صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۲ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۰
گزارش آنا؛

ناآرامی‌های لبنان زاییده کوتاهی در حل مشکلات داخلی است‌/ ساز تخریب حزب‌الله از غرب کوک می‌شود

دولت لبنان در یک سال اخیر نتوانسته بر ابهامات موجود در پرونده انفجار بیروت غلبه کند و ناآرامی‌های اخیر در این کشور نشئت گرفته از این کم‌کاری هاست.
کد خبر : 599089

گروه جهان خبرگزاری آنا، روز چهارشنبه نخستین سالروز انفجار مهیب بندر بیروت بود؛ انفجاری که این بندر و بخش بزرگی از شهر بیروت را تخریب کرد و باعث شد این کشور که از دو سال پیش وارد بحران سیاسی-اقتصادی شده است، شاهد تظاهرات و ناآرامی‌های پراکنده شود، به‌گونه‌ای که رسانه‌های لبنانی از زخمی شدن ۵۹ نفر در تظاهرات‌ اخیر خبر دادند.


تظاهرات گسترده شهروندان لبنانی در مرکز بیروت و در مقابل مجلس این کشور انجام شد و هزاران نفر از شهروندان این کشور به مناسبت سالگرد انفجار بندر بیروت به خیابان‌ها ریختند و خواستار مجازات عاملان این انفجار شدند.


خواهر شهید حمزه اسکندر، از قربانیان انفجار بیروت گفت که مردم حق حمزه و قربانیان دیگر انفجار را می‌خواهند و خواستار محاکمه اشخاصی هستند که عامل این جنایت بودند. شهروند دیگری گفت که حکام فاسد، دشمن مردم لبنان هستند و جوانان لبنانی را فراری دادند، لذا باید پول‌هایی که دزدیده‌اند بازگردانند.


وعده محاکمه عوامل انفجار بندر بیروت


نکته قابل تأمل در یک سال اخیر این است که بیروت به شناسایی مسئول اصلی انفجار بندر بیروت و مغز متفکر پشت این حادثه نمی‌پردازد و در عین حال پروپاگاندای رسانه‌ای غرب اتهامات خود را متوجه حزب‌الله و محور مقاومت کرده‌اند و تحلیل‌های مبتنی بر توهم و دروغ ارائه می‌کنند.



با وجود گذشت یک سال از انفجار بندر بیروت، وضعیت ظاهری این محل تغییری نکرده است


به اعتقاد ناظران بین‌المللی، نگرانی وجود دارد سناریوی تحقیقات درباره انفجار بندر بیروت همان مسیر پرونده تحقیقات درباره ترور رفیق حریری، نخست‌وزیر اسبق لبنان را طی کند؛ زیرا تیم تحقیق درباره انفجار بندر تمامی جوانب و احتمالات را مدنظر قرار می‌دهند ولی به بُعد و رویکرد اصلی پرونده توجهی نمی‌کنند؛ ازجمله اینکه چرا کشتی وارد لبنان شد، چرا با وجود آگاهی از محموله کشتی، به آن اجازه پهلوگرفتن داده شد، یا اینکه چرا درباره پرداخت کننده هزینه محموله تحقیق نمی‌شود؟ گرچه پاسخ این سؤال‌ها آسان است، ولی انگشت اتهام سمت اشخاص اشتباهی می‌رود.


در بُعد دیپلماتیک فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان در اظهاراتی بی‌اساس، حزب‌الله را مسئول اصلی مشکلات لبنان دانست و مدعی شد، اصرار مقاومت برای تحمیل سلطه‌ بر لبنان دلیل اصلی مشکلات این کشور است. رئیس دستگاه دیپلماسی عربستان همچنین از گروه‌های سیاسی لبنان خواست با رفتارهای حزب‌الله مقابله کنند.


میشل عون، رئیس‌جمهور لبنان در سالروز انفجار بندر بیروت و هم‌زمان با اعلام خشم و انزجار مردم نسبت به مسامحه درقبال عوامل دخیل در این انفجار گفت: به ملت لبنان قول می‌دهم تمامی عوامل و مقصران حادثه انفجار بندر بیروت شناسایی و محاکمه شوند.


وی افزود: بازخواست ها در پرونده انفجار بندر بیروت آغاز شده است و طبیعتاً عاملان این حادثه محاکمه خواهند شد. دستگاه قضایی نباید به‌دلیل مصونیت داشتن برخی افراد، نسبت به بازخواست آن‌ها به‌دلیل نقش‌آفرینی در انفجار بندر بیروت، تعلل کند.



حزب‌الله با توجه به نفوذی که در میان مسلمانان و بسیاری از مسیحیان دارد، به‌دنبال این است تا بتواند لبنان را از وضع موجود خارج کند



عون با بیان اینکه نباید از انفجار بندر بیروت بهره‌برداری سیاسی شود، عنوان کرد: قصاص عادلانه عاملان و مقصران حادثه انفجار بندر بیروت خواسته همگان است و از دستگاه قضایی انتظار می‌رود به این خواسته جامه عمل بپوشاند.




بیشتر بخوانید:


بیانیه حزب‌الله لبنان در سالروز انفجار بندر بیروت


اولویت آمریکا و عربستان تقابل با حزب‌الله است نه تشکیل دولت لبنان




همچنین شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزب‌الله لبنان در سالروز انفجار بندر بیروت گفت: اتهام‌زنی برخی به حزب‌الله در پرونده انفجار بیروت، سیاسی و هدف آن تخریب وجهه حزب‌الله است. اگر به گزارش‌های آمریکایی‌ها، فرانسوی‌ها، آلمانی‌ها و بازرسان لبنانی مراجعه کنید، همه آن‌ها می‌گویند حزب‌الله ارتباطی به این موضوع ندارد.


وی افزود: می‌خواهند مسئولیت هر چیزی را که در لبنان رخ می‌دهد برعهده حزب‌الله قرار دهند تا تلاشی برای تخریب وجهه و ضربه زدن مقاومت باشد.


حزب‌الله اهرم توازن قدرت در لبنان است


سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس امور بین‌الملل در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه غرب آسیای گروه جهان خبرگزاری آنا درباره علت بروز ناآرامی‌های اخیر در لبنان و اینکه چه کسانی از ایجاد ناامنی در این کشور سود می‌برند، گفت: نزدیک ۹ ماه است لبنان دولت مستقر و باثبات ندارد، طبعاً در این وضعیت تلاش آمریکایی‌ها و سعودی‌ها معطوف به مصادره به مطلوب اوضاع به نفع خودشان است. امروز حزب‌الله اهرم توازن قدرت در لبنان است و همگان از توانمندی‌های مقاومت لبنان در جریان‌های مختلف کاملاً آگاه هستند.


وی افزود: شرایطی در لبنان حاکم است که نگرانی‌های متعددی را برای رژیم صهیونیستی و بسیاری از کسانی که آرامش و آسایش را برای مردم لبنان نمی‌خواهند، ایجاد کرده است. در این راستا فشار بسیار زیادی در حوزه رسانه‌ای و با محوریت اقتصاد به حزب‌الله وارد می‌شود تا مصیبت‌های موجود در لبنان را بر گردن این جریان بیندازند. حزب‌الله با توجه به نفوذی که در میان مسلمانان و بسیاری از مسیحیان به‌ویژه مارونی‌ها دارد، به‌دنبال این است که بتواند لبنان را از وضع موجود خارج کند.


به گزارش آنا، به باور بسیاری از ناظران سیاسی منطقه حزب‌الله تاکنون خویشتن‌داری زیادی درقبال تحولات و ناآرامی‌های داخلی نشان داده است و با وجود توانایی برای حل مشکلات، اعلام کرد نیروهای امنیتی لبنان باید به این موضوعات رسیدگی کنند. علاوه بر این، رسانه‌های وابسته به ارتجاع در تلاش برای ایجاد جنگ طائفی در لبنان هستند و این درحالی است که نجیب میقاتی، نخست‌وزیر جدید این کشور و مأمور به تشکیل کابینه در تلاش برای برقراری ثبات سیاسی در لبنان است.



صهیونیست‌ها علاقه‌مند نیستند در همسایگی خود کشوری حضور داشته باشد که با قدرت مقاومت بتواند با ثبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به حیات خود ادامه دهد



صدرالحسینی گفت: در یک سالی که از انفجار بندر بیروت می‌گذرد، وضعیت جدیدی بر لبنان حاکم شد و مخالفان و دشمنان داخلی و خارجی انواع درگیری‌ها را با محوریت تشدید فشار اقتصادی بر این کشور تحمیل کردند. موضوع شهادت شبلی، از عناصر حزب‌الله که در یک مراسم عروسی رخ داد، بر این مشکلات افزوده است. دشمنان‌ بیروت به‌دنبال این هستند که بگویند این اقدامات به‌وسیله طرفداران سعد حریری، نخست‌وزیر سابق لبنان انجام می‌شود، اما با توجه به اینکه این ادعا واقعیت ندارد، حزب‌الله با اطمینان خاطر اعلام کرد نیروهای امنیتی باید به این موضوع رسیدگی کنند.


امارات، عربستان، آمریکا و فرانسه ملت لبنان را گروگان گرفته‌اند


وی عنوان کرد: واقعیت این است که مخالفان مردم لبنان خواهان مدیریت توسعه بحران هستند. امروز چهار کشور امارات، عربستان، آمریکا و فرانسه ملت لبنان را گروگان امیال خود گرفته‌اند و به‌دنبال این هستند که از سویی فشار اقتصادی و از سوی دیگر ناامنی، ترور و اقدامات مشابه را افزایش دهند. بعید نیست در هفته جاری یا آینده یک نفر از اهل سنت شناخته شده، در لبنان شهید شود.



این تحلیلگر امور بین‌الملل با تأکید بر اینکه ایجاد ناامنی در دستور کار چهار کشور مذکور است، گفت: شرایط اقتصادی لبنان فشار زیادی بر مردم وارد می‌کند و اگر بحث ناامنی به‌وجود بیاید و رسانه‌های بدون صاحب و بدون اینکه مشخص باشد پشت سر این رسانه‌ها چه کسانی هستند، یکدیگر را متهم کنند، اهداف این چهار کشور محقق خواهد شد. نباید فراموش کرد هر تحول امنیتی در لبنان اگر مثبت باشد به زیان رژیم صهیونیستی و اگر منفی باشد به نفع این رژیم است.


صدرالحسینی با بیان اینکه وضعیت رژیم صهیونیستی از نظر امنیتی و ساختار داخلی شکننده و از نظر مهاجرت معکوس کاملاً مشخص است، گفت: صهیونیست‌ها علاقه‌مند نیستند در همسایگی خود کشوری حضور داشته باشد که با قدرت مقاومت بتواند با ثبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی به حیات خود ادامه دهد. بنابراین ناامن‌سازی در دستور کار چهار کشور مذکور قرار گرفته، هزینه آن را عربستان و امارات و برنامه‌ریزی‌های پنهانی را آمریکایی‌ها و فرانسوی‌ها با دوستانی که در لبنان دارند، انجام می‌دهند و مدیریت می‌کنند.


انتهای پیام/۴۰۳۳/


انتهای پیام/

ارسال نظر