صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۳۴ - ۱۸ مرداد ۱۴۰۰
گزارش آنا از حاشیه‌های طرح «حمایت از حقوق کاربران»؛

طرح «حمایت از حقوق کاربران»؛ اولویت اصلی کشور یا طرحی شتابزده؟!

طرح «حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی» به‌تازگی در مجلس شورای اسلامی مطرح‌شده که با واکنش‌هایی از سوی توسط مردم و یا کارشناسان مواجه شده است.
کد خبر : 599713

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری آنا، فضای مجازی با تمام چالش‌ها و اشکالاتی که دارد، تبدیل به بخش مهمی از زندگی ما شده است؛ در این میان طرح «صیانت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی، به‌تازگی در مجلس شورای اسلامی مطرح‌ شده که با واکنش گسترده توسط مردم و حتی تعدادی از فعالان فضای مجازی و همین طور، برخی نمایندگان مجلس نیز، روبرو شده است.


موافقان طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی معتقدند که این فضا، صرفاً به کسب‌وکارها محدود نمی‌شود و باید فرهنگ و امنیت در این حوزه را نیز مورد توجه قرار داد؛ در عین حال مخالفان طرح نیز معتقد هستند که این قانون چند صفحه‌ای، تفسیرپذیر است و معنی ندارد؛ مخالفان تصویب این طرح در روزهای اخیر هشدار داده‌اند که در صورت تصویب این طرح، تغییراتی در نحوه فعالیت کاربران، پیام‌رسان‌های داخلی و خارجی ایجاد خواهد شد.


مجتبی توانگر، نماینده مجلس شورای اسلامی طی روزهای اخیر این طرح را دامی پیش پای دولت حجت‌الاسلام رئیسی توصیف کرده و تصویب آن در روزهایی که مشکلاتی جدی‌تر پیش روی زندگی و معیشت مردم وجود دارد را واجب و فوری ندانسته بود.




بیشتر بخوانید: نوید تعامل سازنده دولت سیزدهم با جهان / ابراز تمایل مقامات خارجی برای ارتقای سطح روابط





سرانجام در جلسه غیرعلنی (چهارشنبه ۶ مرداد) مجلس شورای اسلامی، تقاضای تعدادی از نمایندگان خانه ملت، برای بررسی طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی، طبق اصل ۸۵ قانون اساسی در دستور کار جلسه علنی قرار گرفت و پس از اظهارات جدی مخالفان و موافقان این طرح، در نهایت با ۱۲۱ رأی موافق خانه ملتی‌ها، با بررسی این طرح طبق اصل ۸۵ قانون اساسی موافقت شد و ۷۴ نماینده مجلس نیز رأی منفی به اصل ۸۵ شدن این طرح دادند.


این رأی‌گیری در حالی انجام شد که در روز پرسروصدا در صحن مجلس، قالیباف رئیس قوه مقننه و ۸۱ تن از نمایندگان مجلس نیز غایب بودند؛ معین‌الدین سعیدی، نماینده مجلس شورای اسلامی در این‌ بار گفته بود: «امروز روز تلخی برای مجلس بود؛ مجلسی که برای آب خوزستان و سیستان و بلوچستان و کرونای سیستان و بلوچستان و گلستان و مشکل واکسیناسیون جلسه غیررسمی نداشت، برای بحث طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی هم جلسه غیرعلنی تشکیل داد که هم متأسفانه بررسی این موضوع را به اصل ۸۵ ارجاع داد، آن‌ هم در شرایطی که ایرادات اساسی به آن وارد بود. از محضر ملت بزرگ ایران عذرخواهی می‌کنم، امروز روز خوبی برای مجلس نبود».



علاوه بر نماینده چابهار، عبدالکریم جمیری نماینده مردم بوشهر در مجلس شورای اسلامی نیز در صفحه شخصی خود در توئیتر، نوشت: «به‌عنوان فردی که جزو امضاکنندگان طرح اولیه بودم، در جلسه علنی گذشته به بررسی اصل ۸۵ طرح ‌صیانت رأی مخالف دادم. به دلیل اینکه تجربه خوبی از تصویب قوانین به این صورت در ادوار مختلف مجلس نداریم و طرح با اشکالات و نواقص متعدد و عجولانه به صحن آورده شد.


همچنین جلیل رحیمی جهان‌آبادی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس از درخواست توقف رسیدگی در کمیسیون و بازگشت این طرح به صحن مجلس خبر داده بود.


در همین راستا، جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، با ارسال نامه‌ای به محمدباقر قالیباف رئیس قوه مقننه، خواستار لغو اصل ۸۵ شدن طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» و تصمیم‌گیری دولت سیزدهم در این خصوص شده‌اند که این نامه در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی اعلام وصول شده است.


متن نامه نمایندگان مجلس به شرح زیر است:


جناب آقای دکتر قالیباف


ریاست محترم مجلس شورای اسلامی


سلام‌علیکم


با توجه به ابهامات متعدد در طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام‌رسان‌های اجتماعی»، آغاز ریاست‌جمهوری جناب آقای رئیسی، تأکید رهبر انقلاب بر اولویت لایحه نسبت به طرح و به‌خصوص با توجه به اینکه اکثریت نمایندگان مجلس یا حضور نداشتند، یا رأی مخالف دادند و این مصوبه مهم فقط با ۱۲۱ رأی به تصویب رسید، بر اساس تبصره ۲ ماده ۱۶۷ آیین‌نامه داخلی مجلس، طرح مذکور در دستور کار قرار گرفته و رسیدگی به آن به روال عادی بازگردد تا دولت انقلابی بتواند با اختیار و دقت کارشناسی بالا، لایحه‌ای دقیق جهت ساماندهی فضای مجازی ارائه دهد».


به باور کارشناسان مجلس باید در شرایط موجود تمام توان خود را برای حل مشکلات معیشتی به کار بگیرد اما این روزها دغدغه فضای مجازی و اینترنت بخش اعظمی از ظرفیت‌های مجلس شورای اسلامی را درگیر خود کرده است. این التهاب‌آفرینی در شرایطی صورت می‌گیرد که کرونا در می‌تازد، مردم دغدغه واکسیناسیون دارند، خشک‌سالی به جان مردم جنوب افتاده و قطعی‌های مکرر آستانه تحمل جامعه را پایین آورده است.


رهبر انقلاب پیش‌تر نیز فرمودند: شنیدم گفته شده که نامزدها در مناظرات و در گفتگوها نظر خودشان را در باب فضای مجازی بگویند یا در باب سیاست خارجی بگویند؛ نه آقا، مسئله‌ی اصلی مردم فضای مجازی و سیاست خارجی و ارتباط با این دولت و آن دولت نیست؛ مسئله‌ی اصلی مردم چیزهای دیگر است؛ مسئله‌ی اصلی مردم بیکاری جوان‌ها است، مسئله‌ی اصلی مردم معیشت طبقات ضعیف جامعه است، مسئله‌ی اصلی مردم مافیای وارداتی است که کمر تولید داخلی را می‌شکند، مسئله‌ی اصلی مردم سیاست‌های غلطی است که فلان جوان مبتکر را که می‌تواند کار انجام بدهد مأیوس می‌کند.


حالا، با تمامی حواشی که برای طرح «صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی» ایجاد شده و نمایندگان مجلس و کارشناسان نیز با آن مخالفت‌هایی داشته‌اند، به طوری که اغلب، آن را در شرایط حاضر کشور، دارای اولویت نداسته‌اند و از طرفی نیز برخی کارشناسان معتقدند این طرح، شتابزده در مجلس تصویب شده است.


نکته حائز اهمیت این است که با توجه به اعلام وصول نامه نمایندگان برای رد اصل 85 شدن این طرح، در جلسه علنی روز گذشته مجلس، طبق آیین‌نامه داخلی مجلس، نامه می‌بایست در کمیسیون‌های تخصصی مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه به هیئت‌رئیسه اعلام شود.


حالا، باید منتظر باشیم و ببینیم که نمایندگان مجلس شورای اسلامی چه تصمیمی برای سرنوشت این طرح جنجالی خواهند گرفت.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر