صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۰۰:۰۹ - ۱۵ مرداد ۱۴۰۰
در مسیر نخبه‌پروری/۸۱ هاشمی در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

نقش‌آفرینی پژوهشگران جوان در تولید علم | از ساخت روبات مین‌یاب تا دستبند نجات‌غریق هوشمند

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر گفت: اگر اثرگذاری را میزان تحقق اهداف بدانیم، باشگاه پژوهشگران تا حد زیادی در شناسایی، جذب، حمایت و هدایت استعداد دانشجویان موفق و در تولید علم نقش‌آفرین بوده است.
کد خبر : 593213

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای اجرای سیاست‌های جمهوری اسلامی و منویات مقام معظم رهبری در زمینه برنامه‌ریزی برای جذب نخبگان و پرورش و هدایت دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد به‌عنوان نخستین مرکز شناسایی، جذب، پرورش، هدایت و حمایت پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاهی سال ۱۳۷۷ راه‌اندازی شد.


اکنون دفاتر باشگاه در بیش از ۳۰۰ واحد دانشگاهی و ۱۰۰ آموزشکده سما در سراسر کشور در حال انجام مأموریت شناسایی، هدایت و فعال‌سازی فعالیت‌های خودجوش دانش‌آموزی و دانشجویی و ایجاد روحیه مسئولیت‌پذیری پژوهشی و پرورش دانشجویان و دانش‌آموزان مستعد دانشگاه آزاد اسلامی هستند.


این باشگاه از سال ۱۳۷۷ تاکنون با جذب بیش از ۹۵ هزار عضو از میان دانش‌آموزان و دانشجویان که ۲۳ هزار و ۸۸۳ نفر آنان فعال هستند از اعضای خود حمایت‌های معنوی و مادی انجام داده و در برنامه جدید باشگاه، رویکرد فعالیت‌محوری جایگزین تسهیلات‌محوری شده است.




بیشتر بخوانید:


این جوانان خستگی نمی‌شناسند


از ثبت ۲ اختراع تا ساخت فرمولاسیون ماهی فرآوری‌شده


چالشی علمی برای دانشجویان در ایام کرونا


اختراع پژوهشگر جوان در مسیر تجاری‌سازی


حمایت کمّی و کیفی از پژوهشگران جوان با توسعه روش‌های انگیزشی




باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی قصد دارد با ایجاد رقابت علمی و سایر فعالیت‌های پژوهشی، زمینه رشد و پرورش بهتر اعضای مستعد خود را ایجاد کند.


در شماره ۸۱ پرونده «در مسیر نخبه‌پروری» خبرنگار خبرگزاری آنا برای آشنایی بیشتر با فعالیت‌ها، دستاوردها و برنامه‌های باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر با عبدالرضا هاشمی رئیس این باشگاه گفت‌وگو کرده است که در ادامه می‌خوانیم.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر در تشریح خلاصه‌ای از روند راه‌اندازی این باشگاه در شوشتر اظهار کرد: باشگاه سال ۱۳۷۸ با هدف شناسایی، جذب، پرورش و ارتقای دانشجویان و دانش‌پژوهان راه‌اندازی شد و در خلال این مدت برای تحقق اهداف، برنامه‌های گوناگون آموزشی، فرهنگی، پژوهشی، کارآفرینی و حمایتی را تدوین و به اجرا درآورده و به‌عنوان یکی از اعضای خانواده بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی از زمان راه‌اندازی تاکنون در راستای تحقق اهداف عالی دانشگاه و باشگاه نقش‌آفرینی کرده است.


عبدالرضا هاشمی با قدردانی از خدمات رؤسای واحد شوشتر در سال‌های قبل ادامه داد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد شوشتر در طول سال‌های فعالیت افتخارات قابل‌توجهی کسب کرده است که می‌توان اختراعات گوناگون و کسب مقام در مسابقات ملی دانشگاه پیام‌نور، شرکت در مسابقات روباتیک ایران، برگزاری چهارمین دوره مسابقات روباتیک ایران، برگزاری همایش‌های داخلی متعدد، چاپ مقالات ISI و علمی پژوهشی و برگزاری کارگاه‌های توانمندسازی متعدد را ذکر کرد.


تشریح موفقیت‌های باشگاه پژوهشگران واحد شوشتر



رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد شوشتر در پاسخ به این پرسش که فعالیت‌های شاخص و موفقیت‌های این باشگاه در گذشته و حال حاضر چه بوده است؟ بیان کرد: بخشی از موفقیت‌های شاخص باشگاه پژوهشگران واحد شوشتر شامل «ساخت روبات مین‌یاب»، «ساخت سیستم کنترل هوشمند کودک توسط والدین»، «ساخت ماشین برداشت زیره»، «ساخت گردونه شهربازی ایمن»، «ساخت مایو و دستبند نجات غریق هوشمند»، «ساخت سیستم هوشمند سبقت‌یار و شناسایی حریم جاده» و «طراحی مبلمان شهری با همکاری شهرداری شوشتر» است.


هاشمی در پاسخ به این سؤال که فعالیت‌های باشگاه متبوع شما تا چه اندازه اثرگذار بوده و اثربخشی و اثرگذاری آن در سطح واحد، منطقه و کشور را چگونه ارزیابی می‌کنید؟ تأکید کرد: اگر اثرگذاری را میزان تحقق اهداف بدانیم، باشگاه در حد زیادی در شناسایی، جذب، حمایت و هدایت استعدادهای دانشجویان موفق بوده و گسترش دامنه این اثرگذاری به سطح منطقه، استان و ملی مستلزم حلقه‌های اتصال دیگری هست که اکنون به همت ستاد مرکزی باشگاه، امکانات آن فراهم شده است.




بیشتر بخوانید:


جذب نخبگان دانشجویی و دانش‌آموزی با شناسایی ظرفیت‌های پژوهشی و تحقیقات کاربردی


کارنامه درخشان پژوهشگران جوان با تجاری‌سازی ۱۲ محصول


از ساخت دستگاه ایستگاه شارژ موبایل تا احیای انجمن‌های علمی


ساخت ۳ محصول هوشمند توسط جوانان نخبه


کرونا مقهور «دوشنبه‌های وبیناری» پژوهشگران جوان




رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد شوشتر در پاسخ به این پرسش که مهم‌ترین فعالیت‌های حال حاضر باشگاه چیست و چه سیاست‌گذاری‌هایی را در پیش گرفته‌اید؟ توضیح داد: اکنون در سال تحصیلی ۱۴۰۰-۱۳۹۹ پدیده ناخواسته‌ای که برنامه‌ها و فعالیت‌های باشگاه را تحت تأثیر قرار داده و آن را با محدودیت‌هایی مواجه کرده است، پاندمی جهانی کروناست که متأسفانه مانع حضور فیزیکی دانشجویان در باشگاه است.


هاشمی بیان کرد: با وجود این با همت مسئولان ستاد مرکزی باشگاه و همکاری واحدها، فعالیت‌های باشگاه در بستر فضای مجازی ادامه دارد. در طول مدت بحران کرونا برنامه‌های آموزشی و توانمندسازی اعضا در قالب سخنرانی‌های علمی و کارگاه در بسر فضای مجازی در حوزه‌های گوناگون از سوی باشگاه برگزار شد؛ اما محصول ضدکرونایی به‌طور خاص تولید نشده است.


فعالیت ۱۰ انجمن علمی دانشجویی در واحد شوشتر


وی فعالیت انجمن‌های علمی زیر نظر باشگاه را یادآور شد و به آنا گفت: اکنون ۱۰ انجمن علمی دانشجویی در رشته‌های کامپیوتر، برق، مکانیک، کشاورزی، عمران، دامپزشکی، حقوق، مدیریت، حسابداری و معماری در دانشگاه واحد شوشتر فعال هستند.


رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان واحد شوشتر ادامه داد: انتظار می‌رود که با عبور از شرایط کرونایی فعالیت انجمن‌ها گسترش یابد؛ البته تعداد انجمن‌های علمی این واحد دانشگاهی بیشتر از این بخش‌ها بوده است که به‌دلیل کاهش دانشجوی ورودی مقطع کارشناسی در سال‌های اخیر، تعدادی از آنها عملاً غیرفعال شده‌اند.


انتهای پیام/۴۱۰۳/۴۰۶۲/


انتهای پیام/

ارسال نظر