صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کتابخانه آنا| 25

ترکیب حماسه و فانتزی در «خاک آدم پوش»

«خاک آدم پوش» داستانی مربوط به ۳ هزار سال پیش و در زمان تمدن عیلامی‌ها است که در آن حماسه و فانتزی ترکیب شده‌ است.
کد خبر : 594264

به گزارش خبرنگار حوزه ادبیات و کتاب گروه فرهنگ خبرگزاری آنا، با وجود غنای موضوعی و محتوایی ادبیات داستانی ایران چه در یک قرن گذشته و چه در حال حاضر، همچنان ژانرهای مغفول و کمترکارشده در این عرصه بسیاراند؛ به عبارت دیگر در برخی گونه‌های ادبی شاهد حجم و تعداد بالای آثار هستیم و دربرخی دیگر نیز کارهای کمتری تولید شده است.


بعضی ژانرهای رمان‌نویسی در ادبیات ایران، کمتر مورد عنایت نویسندگان و به تبع آن ناشران قرار گرفته است؛ در صورتی که با ارائه آثار خواندنی می‌تواند مورد اقبال مخاطبان نیز قرار بگیرد. نشر هیلا با تکیه بر همین موضوع، مجموعه جدیدی با عنوان رمان ژانر را برای خود تعریف کرده است. ژانرهای تریلر، ترسناک، فانتزی، جنایی و علمی- تخیلی گونه‌هایی هستند که این انتشارات در دو سه سال اخیر نمونه‌هایی از رمان را در آن به بوته آزمایش گذاشته است.یکی از این کتاب ها که در ژانر فانتزی نوشته شده «خاک آدم‌پوش» نوشته ضحی کاظمی است.


کاظمی که فارغ‌التحصیل رشته مهندسی مواد (دانشگاه علم و صنعت ایران) در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد زبان و ادبیات انگلیسی در مقطع کارشناسی ارشد است، نوشتن داستان را با نشریاتی مانند همشهری داستان آغاز کرد. «آغاز فصل سرد» نام اولین رمان اوست که در سال ۱۳۹۱ توسط نشر افراز منتشر شد؛ اثری که با استقبال مخاطبان و منتقدان مواجه شده و به عنوان نامزد نهایی رمان متفاوت سال(جازه واو) نیز معرفی شد.


مجموعه داستانک «کفشهاتو جفت کن» که توسط انتشارات همشهری منتشر شد، نام کاظمی را بر سر زبان‌ها انداخت و داستانک‌های آن مورد استقبال علاقه‌مندان به ادبیات ایرانی و داستان کوتاه قرار گرفت، ضمن این که چند داستانک از این مجموعه به زبان‌های انگلیسی، لهستانی و عربی نیز ترجمه شد.


«سین‌شین»، «سال درخت» ، «اینجا کسی مرده؟» و «کاج زدگی» نام دیگر آثار کاظمی است که به تدریج وی را به عنوان نویسنده‌ای جوان، پرکار والبته با فرم و قلمی متفاوت برجسته کرد. این برجستگی به ویژه در حوزه ادبیات فانتزی و علمی تخیلی نمود بیشتری دارد.


کاظمی در رمان «خاک آدم پوش» روایت عاشقانه و درامی اجتماعی را نه در فضای آپارتمانی یا حتی تاریخ معاصر ایران که ۳ هزار سال پیش و در زمان تمدن عیلامی‌ها روایت می‌کند. جایی که کاهنان مذهبی در پی راز جاودنگی هستند و برای این کار، ترکیب‌ها و معجون‌های مختلف را روی کودکان امتحان می‌کنند.در این میان دو کودک برای این کار انتخاب شده‌اند...


کاظمی در این اثر،حماسه و تراژدی را با هم ترکیب کرده و با انتخاب مقطعی از تاریخ تمدن که کمترین اثر ادبی درباره آن به نگارش درآمده است، فضایی فانتزی و تخیلی را پیش روی خواننده قرار داده است. فضایی که درآن، مخاطبان به دنیایی متفاوت در ۳ هزار سال قبل و در عین حال با دغدغه‌هایی انسانی مشترک سفر می‌کنند. همین تفاوت زمانی و اشتراک محتوایی، وقتی با شخصیت‌پردازی و فضاسازی نیمه تاریخی و نیمه فانتزی درست نویسنده ترکیب می‌شود، رمانی خواندنی و جذاب را پدید می‌آورد.


در سطرهای نخستین این رمان می‌خوانیم: دیگر کار از کار گذشته. حالا نه راه پیش دارد و نه راه پس. همه منتظرش هستند. باید پا تند کند و زودتر خودش را به جلسه دادگاه برساند. راه خاکی را به سمت بالای تپه پیش می‌گیرد. به سمت باغ مقدس «ناهونته» خدای خورشید و روز که از همین جا شاخ‌های بزرگ مارمانندش خیره کننده‌اند. سه شاخ در یک سمت و سه شاخ در سمت دیگر بنای عظیم را در برگرفته . از این جا پنجره‌های بالایی معبد در نور کم سپیده دم دیده می‌شود و قسمت‌های پایین آن را درخت‌های نخل و کنار باغ مقدس و دیوار چوبی کنده‌کاری می‌پوشاند.«هالتاش» لحظه‌ای می‌ایستد، به پشت سر خود نگاه می‌کند به شهر «شوسیم» که در انوار اولیه صبح از خواب بیدار می‌شود، کم کم جان می‌گیرد و مانند ماری پرجنب و جوش به حرکت در می‌آید. در بازار پایین تپه در امتداد رود «اولای» تا خطوط کج و معوج خانه های کاهگلی کشیده شده و بعد از آن سطوح سبز رنگ با غچه های کوچکی به نظر می‌رسند که نقطه های ریز سیاه در آنها رفت و آمد می‌کنند. هالتاش فروشندگان جو و گندم و آرد را می بیند که خواب آلود به سمت حجره های بازار می روند. نان پزها خیلی زود کارشان را آغاز کرده‌اند و بوی نان تازه از تنور درآمده در فضای خاک‌آلود شهر پیچیده».


«خاک آدم پوش» نوشته ضحی کاظمی در ۲۷۸ صفحه و به قیمت ۱۷ هزارتومان توسط نشر هیلا منتشر شده است.


انتهای پیام/۴۱۰۴/


انتهای پیام/

ارسال نظر