صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
آنا گزارش می‌دهد؛

قرارگاهی که نتوانست بازار مرغ را مهار کند

صنعت مرغداری در سراشیبی سقوطپس از تشکیل قرارگاه ساماندهی مرغ و تخم مرغ در دهم فروردین ۱۴۰۰ انتظار می‌رفت تا شاهد ثبات و آرامش در بازار مرغ باشیم اما عملکرد ضعیف مسئولان دولتی در این حوزه همچنان سبد معیشتی مردم را تحت‌الشعاع قرار داده است.
کد خبر : 591525

به گزارش خبرنگار حوزه کشاورزی، صنعت و تعاون گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، پس از تشکیل قرارگاه ساماندهی مرغ و تخم مرغ در دهم فروردین ۱۴۰۰ انتظار می‌رفت تا شاهد ثبات و آرامش در بازار مرغ باشیم؛ اما عملکرد ضعیف مسئولان دولتی در این حوزه همچنان سبد معیشتی مردم را تحت‌الشعاع قرار داده است. همچنین گزارش‌ها و مشاهده‌های میدانی از سطح خرده‌فروشی‌های شهر تهران و برخی استان‌ها، از کمبود یا گرانی خارج از عرف قیمت مرغ در بازار خبر می‌دهد.


طبق بررسی‌های به‌عمل‌آمده طی هفته‌های گذشته قیمت مرغ در برخی استان‌ها نجومی گزارش شده است به‌طوری‌که قیمت مرغ در سیستان و بلوچستان به کیلویی ۴۸ تا ۵۵ هزار تومان رسید، مرغ زنده کیلویی ۳۲ هزار تومان و مرغ‌های یخ‌زده کیلویی ۳۵ هزار تومان در این استان عرضه می‌شد. همچنین در برخی از شهرها سهمیه مرغ دولتی کاهش یافته و بازار با تقاضای انباشته شده و کمبود مرغ مواجه است.


این در حالی است که طی ماه‌های گذشته مسئولان از تأمین مرغ مصرفی بازار و حتی تولید مازاد هم خبر داده بودند و بارها اعلام کرده بودند که جای نگرانی نیست! از سوی دیگر میزان جوجه‌ریزی به دلیل افزایش قیمت نهاده‌ها و مدیریت ضعیف سامانه بازارگاه برای توزیع مناسب نهاده، مرغداران از جوجه‌ریزی امتناع کرده و وضعیت بازار مرغ از آنچه که هم‌اکنون شاهد آن هستیم نیز اسفبارتر خواهد شد.


اگرچه نرخ مصوب فروش هر کیلو مرغ طبق آخرین تغییرات رسمی اعلام شده از سوی قرارگاه ساماندهی مرغ به مدیریت وزارت جهاد کشاورزی در دوازدهم فروردین ۱۴۰۰ با رشد ۴ هزار و ۵۰۰ تومانی به کیلویی ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان رسید و مسئولان مربوطه مدام از تولید مازاد خبر می‌دادند اما در حال حاضر خبری از رعایت قیمت مصوب در بازار مرغ نیست و کمبود مرغ در اقصی نقاط کشور به وضوح پیداست.


طرحی که آرامش را به بازار برنگرداند


طرح نظام راهبری ساماندهی شبکه توزیع مرغ در استان‌ها هم نتوانست آرامش را به این بازار برگرداند.


در این طرح همه فعالیت‌های زنجیره تولید تا توزیع گوشت مرغ بایستی در بستر سامانه جامع تجارت انجام شده و عرضه گوشت مرغ در واحدهای فاقد ثبت‌نام و نقش در سامانه تجارت ممنوع است.


براساس این طرح زنجیره تولید و توزیع گوشت مرغ از طریق سامانه تجارت و رصد سیستم حمل و نقلی و سامانه رهگیری مرسولات شرکت پست رهگیری و رصد خواهد شد تا از هرگونه عرضه خارج از شبکه گوشت مرغ پیشگیری شود و عرصه برای فعالیت دلالان و واسطه‌ها در این بازار کاملا تنگ شود.
این درحالی است که همچنان شاهد کمبود عرضه مرغ دولتی در خرده‌فروشی‌ها هستیم و عرضه مرغ در این مغازه‌ها با قیمت‌هایی نامتعارف به دست مصرف کنندگان می‌رسد.




بیشتر بخوانید:


مرغ‌ها رهگیری می‌شوند




نگران آینده صنعت مرغداری هستیم


محمد یوسفی، رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با اشاره به اینکه در حال حاضر مشکل اصلی تولید کمبود نهاده‌های دامی است، می‌گوید متأسفانه از سامانه بازارگاه به اندازه کافی نهاده توزیع نمی‌شود و برخی از تولیدکنندگان بیش از دو ماه است که پول واریز کرده‌اند اما سهمیه دان آنها هنوز نرسیده است.


وی با اشاره به اینکه با توجه به شرایط موجود و نوسان لحظه‌ای قیمت نهاده‌ها نمی‌توان نرخ تمام‌شده تولید برای مرغ تعیین و اعلام کرد، معتقد است قیمت مصوب مرغ زنده ۱۷ هزار تومان و قیمت مصوب مرغ گرم ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان است اما فقط میادین میوه و تره‌بار مرغ را به این قیمت عرضه می‌کنند و در فروشگاه‌های سطح شهر، قیمت بالاتر از این میزان و بسته به نقاط مختلف بین ۲۵ تا ۳۰ هزار تومان است. ما نگران آینده صنعت مرغ‌داری هستیم به جهت اینکه وضعیت تأمین نهاده‌ها اصلاً خوب نیست.


رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی می‌افزاید در حال حاضر بحث اصلی که مطرح است، مسئله بودن و نبودن است. زمانی که دان در اختیار مرغداران قرار نگیرد، جوجه‌ریزی نیست و براساس برنامه‌ریزی و پیش‌بینی‌های انجام شده، صورت نخواهد گرفت و واحدهای مرغ مادر نیز تولید خود را کاهش می‌دهند. بنابراین این احتمال وجود دارد که با کاهش شدید تولید مواجه شویم.


یوسفی با اشاره به اینکه کمبود نهاده‌های دامی طی سال‌های اخیر برای صنعت دام و طیور کشور مشکلات اساسی ایجاد کرده است، می‌گوید در حال حاضر دامداران نیز دام‌های آبستن خود را به کشتارگاه می‌برند که این واقعاً فاجعه است. با توجه به شرایط موجود از دولتمردان می‌خواهیم که فکری اساسی برای تأمین نهاده‌های مورد نیاز تولید کنند چرا که ادامه روند فعلی خطرات بسیار زیادی را متوجه تولید و در نتیجه کشور خواهد کرد.


انتهای پیام/۴۱۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر