صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۵۳ - ۰۶ تير ۱۴۰۰
حجت‌الاسلام خسروپناه مطرح کرد؛

علت تخریب‌ها علیه ریاست دانشگاه آزاد/ انتشار فهرست محافظان دکتر طهرانچی مصداق جاسوسی برای رژیم صهیونیستی است

معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی گفت: انتشار اطلاعات محافظان رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، دقیقاً مصداق جاسوسی بوده و اقدامی کاملاً غیراخلاقی است؛ چون اسرائیل برای دستیابی به این اطلاعات هزاران دلار خرج می‌کرد؛ اما این اطلاعات حساس بدون هیچ مشکلی منتشر شده است. تعجب می‌کنم که چرا شورای امنیت ملی نسبت به انتشار این اسامی واکنش نشان نداد.
کد خبر : 590974

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، چندی است به بهانه‌های مختلف هجمه‌ها علیه دانشگاه آزاد اسلامی شکل جدیدتری به خود گرفته و عده‌ای سعی در تخریب اقدامات تحولی در بزرگ‌ترین دانشگاه حضوری جهان دارند و در این راه از هیچ اقدامی فروگذار نکرده‌اند؛ از تخریب بخشنامه‌هایی با پشتوانه علمی گرفته تا تخریب چهره ریاست دانشگاه؛ به‌طوری‌که در آخرین اقدام و طی یک حرکت ضدامنیتی فهرست محافظان دکتر طهرانچی، یکی از دانشمندان هسته‌ای کشورمان را که در لیست ترور موساد قرار دارد، منتشر کرده‌اند؛ در پی بررسی و تحلیل این قبیل اقدامات با دکتر عبدالحسین خسروپناه، معاون علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی به گفت‌وگو نشستیم. متن این گفت‌وگو به شرح زیر است:


به نظر شما پیامدهای اقدام اخیر علیه دانشگاه آزاد و انتشار اسامی محافظان دکتر طهرانچی و علل تخریب‌ها چیست؟


مدتی است که رسانه‌ها از روی جهالت و ناآگاهی، حملاتی علیه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی انجام می‌دهند و شخصیت دکتر طهرانچی را تخریب می‌کنند. اخیراً هم نسبت به محافظان وی هجمه‌هایی صورت گرفته و فیش حقوقی آن‌ها در فضای رسانه‌ای منتشر شده است .


دکتر طهرانچی ریاست دانشگاه شهید بهشتی و معاونت علمی آستان قدس رضوی را در کارنامه دارد و این دانشمند برجسته هسته‌ای در لیست ترور موساد قرار داشته است و حتی پمپئو در اسفند ۱۳۹۸ ایشان را به‌واسطه فعالیت‌های‌شان در علوم هسته‌ای مورد تحریم قرار داد؛ ایشان ۳ سالی است که ریاست دانشگاه آزاد اسلامی را به عهده گرفته و من شهادت می‌دهم در این مدت هیچ شبی با آرامش نخوابیده است چون همواره دغدغه معیشتی کارکنان دانشگاه را دارد.


حال سؤال اینجاست که چرا برخی رسانه‌ها به‌عمد یا از روی ناآگاهی شخصیت علمی و مدیریت دکتر طهرانچی را تخریب می‌کنند؟ پاسخ به این سؤال سخت نیست؛ ریاست دانشگاه آزاد اسلامی که در طول این مدت به افراد مختلف اصلاح‌طلب و اصولگرا که قصد سفارش یا سهم‌خواهی بودند، باج نداد و در برابر این منفعت‌طلبی‌ها ایستاد، حال مورد تخریب و هجمه قرار گرفته است.


چه کسانی و با چه انگیزه‌ای مسبب این اقدامات هستند؟


عده‌ای از روی ناآگاهی و جاهلانه، علیه ریاست دانشگاه آزاد اسلامی جوسازی می‌کنند و این افراد که بیشتر از بدنه و داخل دانشگاه هستند، نسبت به برنامه‌های تحولی دانشگاه معترض بوده و فکر می‌کنند برنامه‌های تحولی دانشگاه به ضررشان است؛ درحالی‌که مصوبات و تصمیمات هیئت‌رئیسه و شخص دکتر طهرانچی با هدف کمک به معیشت اعضای هیئت‌علمی و کارکنان اتخاذ و ابلاغ می‌شود.


اخیراً فهرستی از محافظان دکتر طهرانچی منتشر شد که دانشگاه آزاد حقوق این افراد را پرداخت می‌کند؛ درحالی‌که رؤسای سابق دانشگاه هم محافظ و تیم امنیتی داشتند و از برخی مزایای مرسوم برخوردار بودند. همچنین حقوق محافظان شخصیت‌ها را نهادهای امنیتی پرداخت می‌کنند و طبق مصوبات شورای امنیت کشور، اضافه‌کاری و مزایای این افراد توسط دستگاه اجرایی پرداخت شده و حق مأموریت هم شامل این مزایا محسوب می‌شود. این در حالی است که حقوق محافظان رؤسای سابق، از بودجه دانشگاه پرداخت می‌شد.


