صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۴ - ۱۳ تير ۱۴۰۰
حسین مقامی در گفت‌وگو با آنا:

سوءمدیریت مرادی وزنه‌برداری را به ویرانه تبدیل کرده است/ ادعای رایزنی برای سهمیه جهانفکریان کذب محض است/ رئیس فدراسیون تنها فرار رو به جلو دارد

دبیر سابق فدراسیون وزنه‌برداری گفت: در سال المپیک تمامی رؤسای فدراسیون‌ها ورزشکاران را برای کسب سهمیه المپیک حفظ می‌کنند اما در فدراسیون وزنه‌برداری، ورزشکار المپیکی به کمیته انضباطی احضار می‌شود.
کد خبر : 592516

حسین مقامی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، درباره از دست دادن فرصت سهمیه وزنه‌برداری در سال المپیک و سوءمدیریت در این فدراسیون گفت: من بارها این موضوع را مطرح کردم و برای جامعه وزنه‌برداری هم ثابت شده است که اولویت اصلی رئیس فدراسیون وزنه‌برداری، این رشته نیست. در آستانه المپیک تمام فکر و ذکر رؤسای فدراسیون‌ها و همچنین کشورها کسب سهمیه المپیک است اما در فدراسیون وزنه‌برداری ایران به راحتی سهمیه‌ها را می‌سوزانیم و به جای اینکه ورزشکاران را حفظ کنیم، آنها را به کمیته انضباطی می‌بریم. در وزنه‌برداری مردان هیچ برنامه و شاخصی وجود نداشت و رئیس فدراسیون تنها به دنبال فرافکنی است. در مسابقات قهرمانی آسیا امید به کسب سهمیه توسط کیانوش رستمی و سهراب مرادی بسیار زیاد بود اما پس از این مسابقات، در آخرین رقابت‌های گزینشی در کلمبیا این فرصت طلایی از بین رفت در حالی که اگر هر کدام از این دو ورزشکار به المپیک راه پیدا می‌کردند، با توجه به شرایطی که در دسته ۹۶ کیلوگرم وجود دارد، آنها قطع به یقین یک مدال طلا کسب می‌کردند. پس از مسابقات کلمبیا رئیس فدراسیون پس از دست دادن فرصت‌های پیش رو در صحبت‌هایش عنوان می‌کند که ما نمی‌توانیم در المپیک موفق شویم. این در شرایطی است که دو وزنه‌بردار ایران سهمیه را کسب کرده بودند اما در رأس فدراسیون اظهار ناامیدی وجود دارد. این اتفاق به غیر از تضعیف روحیه ورزشکار چه ثمره‌ای در پی دارد؟


رئیس فدراسیون تنها فرار رو به جلو دارد


دبیر سابق فدراسیون وزنه‌برداری عنوان کرد: من اعتقاد دارم که مرادی به عنوان رئیس فدراسیون تنها فرار رو به جلو دارد. او در صحبت‌هایش مدام نقیضه‌گویی می‌کند. در شرایطی که به پریسا جهانفکریان بانوی وزنه‌برداری ایران در دسته فوق سنگین اجحاف شد و او به خاطر دفاع از خودش، فدراسیون را مورد انتقاد قرار داد، مجبور به پاسخگویی و حضور در کمیته انضباطی شد؛ در صورتی که حضور یک ورزشکار در کمیته انضباطی در شرایطی رقم می‌خورد که ورزشکار مربوطه برخی تخلفات را مرتکب شده باشد یا پایش را از حد و حد خود فراتر گذاشته باشد. در کدام فدراسیون ورزشکار به خاطر اینکه از حق خودش دفاع کرده است، به کمیته انضباطی احضار می‌شود و به گفته جهانفکریان در آن جلسه پنج نفر او را تهدید می‌کنند که اگر صحبت کند، اخراج می‌شود؟


ادعای رایزنی برای سهمیه جهانفکریان کذب محض است


مقامی عنوان کرد: وقتی که خبر کسب سهمیه جهانفکریان اعلام شد، پس از چند ساعت سایت فدراسیون وزنه‌برداری این خبر را اطلاع داد و رئیس فدراسیون هم در صحبت‌هایش عنوان کرد که بر اساس رایزنی که انجام شده است، این سهمیه به جهانفکریان اختصاص داده شده است، در صورتی که اصلاً چنین چیزی وجود نداشت. کشور ساموآ به دلیل شیوع ویروس کرونا از حضور سه وزنه‌بردار خود در مسابقات المپیک جلوگیری کرد و همین موضوع باعث شد تا در دسته فوق سنگین سهمیه به جهانفکریان برسد. بنابراین ادعای رایزنی کذب محض است. ضمن اینکه جهانفکریان مصدومیت داشته و تحت عمل جراحی تاندون دست قرار گرفته است و فدراسیون اگر از این موضوع مطلع بوده پس چطور رایزنی کرده تا سهمیه به جهانفکریان برسد؟




بیشتر بخوانید:


نمی‌دانم به خاطر کسب سهمیه المپیک خوشحال باشم یا ناراحت!/ فدراسیون به جای حمایت من را به کمیته انضباطی احضار کرد


فدراسیون وزنه‌برداری دو سرمایه ایران را سوزاند/ کیانوش رستمی و سهراب مرادی به دوران بازنشستگی رسیدند/ وضعیت اسفناک است


مرادی توانایی گذاشتن یک آجر برای وزنه‌برداری را هم ندارد


کارشناس وزنه‌برداری کشورمان عنوان کرد: متأسفانه در همه این سال‌ها برای اهالی وزنه‌برداری ثابت شده است که رئیس این فدراسیون تنها به دنبال فرافکنی و فرار رو به جلو است. او در صحبت‌هایش مدام می‌گوید که همه چیز بر وفق مراد است و شرایط وزنه‌برداری بسیار خوب است اما از المپیک ریو تا به امروز چه بر سر وزنه‌برداری ایران آمده که ما حتی در کسب سهمیه هم دچار مشکل می‌شویم. او در برنامه رادیویی، رئیس فدراسیون کشتی را خطاب قرار می‌دهد و عنوان می‌کند که فدراسیون کشتی به قدری پول دارد که بافت فرسوده آزادی را تعمیر می‌کند. اینکه یک فدراسیون محل تمرینات ورزشکاران خود را بازسازی می‌کند نشان از توانمندی و دغدغه آن فدراسیون است. علیرضا دبیر با توجه به پتانسیل و ظرفیت کشتی، توانسته منابع مالی قوی جذب کند که علاوه بر اعزام‌ها، پرداخت پاداش، بازسازی بافت فرسوده ورزشگاه آزادی که متعلق به کشتی است را انجام می‌دهد. علی مرادی ۲۵ سال است که در رأس وزنه‌برداری حضور دارد اما همه اهالی این رشته می‌دانند که او توانایی گذاشتن یک آجر را برای وزنه‌برداری ندارد. جای تأسف دارد که رئیس فدراسیون وزنه‌برداری تنها به دنبال منافع خودش است. او حتی در بخش داوری هم خودش را معرفی می‌کند و توجیه‌اش هم این است که فدراسیون وزنه‌برداری شخص دیگری را نمی‌پذیرد در حالی که در گذشته مرحوم جلایر به عنوان داور در المپیک قضاوت کرد اما رئیس فدراسیون وزنه‌برداری تمام امور را منتهی به خودش می‌داند. وقتی شخصی چنین رفتاری را دارد، دیگر نمی‌توان انتظار زیادی از او داشت. مرادی در یک برنامه رادیویی عنوان می‌کند که تعداد مخالفانش به اندازه انگشتان یک دست هم نیست در حالی که باید به او بگویم تعداد مخالفان او به اندازه ۸۵ میلیون نفر است.


منابع مالی وزنه‌برداری با سوء‌ مدیریت رئیس حیف و میل می‌شود


مقامی در انتقاد به این موضوع که دستگاه‌های نظارتی به عملکرد رؤسای فدراسیون‌ها نظارت نمی‌کنند، عنوان کرد: در دستگاه ورزش دو حوزه باید عملکرد رؤسای فدراسیون‌ها را مورد ارزیابی قرار دهند. یکی مجمع فدراسیون مربوطه است که رئیس فدراسیون به عنوان رئیس مجمع در این جلسه حضور دارد که البته رئیس فدراسیون شرایطی را فراهم می‌کند که هیچ‌کس حق اعتراض نداشته باشد. متأسفانه زد و بندهایی که صورت می‌گیرد، اجازه نمی‌دهد حتی رؤسای هیئت‌ها مخالفت خود را با شرایط موجود عنوان کنند. پس از آن، تشکیلات خود وزارت ورزش و جوانان است که باید عملکرد رئیس فدراسیون را مورد ارزیابی قرار دهد اما متأسفانه در این سال‌ها هیچ زمان شاهد این نبودیم که یک رئیس فدراسیون به خاطر عملکرد ضعیفش از کار برکنار شود. در نتیجه به لحاظ مالی حضور این افراد به بدنه ورزش ضربه وارد می‌کند. یک فدراسیون مثل وزنه‌برداری که تمام اعتبارات خود را از منابع دولتی تأمین می‌کند و در آخر چنین عملکرد ضعیفی را دارد. در واقع پولی که در اختیار این فدراسیون‌ها گذاشته می‌شود از منابع بیت‌المال است که حق مردم است اما در نهایت فدراسیون مربوطه با سوءمدیریت آن را حیف و میل می‌کند.




