صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۳۵ - ۰۹ اسفند ۱۳۹۳

برای جلوگیری از «ام.اس» و دیگر بیماری‌های اختلال عصبی قهوه بنوشید

پژوهشگران آمریکایی دریافته‌اند که یکی از فواید مصرف قهوه، کاستن از خطر ابتلا به بیماری مالتیپل اسکلروسیس (ام.اس) است.
کد خبر : 5915

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، پژوهشی تازه که در شصت‌و‌هفتمین نشست سالانه آکادمی عصب‌شناسی آمریکا در واشنگتن دی.سی ارائه شده است، نشان می‌دهد که نوشیدن چهار فنجان قهوه در روز ریسک مبتلا شدن به ام.اس. را تا حد قابل توجهی کاهش می‌دهد.


به گزارش مدیکال نیوز تودی، مطالعات قبلی حاکی از آن بوده است که مصرف قهوه به کاهش خطر بیماری‌های دیگر اعصاب، از جمله پارکینسون و آلزایمر کمک می‌کند. در پژوهش تازه ارتباطی معنادار میان مصرف قهوه و کاهش ریسک ابتلا به ام.اس پیدا شده است.


دکتر الن موری از دانشکده پزشکی جانز هاپکینز در بالتیمور و همکارانش با تجزیه و تحلیل داده‌های دو مطالعه آماری مجزا به ارتباط میان مصرف قهوه و میزان ابتلا به ام.اس پی برده‌اند. اولین تحقیق در سوئد انجام شده است و در آن 1629 فرد مبتلا به ام.اس و 2807 نفر غیر مبتلا از گروه کنترل مورد بررسی قرار گرفته‌اند و در تحقیق دوم 1159 فرد مبتلا و 1172 نفر غیر مبتلا در ایالات متحده آمریکا بررسی شده‌اند.


در هر دو تحقیق میزان مصرف قهوه افراد مبتلا به ام.اس در یک سال و پنج سال پیش از بروز عارضه ثبت شده است. در پژوهش سوئدی‌ها مصرف قهوه در 10 سال پیش از بروز بیماری نیز ثبت شده و مصرف این نوشیدنی با گروه کنترل مورد مقایسه قرار گرفته است.


نتیجه پژوهش سوئدی‌ها نشان داده است افرادی که در سال پیش از بروز عارضه قهوه ننوشیده‌اند، یک‌و‌نیم برابر بیشتر از افرادی که شش فنجان یا بیشتر در روز قهوه نوشیده‌اند، احتمال دارد به ام.اس مبتلا شوند. این تحقیق همچنین از تأثیر حفاظتی قهوه در مقابل ام.اس و کاهش تعداد افرادی که در طول 5 تا 10 سال قبل از بروز بیماری قهوه به میزان زیاد مصرف کرده‌اند، حکایت دارد.


پژوهشگران این گروه معتقدند که خاصیت حفاظتی قهوه در مقابل بیماری‌های اختلال عصبی به ماده اصلی موجود در آن، کافئین مربوط می‌شود.


همچنین نتیجه پژوهش دیگری که ماه گذشته در ژورنال انجمن ملی سرطان منتشر شده، نشان داده است که مصرف قهوه خطر ابتلا به سرطان پوست ملانوما را به یک پنجم کاهش می‌دهد و پژوهشگران بریتانیایی نیز دریافته‌اند که نوشیدن سه یا چهار فنجان قهوه در روز از خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم در زنان تا 19 درصد می‌کاهد.


برآورد شده است که 2.3 میلیون نفر در دنیا به مالتیپل اسکلروسیس (ام.اس) مبتلا هستند. این بیماری عصبی سیستم اعصاب مرکزی-مغز، نخاع و اعصاب بینایی- را هدف قرار می‌دهد. ام.اس یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی به پوشش محافظ بافت‌های عصبی، موسوم به میه‌لین آسیب وارد می‌آورد. بیماری ام.اس با نشانه‌های مختلفی ممکن است بروز کند اما رایج‌ترین عوارض این بیماری از میان رفتن تعادل و هماهنگی، تاری دید، خستگی شدید، لرزش و بی‌حسی هستند.


گزارش از: ساسان گلفر


انتهای پیام/

ارسال نظر