صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش و دانش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۴۱ - ۱۰ تير ۱۴۰۰

احتمال موفقیت کاشت ایمپلنت‌های پزشکی بیشتر می‌شود

مهندسان با ساخت نانوپوششی که روی ایمپلنت‌ها قرار می‌گیرد احتمال موفقیت کاشت ایمپلنت را بیشتر کردند.
کد خبر : 591960

به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، محققان دانشگاه پلی‌تکنیک SPbPU در پروژه‌ای مشترک با پژوهشگرانی از دانشگاه سن پترزبورگ، پوشش‌هایی از جنس تیتانیوم تولید کردند که باعث رشد سریع‌تر بافت استخوانی می‌شود.


ماکسیموف یکی از محققان این پروژه گفت: «ما روشی برای استفاده از پوشش نازک (با ضخامت نانومتری) و یکنواخت اکسید تیتانیوم روی ساختارهای شبکه‌ای تیتانیوم ایجاد کرده‌ایم که می‌توان از آن به‌عنوان بهبود عملکرد ایمپلنت‌ها استفاده کرد.»


محققان این پروژه خواص طیف وسیعی از پوشش‌های ایمپلنت تیتانیوم را آزمایش کردند که از نظر ترکیب، ضخامت و ساختار با هم متفاوت داشتند. این پوشش‌ها با استفاده از لایه‌نشانی اتمی (ALD) روی سطوح مورد نظر اعمال شدند. پس از اصلاح ایمپلنت‌ها، نتایج موفقیت‌آمیزی از آزمایش این پوشش‌ها روی سلول در شرایط درون‌تنی و برون‌تنی به‌ دست آوردند.


نظروف از محققان ارشد پارک تحقیقاتی، دانشگاه سن‌پترزبورگ بیان کرد: «در حال حاضر ما شروع به استفاده از نانوذرات نقره روی سطح تیتانیوم کرده‌ایم؛ زیرا این عنصر شیمیایی خواص آنتی‌باکتریال جالب توجهی داشته و خطر رد ایمپلنت را کاهش می‌دهد.»


به گفته دانشمندان، بخش مهمی از مطالعه این است که اندازه و مورفولوژی نانوذرات درست انتخاب شود؛ بنابراین، نقره اثرات سمی بر سلول‌های زنده ایجاد نمی‌کند و هم‌زمان خواص مفید پوشش قبلی ایجاد شده نیز حفظ می‌شود.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر