صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۲۰ - ۰۸ مرداد ۱۴۰۰

نقش سوداگری بخش خصوصی در تبلیغ یک دارو/ چگونه داروی رمدسیویر کمیاب و گران شد؟

بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت که در مهرماه سال گذشته ارائه کرد، داروی رمدسیویر در میزان مرگ و میر بیماران کرونایی که در بیمارستان بستری هستند بی تاثیر است اما با این حال این دارو در ایران کمیاب بوده و قیمت گزافی دارد.
کد خبر : 596714

گروه جامعه خبرگزاری آنا-محمودرضا زارع؛ با وجود اینکه ایران هم به مانند بسیاری از کشورهای دنیا با هجوم پیک‌های متعدد و شدید کرونا مواجه شده‌ است با این حال بسیاری از داروهای مورد نظر برای درمان این بیماری در بازارهای سیاه به قیمت‌های گزافی فروخته می‌شود


در حال حاضر و با توجه به گزارش‌های رسیده از بازار دارویی کشور و داروخانه‌ها، دارویی مانند رمدسیویر که در درمان بیماران کرونایی کاربرد فراوانی دارد کمیاب بوده و یا با قیمت‌های بالایی در مراکز بخش خصوصی و یا بازارهایی مانند ناصرخسرو فروخته می‌شود.


برخی از افرادی که به اجبار باید از این دارو استفاده کنند در گفت‌وگوهایی که با خبرنگار آنا داشتند از قیمت‌ بالای رمدسیویر در مراکز فروش دارو خبر می‌دانند که از ۳۰۰ هزار تومان تا یک میلیون تومان و حتی در خصوص نوع آمریکایی آن از ۲۰ میلیون تومان به بالا به ازای هر دُز قیمت‌گذاری می‌شد.


البته کارشناسان دارویی بر این باورند که توزیع داروی رمدسیویر در مراکز خصوصی عامل کمیاب شدن آن است به طوری که با شروع هر پیک کرونا مراکز بیمارستانی در تهیه این قلم دارو به مشکل برمی‌خورند.


وضعیت داروی رمدسیویر در بازار چگونه است؟


برخی از کسانی که خویشاوندان آن‌ها در مراکز معین کرونا بستری هستند و باید این دارو را تهیه کنند، می‌گویند «ما از ساعت‌های اولیه روز در صف خرید داروی رمدسیویر معطل می‌مانیم و این درحالی است که واقعا نمی‌دانیم این دارو به ما خواهد رسید یا خیر.»


البته بسیاری از این افراد از ایستادن در صفوف داروخانه‌ها به نتیجه نمی‌رسند و صف هنوز به نیمه نمی‌رسد که به آن‌ها گفته می‌شود موجودی داروخانه تمام است و می‌توانند بروند. با این وجود این دارو با نرخ آزاد در برخی مراکز خصوصی ارائه می‌شود. باتوجه به اینکه این دارو تولید داخل است، عده‌ای نحوه مدیریت در توزیع داروی رمدسیویر را عامل کمیاب شدن آن می‌دانند که البته با موازین عدالت درمانی نمی‌خواند.


رمدسیویر نیست یا سوداگری می‌شود؟


در خصوص فروش آزاد داروی رمدسیویر در بخش خصوصی با قیمت‌هایی که ذکر شد، مسئولین نظرات مختلفی دارند.


حسین کرمانپور، مدیر روابط عمومی سازمان نظام پزشکی و رئیس اورژانس بیمارستان سینا در گفت‌وگوویی که با خبرگزاری آنا داشت معتقد است که این دارو در مراکز خصوصی با قیمت بالا به فروش می‌رسد.


وی اضافه می‌کند «تزریق این دارو باید در بیمارستان انجام شود و این جزء پروتکل‌های تزریق این دارو است، حتی اگر یک پرستار این دارو را به شخصی در خانه خودش تزریق کند از پروتکل‌ها تخطی می‌شود زیرا تزریق این دارو همراه با آزمایش‌هایی صورت میگیرد که ممکن نیست در خانه کسی امکاناتش را داشته باشد و حتما مشکلاتی به وجود خواهد آمد.»


در مقابل اظهارات کرمانپور، افراد دیگری همچون عاطفه عابدینی، دبیر کمیته علمی کشوری کووید-۱۹ نظر دیگری دارند. وی می‌گوید «کمبود این دارو را به هیچ عنوان تایید نمی‌کنیم و اگر این دارو در هر کدام از مراکز درمانی وجود ندارد، مقصر خود آن مرکز است که اقدام به خرید آن دارو نکرده است.»


مصرف صحیح داروی رمدسیویر چگونه است؟


متخصصان پزشکی می‌گویند از آنجایی که داروی رمدسیویر عامل کاهش ضربان قلب است، حتما باید در مراکز بیمارستانی و زیر نظر پزشک و همراه با آزمایش‌های مشخص انجام شود. کنترل فعالیت کبد و آنزیم‌ها در این مصرف دارویی اهمیت بسزایی دارد. همچنین مونیتورینگ ضربان قلب بسیار مهم است که باید در حین تزریق این دارو انجام شود. بنابراین ممکن نیست که یک پرستار یا پزشک این دارو را در خانه تزریق کند، زیرا ابزاری که لازم است تا آزمایش‌ها صورت بگیرد موجود نیست.




بیشتر بخوانید؛


مفلوکین؛ دارویی امیدوارکننده در نبرد با کرونا


طلایی: تهران شهرداری جهادی با رویکرد اجتماعی می‌خواهد




آیا داروی رمدسیویر موثر است؟


سوداگری با داروی رمدسیویر تنها معضل اقتصادی ایجاد نمی‌کند و اگر کسانی فروش این دارو را مورد نقد قرار می‌دهند، نگرانی‌های دیگری به مانند پایمال شدن عدالت درمانی و شکل‌گیری و تقویت بازارهای سیاه دارند.


این دارو در ابتدای شیوع کرونا جزء داروهایی شناخته شد که اگرچه تاثیر مستقیمی بر کرونا ندارد اما می‌توانند مانع عفونت‌های دیگر شود و توان بدن را برای مقابله با ویروس کرونا بسیج کند. حال آنکه مصرف بی‌رویه یا تجویز اشتباه آن عوارضی دارد که کم نیست. اگر این دارو دستخوش سود اقتصادی برای مراکز خصوصی شود و این مراکز مصرف بی‌رویه آن را اشاعه دهند، افراد زیادی محتمل خسارت‌های جانی خواهند شد.


بسیاری از کارشناسان بر این باورند که مصرف این دارو افراد را با مشکلاتی در آینده مواجه می‌کند چرا که تاثیر مستقیم بر آنزیم‌ها، کبد و میزان قند خون از عارضه‌های مصرف خودسرانه این دارو است و اگر درست استفاده نشود عوارض شدیدی ایجاد می‌کند.


بر اساس گزارشی که سازمان جهانی بهداشت (WHO) در مهرماه سال گذشته ارائه کرد، اعلام شد که داروی ضد ویروسی رمدسیویر در میزان مرگ و میر بیماران مبتلا به کووید-19 که در بیمارستان بستری هستند بی تاثیر است یا اثرگذاری ناچیزی دارد.


در این بررسی سازمان جهانی بهداشت به انجام تحقیقاتی روی داروی رمدسیویر و سه داروی هیدروکسی کلروکین، لوپیناویر/ریتوناویر و اینترفرون پرداختند و مشخص شد هیچ یک از این داروها به افزایش طول عمر بیماران مبتلا به کووید-۱۹ یا بهبود سریعتر آنان و ترخیص از بیمارستان کمک نکرده است.


بنا بر این سوال اینجاست در حالی که این دارو نقش کمرنگی در درمان بیماران مبتلا به کرونا دارد دلیل کمبود یا قیمت گزاف این دارو چیست و چرا در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی به همراهان بیماران کرونایی توصیه می‌شود این دارو را برای مصرف بیماران خود خریداری کنند؟ نقش سوداگری بخش خصوصی در این میان چیست و چگونه تبلیغات در خصوص این دارو منجر به گرانی و کمیاب شدن این دارو شده است؟ سوالاتی که مسئولان بهداشتی و نهادهای نظارتی باید پاسخگوی آن باشند.


انتهای پیام/۴۱۶۱


انتهای پیام/

برچسب ها: رمدسیویر کرونا
ارسال نظر