اینکه لیست محافظان و نیروهای امنیتی منتشر گردد و رایگان در اختیار اسرائیل گذاشته شود، دقیقاً مصداق جاسوسی بوده و اقدامی کاملاً غیراخلاقی است؛ چون اسرائیل برای دستیابی به این اطلاعات هزاران دلار خرج می‌کرد؛ اما این اطلاعات حساس بدون هیچ مشکلی منتشر شده است. من تعجب می‌کنم که شورای امنیت ملی چرا نسبت به انتشار این اسامی واکنش نشان نداد و نسبت به این افشای اطلاعاتی بی‌تفاوت عمل کرد.


در مورد اقدام اخیر و انتشار لیست اضافه‌کاری و مأموریت محافظان دکتر طهرانچی علل و پیامدهای آن توضیحاتی بفرمایید.


دکتر طهرانچی دانشمندی است متفکر و مدیری است انقلابی و تحول‌گرا؛ نیروهای حفاظتی هم جان خود را در کف دستشان گذاشته‌اند تا از این شخصیت علمی محافظت کنند و با انتشار این لیست، جان تیم حفاظت از دکتر طهرانچی به خطر افتاده است که این کار اقدامی کاملاً ضدامنیتی است.


رؤسای سابق دانشگاه باوجوداینکه تهدید امنیتی نمی‌شدند؛ تیم حفاظت داشتند و هیچ‌کس هم معترض این نبود؛ اما دکتر طهرانچی که دانشمندی هسته‌ای است و بارها تهدید امنیتی شده است چرا باید اطلاعات محافظانش منتشر شود؟ درحالی‌که وظیفه نظام است از شخصیتی که برای توسعه علمی کشور تلاش کرده است؛ محافظت کند.


انتشار این اطلاعات حساس از روی ناآگاهی نیست و حتماً افرادی که این اسامی را منتشر کردند؛ با واسطه با رژیم صهیونیستی در ارتباط هستند. شاید بعداً مشخص شود چه غرض و هدف ضدامنیتی پشت این داستان بوده است. شخصیت دکتر طهرانچی توسط جریانی تخریب می‌شود که در آن اصولگرا و اصلاح‌طلب وجود دارد.


دکتر طهرانچی در ۳ سالی که ریاست دانشگاه را به عهده گرفته است چندین کار تحولی انجام داد: تمام رساله‌های دکترا و پایان‌نامه‌های دانشگاه در سامانه پژوهشیار سازمان‌دهی شده است. افرادی که شخصیت دکتر طهرانچی را تخریب می‌کنند، آیا نمی‌دانند برخی اساتید در طول ۱ سال صدها پایان‌نامه را راهنمایی می‌کردند یا در مدت ۲ ساعت ۲۰ پایان‌نامه را داوری می‌کردند به عبارتی یک افتضاح‌خانه علمی راه انداخته بودند؛ اما سامانه پژوهشیار جلوی تمام این فسادهای علمی، مالی و ساختاری را گرفت.


در حوزه آموزش هم سامانه‌های متعددی برای انتخاب واحد، صدور مدرک و فارغ‌التحصیلی وجود داشت که «آموزشیار» همه این سامانه‌ها را سازمان‌دهی کرد؛ البته مشکلاتی هم در سامانه آموزشیار وجود دارد که قطعاً برطرف می‌شود؛ اما «آموزشیار» بی‌انضباطی آموزشی و فساد مدرک فروشی را برطرف کرد و جلوی آن را گرفت. چطور عده‌ای منافع ملی و علمی آموزشیار را می‌بینند و نه‌تنها دفاع نمی‌کنند بلکه شخصیت مدیران دانشگاه را هم تخریب می‌کنند.


طرح رده‌بندی استادان به دو گروه الف و ب هم قطعاً به نفع اساتید است؛ چون طبق قوانین گذشته اساتیدی که در خارج از دانشگاه مسئولیت داشتند، پاره‌وقت محسوب شده و طبق قوانین باید اخراج می‌شدند؛ اما در شیوه‌نامه همکاری جدید، همه اساتید تمام‌وقت هستند و هیئت‌علمی‌های گروه ب می‌توانند بدون هیچ مشکلی در خارج از دانشگاه هم مسئولیت اجتماعی داشته باشند.


در جلساتی که با شهید فخری‌زاده داشتیم؛ دکتر طهرانچی هم به‌عنوان یک دانشمند حکمی و فلسفی حضور داشت آیا باید شخصیت‌های علمی و برجسته را از دست بدهیم سپس قدر داشته‌هایمان را بدانیم؟


رژیم صهیونیستی چند دهه به دنبال ترور دکتر طهرانچی است و برخی هم در داخل کشور، شخصیتِ این دانشمند هسته‌ای را ترور می‌کنند و این افراد همان گامی را برمی‌دارند که صهیونیست‌ها به دنبال آن هستند.


دکتر طهرانچی شخصیتی آزاداندیش و تحول‌گراست که اگر ایرادی هم در مصوبات و بخشنامه‌ها وجود داشته باشد، رئیس دانشگاه در مسیر تعالی نقدها را می‌پذیرد اما مشکل اینجاست که برخی مصوبات و بخشنامه‌ها را به‌اشتباه منعکس می‌کنند.


منبع: ایسکانیوز


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر