و تیمی هماهنگ استفاده شود و فارغ از جناح‌بندی‌های سیاسی بتوانند کشور را به سمت و سوی بهتر شدن هدایت کنند.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر