صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۰۰ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
گزارش آنا؛

رفاه اقتصادی و امنیت اجتماعی مستلزم مشارکت بالای مردم در انتخابات است

مقبولیت مردمی باعث ثبات سیاسی می‌شودسیاست و اقتصاد دو مقوله مجزا از یکدیگر نیستند، بنابراین کارکرد اقتصادی بهتر و دستیابی به رفاه بالاتر مستلزم مشارکت مردم در عرصه انتخابات است.
کد خبر : 588791

گروه جهان خبرگزاری آنا-محمد یوسفی، یکی از مؤلفه‌های تأثیرگذار بر اقتصاد کشورمان آن هم در جغرافیای غرب آسیا با وجود دشمنان متعدد در منطقه و جهان موضوع شرکت در انتخابات است، زیرا نمی‌توان سیاست و اقتصاد را دو مقوله مجزا از یکدیگر پنداشت، بلکه این دو به‌مثابه بال‌های دولت-ملت برای حرکت به سمت رشد و تعالی هستند. از این‌رو شاهدیم کشورها برای پیشرفت اقتصادی خود از ابزارهای سیاسی بهره می‌برند، یعنی با استفاده از سیاست، از سویی در راستای رفع موانع اقتصادی اقدام می‌کنند تا به توسعه و بالندگی اقتصادی دست یابند و از سوی دیگر از اقتصاد برای تحکیم پایه‌های دولت-ملت بهره می‌برند.


سیاست و اقتصاد در بستر امنیت پرورش می‌یابند، اما در عصر کنونی، امنیت تنها منحصر در امنیت نظامی به مفهوم استفاده از ارتش و جنگ‌افزار نیست، بلکه امنیت دارای ابعاد مختلفی است. یکی از مواردی که می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در این زمینه داشته باشد، مشارکت مردمی در فرایند انتخابات و در نتیجه، مقبولیت و ثبات سیاسی است.



نظامی که دارای مقبولیت مردمی است، در عرصه بین‌الملل نیز امتیازات گسترده‌تری دارد، زیرا مقبولیت مردمی باعث ثبات سیاسی و در نتیجه امنیت سرمایه‌گذاری خارجی می‌شود. از این رو نمی‌توان اقتصاد، سیاست و امنیت را مقوله‌های جدا از یکدیگر تصور کرد، چنانچه شاهد بودیم در سال‌های ۸۸ و ۹۶ هم‌زمان با گسترش ناآرامی‌ها و چالش امر مقبولیت و کمرنگ شدن ثبات در عرصه سیاست، ارزش پول ملی نیز سقوط کرد.


همچنین پس از هر دو واقعه شاهد شکل‌گیری تحریم‌های ضد ایرانی بودیم. این همان تأثیر ثبات سیاسی و مقبولیت بر امنیت است. به بیانی دیگر کشوری که دارای چالش سیاسی است، در امنیت نیز دچار چالش خواهد شد که خطر تحریم نیز در همین مقوله جای می‌گیرد. از این‌رو کارکرد اقتصادی بهتر و دستیابی به رفاه بالاتر مستلزم مشارکت مردم در عرصه انتخابات است. در همین راستا کسانی که به تحریم انتخابات روی می‌آورند، رفاه جامعه را هدف قرار می‌دهند.


با توجه به عوامل فوق در حال حاضر و وضعیت بد اقتصادی جامعه، با شرکت در انتخابات ریاست جمهوری باید نسبت به تحکیم پایه‌های قوه مجریه و تثبیت ارکان سیاسی حکومت اقدام کرد، زیرا در سایه حکومت سیاسی قدرتمند و با ثبات می‌توان اقتصاد با ثبات را تجربه کرد، با بهبود شرایط اقتصادی است که وضعیت معیشت مردم بهبود می‌یابد و زمینه اشتغال‌زایی ایجاد می‌شود.



در کشوری که حکومتش فاقد پشتوانه مردمی باشد، ضریب امنیت نیز کاهش و طمع عوامل بیگانه نسبت به دارایی‌های آن کشور افزایش می‌یابد.



جایی که در آن امنیت نباشد، اثری از پیشرفت، ثبات اقتصادی و آرامش نخواهد بود. در همین راستا مقام معظم رهبری می‌فرمایند «انتخابات برای کشور و ملّت ما فرصت و برای دشمنان تهدید است؛ نباید انتخابات را دست‌کم گرفت». ایشان در ادامه بیاناتشان می‌فرمایند: «انتخابات برای کشور ما فرصت بسیار بزرگی است، نخست، اینکه انتخابات اگر پرشور انجام شود و مردم به‌صورت کامل پای صندوق‌های رأی حضور پیدا کنند، تضمین‌کننده‌ امنیت کشور است، امنیت کشور را تضمین می‌کند، برای خاطر اینکه دشمنانی که کشور و ملت را تهدید می‌کنند، از پشتوانه‌ مردمی بیشتر هراس دارند تا امکانات تسلیحاتی ما؛ بله، از موشک ما هم می‌ترسند اما از پشتوانه‌ مردمی نظام بیشتر می‌ترسند. حضور در انتخابات نشان‌دهنده‌ پشتوانه‌ مردمی از نظام و به همین دلیل موجب امنیت است».




بیشتر بخوانید:


حضور در پای صندوق‌های رأی سرافرازی کشور را به نمایش می‌گذارد




در توضیح این مطلب که انتخابات برای ما فرصت است و برای دشمن تهدید، باید گفت حضور مردمی زمینه‌ساز ایجاد فرصت است و همان‌طور هم حضور کمرنگ مردم در این عرصه می‌تواند از این فرصت تهدید بسازد، زیرا همواره پشتیبانی مردمی از حکومت، سبب ثبات و تحکیم پایه‌های حکومت‌هاست. البته این امر در کشورهای مختلف از لحاظ درجه اهمیت یکسان نیست؛ در برخی کشورها درصد شرکت‌کنندگان در عرصه انتخابات در زمینه امنیت کشورها تأثیر زیادی نخواهد داشت.



در منطقه غرب آسیا و شرایط خاص حاکم بر آن، به‌ویژه ایران که همواره با تهدیدات مختلف مواجه است، اهمیت پشتیبانی و مقبولیت مردمی که جلوه‌ای از آن در زمینه مشارکت انتخاباتی مردم تجلی می‌یابد، اهمیت بسیار زیادی بر بحث امنیت خواهد داشت. به‌عنوان نمونه در سال‌های ۱۳۷۵ و ۷۶ در اواخر دور دوم ریاست جمهوری مرحوم هاشمی رفسنجانی وقتی کشور با تهدیدات عدیده‌ای مواجه شد، سفیران کشورهای اروپایی تهران را ترک کردند، ایران به حمله نظامی تهدید شد و اوضاع به‌تدریج سخت‌تر و پیچیده‌تر می‌شد، با حضور گسترده مردم در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۷۶ و پس آنکه بالغ بر ۸۰ درصد مردم در انتخابات حاضر شدند، اوضاع تغییر یافت و تهدیدات بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی کاسته شد.


بر همین اساس عقیده دارم دولت روی کار آمده در سال‌های ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۴ نه فقط بر مبنای عملکرد قوه مجریه، بلکه بر مبنای درصد بالای مشارکت مردم در این دوره از انتخابات، با قدرت چانه‌زنی بیشتر توانست در معادلات جهانی بهتر عمل کند. لذا با استناد به استدلال مقام معظم رهبری که فرمودند «انتخابات برای ما فرصت و برای دشمنان تهدید است»، باید از این موقعیت فرصتی ساخت که در پرتو حضور پرشور مردم و در بستر ثبات و امنیت، به ثبات در عرصه اقتصادی رسید و مشکلات معیشتی را نیز تعدیل کرد.


انتهای پیام/۴۰۳۳/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر