فوتبال ایران بیماری فرهنگی دارد/ کنار زمین به میدان جنگ تبدیل شده است
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، در هفتههای پایانی رقابتهای لیگ برتر فوتبال ایران شاهد افزایش حجم اعتراضات مربیان و دیگر اعضای کادر فنی تیمهای مختلف هستیم که از عملکرد تیم داوری رضایت ندارند. این موضوع باعث افزایش استرس بر داور و دستیارانش میشود و میزان اشتباهات ناخواسته افزایش پیدا میکند.
شاهد سکته خواهیم بود
علی خسروی در مورد افزایش اعتراضات مربیان به قضاوت داوران و تأثیر منفی آن روی عملکرد قاضی مسابقه به خبرنگار ورزش آنا اظهار کرد: فرهنگ فوتبال ایران در همین سطح است و چون کسی سازندگی نمیکند، مربیان بهترین راه برای نتیجهگیری را اعتراض به عملکرد داور مسابقه میدانند. در نتیجه کنترل مسابقه از دست داور خارج و دچار اشتباهات بیشتری میشود.
وی ادامه داد: حساسیت در رقابتهای لیگ برتر را آن قدر افزایش میدهند که من تصور میکنم شاهد سکته کردن برخی اعضای کادر فنی تیمها باشیم. فشارهای غیرفنی روی مربیان زیاد است و البته از حق نگذریم که وضعیت جامعه بهشدت پرخاشگر شده و فوتبال به دلیل آنکه علاقهمندان زیادی دارد، نمونهای از جامعه پرخاشگر کشورمان است.
کار اکابری فرهنگی هم نکردهایم
پیشکسوت داوری خاطرنشان کرد: چون سازندگی فرهنگی در کشورمان نیست، با وجود آنکه خیلیها میبینند چه مشکلات فرهنگی وجود دارد اما گامی برای رفع مشکلات برداشته نمیشود و حتی کار اکابری هم رخ نمیدهد. متولیان فرهنگی کشور هیچ تلاشی برای رشد فرهنگی نمیکنند و کمتر پیش آمده اخباری از این دست منتشر شود. تنها کارهای صورتگرفته بردن هوادار معلول استقلالی با ویلچر به رختکن استقلال از سوی فرهاد مجیدی بود و دیگری هم کمکداوری که بطری آب را به توپجمعکن داد تا تشنگیاش را رفع کند.
VAR هم مشکل را حل نمیکند
وی در مورد وجود سیستم کمکداور ویدئویی (VAR) برای کمتر شدن حجم اعتراض مربیان و کادر فنی تیمها تصریح کرد: بعید میدانم تا پنج سال آینده تکنولوژی VAR وارد ایران شود. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، هم با این حجم از اعتراضات به داوران، دور از انتظار نیست به تلویزیون VAR هم آسیب زده شود چون کنار زمین تبدیل به میدان جنگ بدون هدف برای اعضای کادر فنی تیمها شده و آنها نمیدانند به چه دلیل این اعتراضات را انجام میدهند. جالب اینکه مربیانی که در گذشته اعتراض نمیکردند هم وقتی دیدند آنهایی که اعتراض میکنند، نتیجه میگیرند، شروع به اعتراض کردند و این موضوع به مربیان خارجی شاغل در لیگ برتر هم تسری پیدا کرد.
بیشتر بخوانید:
رفتارهای آماتوری که با «VAR» هم اصلاح نمیشود
نیاز استفاده از VAR برای پایان دادن به جنجالها
خسروی در مورد اینکه داوران چگونه میتوانند جریان مسابقات را با این حجم از مسابقات کنترل کنند، تأکید کرد: وقتی داوران در مقابل اتفاقاتی که برایشان رخ میدهد، سکوت میکنند، مشکلی برطرف نمیشود. داوری که در ۲۵ هفته گذشته تنها پنج هفته قضاوت گرفته و شهامت سؤال کردن ندارد چون نگران کنار گذاشته شدن همیشگیاش است، بدون شک نمیتواند حق خود را احقاق کند.
تماشاگران تقصیری ندارند
وی خاطرنشان کرد: در این فصل از رقابتهای لیگ برتر و هفتههای پایانی فصل گذشته، دیدارها بدون حضور تماشاگران برگزار شد اما حجم اعتراضات به داوران نهتنها کاهش پیدا نکرد بلکه افزایش داشت. نتیجه میگیریم که اعتراضات مربیان ربطی به تماشاگران ندارد. فوتبال ما از لحاظ فرهنگی بیمار است. به نظرم پس از جمع شدن غائله کرونا به این نتیجه میرسیم که با بیماری کرونای فوتبالی مواجه هستیم که نقطه پایانی ندارد و اعتراضات به سوتهای داوران تمامشدنی نیست.
انتهای پیام/۴۰۴۸/پ
انتهای پیام/