بیشتر بخوانید:


وزنه‌برداری نباید به این روز می‌افتاد که برای کسب سهمیه التماس کند/ فدراسیون کیانوش رستمی را به حال خودش رها کرد


سوءمدیریت، وزنه‌برداری را به یک ویرانه تبدیل کرده است


دبیر سابق فدراسیون وزنه‌برداری عنوان کرد: اولویت رئیس فدراسیون، وزنه‌برداری نیست. از زمانی که او روی کار آمده تا الان چند استان فعال در این رشته داشته‌ایم؟ همه استان‌ها به خاطر نبود امکانات سخت‌افزاری و کمبود مربی و عدم برگزاری کلاس‌های ارتقای دانش‌افزایی فلج شده‌اند. فدراسیون کشتی ۱۰۰ متر با فدراسیون وزنه‌برداری فاصله دارد اما در این فدراسیون به صورت مرتب کلاس‌های عملی برای مربیان به شکل حضوری برگزار می‌شود تا دانش مربیان به روز شود اما در فدراسیون وزنه‌برداری چنین اتفاقی رقم نمی‌خورد. من فکر می‌کنم کرونا بهانه خوبی دست فدراسیون داد تا خیلی از برنامه‌ها را اجرا نکند. در این فدراسیون تنها شعار دادن حرف اول را می‌زند و فاصله زیادی تا عمل دارد. در زمانی که مرادی برای ریاست فدراسیون وزنه‌برداری نامزد شده بود، در یکی از شعارهایش می‌گفت در تمامی استان‌ها خانه وزنه‌برداری احداث می‌کند. من فکر می‌کنم این آقا اصلاً نمی‌داند که احداث خانه وزنه‌برداری چه بودجه و شرایطی می‌طلبد. او حتی توانایی ساخت کمپ تمرینی برای وزنه‌برداران را ندارد اما با این شعارها بر صندلی ریاست تکیه زد و به هیچ کدام جامه عمل نپوشاند. در این فدراسیون حتی ورزشکاری که سهمیه کسب می‌کند، مورد حمایت قرار نمی‌گیرد. وزنه‌برداری بانوان یک رشته نوپا در ایران است و هیچ‌کس توقع مدال از این رشته در اولین حضور خود ندارد اما حضور یک بانوی وزنه‌بردار در مهم‌ترین آوردگاه ورزشی جهان می‌تواند به موفقیت این رشته کمک کند و به سایر بانوان انگیزه دهد که آنها هم در این مسیر قرار بگیرند اما عدم مدیریت باعث شد تا این وزنه‌بردار المپیک را به راحتی از دست بدهد. متأسفانه سوءمدیریت، وزنه‌برداری را به یک ویرانه تبدیل کرده است و هر کسی بعد از مرادی سکان هدایت فدراسیون را بر عهده بگیرد، باید چهار سال تغییرات عمده انجام دهد تا وزنه‌برداری را به نقطه صفر برساند.


رستمی و مرادی در ناکامی کسب سهمیه نقش نداشتند


دبیر سابق فدراسیون وزنه‌برداری عنوان کرد: از قبل از المپیک ریو، حواشی در فدراسیون وزنه‌برداری به راه افتاد. این در حالی است که رئیس یک مجموعه حکم پدر خانواده را دارد و باید شرایطی را فراهم کند تا از آسیب، تنش و تفرقه جلوگیری کند. من به هیچ عنوان وزنه‌بردارانی مثل سهراب مرادی و کیانوش رستمی که از چهره‌های شاخص در وزنه‌برداری ایران هستند اما موفق به کسب سهمیه المپیک نشده‌اند را در این راه مقصر نمی‌دانم، تمام این ناکامی‌ها به رأس فدراسیون و مدیریت برمی‌گردد. کیانوش رستمی از سال ۲۰۱۰ برای وزنه‌برداری ایران مدال‌آوری کرده است. او در المپیک لندن و ریو حضور داشته و موفق به کسب مدال المپیک شده است. بنابراین کیانوش همان ورزشکار سابق است. او تغییر روش نداد اما سوءمدیریت رئیس فدراسیون باعث شد تا کیانوش به راحتی امتیاز یک مسابقه گزینشی را از دست بدهد. وقتی اسم کیانوش برای مسابقات گزینشی سوئیس رد نمی‌شود، مقصر آن ورزشکار نیست. اگر المپیک برای آنها مهم بود نباید چنین قصوری انجام می‌دادند. یک ورزشکار وظیفه‌اش تنها حضور در مسابقه و وزنه زدن است. مسائل مربوط به ثبت‌نام به عهده فدراسیون است. اینکه به او بگویند برو در این مسابقات شرکت کن و برای اینکه فدراسیون جهانی آن را بپذیرد، یک کاری انجام می‌دهیم، استراتژی درستی نیست.





فرصت را از کیانوش رستمی برای المپیکی شدن گرفتند


مقامی ادامه داد: ضمن اینکه مگر رئیس فدراسیون مدعی نشد که در مسابقات قهرمانی آسیایی برای در نظر گرفتن امتیاز مسابقات گزینشی سوئیس برای کیانوش رستمی رایزنی کرده است اما چرا هیچ اتفاقی نیفتاد. ضمن اینکه ورزش نیازی به رایزنی ندارد. آنها یکسری قوانین و مقررات دارند که در صورت عدم رعایت آن مورد پذیرش قرار نمی‌گیرند. بنابراین این قصور فدراسیون وزنه‌برداری بود که امتیاز مسابقات گزینشی سوئیس برای رستمی در نظر گرفته نشد و او در شرایطی که در این مسابقات عملکرد خوبی هم داشت و تست دوپینگ هم داده بود اما امتیازی نگرفت. فدراسیون در هر شرایطی باید وزنه‌بردار را در مسابقات گزینشی ثبت‌نام کند اما اگر ورزشکار به هر دلیلی نتواند در این مسابقات حضور پیدا کند، آن‌وقت شرایط فرق می‌کند اما اینکه ما فرصت را از او بگیریم، به هیچ عنوان پذیرفته نیست.


بیشتر بخوانید:


خستگی سهراب و انتخاب وزنه اشتباه؛ کادر فنی پاسخگو باشد


ربط دادن مصدومیت مرادی به دوره سرپرستی فرافکنی است


وی در مورد وضعیت سهراب مرادی هم اظهار کرد: وقتی رئیس فدراسیون ۶ سال سوءمدیریت خود را نادیده می‌گیرد و برای فرافکنی می‌گوید دو ماهی که فدراسیون بدون رئیس بود و با سرپرست اداره می‌شد، باعث مصدومیت سهراب مرادی شده است. با این توجیه، خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل! اگر علی مرادی در دو ماهی که فدراسیون با سرپرست اداره می‌شد حضور نداشت اما سایه‌اش در این فدراسیون حاکم بود و همه ارکان فدراسیون از او فرمان می‌بردند. بنابراین توجیه مصدومیت مرادی در زمان سرپرستی، به هیچ عنوان قابل قبول نیست. زمانی که بهداد سلیمی دچار مصدومیت شد، علی مرادی در دفترش حضور داشت. مگر آن زمان علی مرادی به عنوان رئیس فدراسیون در رأس کار نبود؟ پس چرا بهداد سلیمی دچار مصدومیت شد؟ البته که مصدومیت یک امر اجتناب‌ناپذیر در ورزش است اما اینکه بخواهیم همه مسائل را به هم ربط دهیم تا سوءمدیریت خود را توجیه کنیم، فرار رو به جلو و فرافکنی است. سهراب مرادی دچار مصدومیت شد و حضور در المپیک را از دست داد. هر چند که اعتقاد دارم فدراسیون توانایی جمع کردن این موضوع را داشت اما این کار را انجام نداد ولی چرا سعید علی حسینی حذف شد؟


مرادی برای گرفتن پست به هیچ انتخاباتی نه نگفته است


مقامی خاطرنشان کرد: وزنه‌بردار فوق سنگین ایران که هشت سال به خاطر موضوع دوپینگ پشت خط مانده بود و زمانی هم که دوباره به وزنه‌برداری بازگشت، توانایی کسب مدال را داشت اما چرا او را نگه نداشتند؟ این عدم صداقت و مغلطه از سوی فدراسیون وزنه‌برداری به هیچ عنوان قابل قبول نیست. ای کاش به جای اینکه کمیته انضباطی برای ورزشکار معترض تشکیل شد، یک کمیته انضباطی با حضور کارشناسان وزنه‌برداری با متولی وزارت ورزش برگزار می‌شد و رئیس فدراسیون را به خاطر عملکردش مؤاخذه می‌کرد. مرادی در همه این سال‌ها نشان داده که تنها به دنبال پست و مقام است و در هر انتخاباتی برای پنج پست ثبت‌نام می‌کند. از بعد از المپیک ۲۰۰۰ سیدنی تا به الان در هر انتخاباتی که بوده چه در سطح جهانی و چه داخلی شرکت کرده است. اگر فدراسیون جهانی این امتیاز را می‌داد که مرادی به عنوان ورزشکار خودش را معرفی کند، از این موضوع هم دریغ نمی‌کرد تا کلکسیونی از داوری، مربی، سرپرست و ورزشکار را در کارنامه خود داشته باشد.


انتهای پیام/۴۰۵۷/


انتهای پیام/

ارسال نظر