لغو قانون منع جذب خارجیها تصمیم خلقالساعه نباشد
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، قانون منع جذب بازیکن و مربی خارجی برداشته شد و باشگاهها میتوانند با دادن تضمین مالی به صندوقی که در سازمان لیگ مختص این موضوع باز شده بازیکن یا مربی خارجی مدنظرشان را جذب کنند. فصل گذشته با تصویب این قانون موافقتها و مخالفتهایی از سوی جامعه فوتبال شکل گرفت.
شکسته شدن قانون منع جذب قابل پیشبینی بود
عباس چمنیان با درست خواندن لغو قانون منع جذب بازیکن و مربی خارجی به خبرنگار ورزش آنا اظهار کرد: تصویب چنین قانونی بدون سنجیده شدن تمامی جوانب بود و قابل پیشبینی بود که دیر یا زود این قانون شکسته میشود. تصمیمی خلقالساعه گرفته و تبدیل به چالشی برای فوتبال ایران شد. یکی از آثار آن بالا رفتن بی رویه قیمت بازیکنان و مربیان بود و پروندههای زیادی در کمیته وضعیت فدراسیون فوتبال ایجاد شد.
مشکلات باشگاهها برای اجرای ضمانت
وی ادامه داد: از همان زمان که قانون منع جذب گذاشته شد بسیاری مترصد لغو آن بودند و بهعنوان مثال باشگاه تراکتور مذاکره با مربی خارجی را آغاز کرده و با او به توافق رسیده تا فصل آینده از وی استفاده کند. البته صندوقی که برای ضمانت تشکیل شده باید دقیق و کامل باشد چون با توجه به شرایط مالی موجود در فوتبال ایران به غیر از چند باشگاه، مابقی نمیتوانند ضمانت اجرایی دهند چون توانایی آن وجود ندارد از پس تعهدات برآیند. امیدوارم لغو این قانون خلقالساعه نبوده باشد و با بررسی تمام جوانب انجام شده باشد.
سرمربی پیشین تیم ملی نوجوانان با اشاره به مشکلات باشگاهها خاطرنشان کرد: باشگاهها پشتوانه مالی لازم را برای پرداخت مطالب خارجیها ندارند و گرفتن چک یا برگه تعهد هم قطعیت ایجاد نخواهد کرد. به نظرم دوباره وارد همان فضایی خواهیم شد که باشگاهها به خارجیها بدهکار خواهند شد و در شرایطی قرار میگیرند که شکایت از آنها در فیفا یا AFC صورت میگیرد. وضعیت عوض نشده و مسیر شکایت و تشکیل پرونده تغییر نکرده است. تنها در صورت گرفتن ضمانت اجرایی میتوان باشگاهها را مجاب به پرداخت مطالبات به بازیکنان و مربیان خارجی کرد.
نیاز به نظارت کیفی و فنی
وی با انتقاد از فقدان سیستم نظارتی برای بررسی کیفی خارجیها عنوان کرد: در سالهای گذشته بازیکنان یا مربیانی به تیمهای باشگاهی ورود کردند که فاقد کیفیت لازم بودند و هزینههای سرسامآوری را برای فوتبال ایران به همراه داشتند. بیشتر باشگاهها در ایران دولتی یا شبه دولتی هستند و پیش آمده بازیکنی مصدوم قرارداد بسته و پولی گرفته که هیچگاه مستحق آن نبوده است. در آینده هم پول خارجیها از منابع ملی پرداخت میشود و نباید استخدامی صورت گیرد که به ضرر فوتبال کشورمان است.
بیشتر بخوانید:
چگونگی جذب بازیکن و مربی خارجی در لیگ برتر فوتبال مشخص شد
جذب مشروط خارجیها به سود فوتبال ایران است/ ایجنتها فاقد صداقت هستند
قوانین جدید برای ورود بازیکنان و مربیان خارجی به فوتبال ایران
آسیبهای قانون منع جذب
چمنیان با اشاره به دیگر معایب قانون منع جذب بازیکن و مربی خارجی بیان کرد: این قانون علاوه بر بالا بردن مبالغ قرارداد داخلیها، عملاً رقابت میان بازیکنان داخلی را کاهش میدهد و مانع بالا رفتن کیفیت لیگ برتر میشود. در مقابل این سه آسیب، تنها اثر مثبت آن این بود که حداقل یک فصل تعهدات ارزی کمتری برای فوتبال باشگاهی ایران ایجاد شد. در مجموع 16 باشگاه لیگ برتری تنها چند باشگاه دارای آکادمی هستند و نمیتوان توقع خروجی و ظهور پدیده داشت. این فوتبال سرشار از استعداد است و بهعنوان نمونه در فراخوانی که در باشگاه گلگهر سیرجان انجام دادیم از میان 3 هزار نفر 100 بازیکن کشف شدند و مسلماً تمامی آنها جذب گلگهر نمیشوند و اگر تقسیم درستی صورت گیرد بیش از 50 نفر از این نفرات به سطح اول فوتبال ایران راه مییابند. البته کمتر باشگاهی است که از استعدادهای خود استفاده کند و بیشتر باشگاهها به دنبال استعدادهای دیگر باشگاهها هستند. در حالی که سود در استفاده از بازیکنان آکادمی است.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/