صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۰۹ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۰

خاک سایبورگی ساخته می‌شود

دانشمندان موفق به طراحی و ساخت خاک سایبورگی شدند که نیمی از آن خاک طبیعی و نیم دیگر خاک مصنوعی حاوی تراشه‌های شفاف است.
کد خبر : 596478

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ساینس الرت، تعداد میکروارگانیسم‌های موجود در یک قاشق چای‌خوری از هر نوع خاکی بیشتر از جمعیت کره زمین است. دانشمندان نمونه انواع خاک‌ها را تجزیه و تحلیل می‌کنند تا مشخص شود چه نوع حیات میکروبی در جهان زیر پای انسان وجود دارد.


مشکل اینجاست که حتی این مطالعات آنالیزی نیز نمی‌تواند درکی از روند کار قلمرو قارچ‌ها، تاژک‌دارها و آمیب‌ها در خاک برای انسان به ارمغان بیاورد. انجام این تحقیقات مستلزم حذف خاک از محیط اصلی آن است که این امر باعث از بین رفتن ساختارهای ظریف گل، آب و هوا در قلمرو میکروب‌های ساکن خاک می‌شود.


حال محققان دانشگاه لاند راهی برای کسب اطلاعات بیشتر از جهان میکروارگانیسم‌های خاکی بدون ایجاد مزاحمت برای زیستگاه‌های آنها توسعه داده است. گروه تحقیقاتی نوع جدیدی از خاک سایبورگی توسعه داده که نیمی از آن طبیعی و نیم دیگر مصنوعی است. این خاک شامل تراشه‌های میکرومهندسی شده است که می‌توان در طبیعت دفنشان کرد یا در آزمایشگاه قرار داد تا پس مدتی شهرهای میکروبی در گل‌ولای آن شکل بگیرند.


این تراشه‌ها به معنای واقعی پنجره‌ای به سوی دنیای زیر پای انسان است. یک تراشه شفاف در خاک غیرشفاف. این تراشه شبیه به ساختارهای روزنه‌ای در خاک طبیعی است. زمانی که این تراشه‌ها در خاک قرار می‌گیرند می‌توان تجمع میکروب‌ها در زمان تجزیه، تعامل آنها با یکدیگر و شبکه‌های غذایی میکروارگانیسم‌ها را مشاهده کرد.


این مطالعه باعث شناسایی شهرهای تاریک، هزارتویی از بزرگراه‌های کوچک، پل‌ها، آسمان‌خراش‌ها و رودخانه‌هایی شد که میکروارگانیسم‌ها با استفاده از آنها غذا پیدا می‌کنند. این امر می‌تواند به ارزیابی و حفظ خاک‌های آسیب‌دیده سیاره زمین کمک کند.


انتهای پیام/۴۰۲۱/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر