صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

تنها یک جهش ویروس کرونا را به تهدیدی جهانی تبدیل کرد

سازمان بهداشت جهانی شتابزده عمل کرده استیک مطالعه جدید نشان می‌دهد یک تغییر اساسی توانسته است ویروس کرونا را در مسیر آلوده‌سازی بشر قرار دهد.
کد خبر : 596187

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، ویروس کرونا که یک بیماری خفاش پنداشته می‌شود، از حدود ۲ سال پیش تاکنون زندگی ساکنان زمین را دستخوش تغییر قرار داده است. اینکه چگونه یک جهش ما را به اینجا رسانده، موضوع بسیاری از تحقیقات و مطالعات است. ممکن است یک تغییر در پروتئین اصلی ویروس به کرونا کمک کند تا از حیوانات به انسان جهش پیدا کند و ویروس را به صورت فعلی درآورد.


به نظر می‌رسد که این جهش به پروتئین سنبله ویروس کمک می‌کند تا به شدت در نسخه انسانی پروتئین میزبان یعنی ACE۲ که ویروس کرونا از آن برای ورود و آلوده کردن سلول استفاده می‌کند قفل شود. آیا چنین طراحی تصادفی است؟ هنوز مشخص نیست. محققان به تازگی مقاله‌ای را نشریه سِل منتشر کرده‌اند که از توانایی قفل شدن ویروس جهش‌یافته بر سلول‌های انسانی پرده برمی‌دارد. موضوعی که از هر جنبه‌ای در بیماری کووید-۱۹ قابل توجه است. علاوه بر این، ویروس جهش‌یافته در مقایسه با سویه‌های قبلی توانایی رشد پیش‌رونده در سلول‌های ریه انسان را داراست.




بیشتر بخوانید:


شیوع گونه‌های خطرناک‌ کرونا که مهار آن دشوارتر است


تلاش سازمان بهداشت جهانی برای پیدا کردن منشأ کرونا




جیمز وگر-لوکارلی (James Weger-Lucarelli) ویروس‌شناس در ویرجینیاتِک می‌گوید: «فکر نمی‌کنم بدون این جهش، امکان داشت همه‌گیری به این صورتی که الان اتفاق افتاده هرگز رخ می‌داد.» او معتقد است جهش‌های مختلف ویروس می‌توانست گسترش کمتری داشته باشد، اما این سویه خاص به این صورت بود که راحت تکثیر شود و بدن را آلوده کند.


اینکه ویروس کرونا دقیقاً از کجا نشئت گرفته هنوز هم یک معما است و محققان در تلاشند آن را کشف کنند. وگر-لوکارلی گمان می‌کند کشف اینکه ویروس حیوانی چگونه توانایی آلوده کردن انسان را پیدا کرده است مهمترین مسئله است. او می‌گوید: «با دانستن این موضوع حتماً می‌توانیم در آینده با روش‌هایی مانند استفاده از داروهای ضد ویروس یا واکسن از تکرار چنین همه‌گیری جلوگیری کنیم.»


اندرو دوکسی(Andrew Doxey)، زیست شناس محاسباتی از دانشگاه واترلو کانادا که در این مطالعه مشارکت نداشته است نیز می‌گوید: «این اتفاق می‌تواند به طور بالقوه یکی از تغییرات متعددی باشد که جهش ویروس از حیوانات به انسان را ممکن ساخته است، اما این لزوماً تنها جهش نیست.»


سازمان بهداشت جهانی اخیراً اعلام کرد که در رابطه با اعلام اینکه ویروس کرونای جدید آزمایشگاهی نبوده شتابزده عمل کرده است.


انتهای پیام/۴۱۶۰


انتهای پیام/

ارسال نظر