هشدار درباره عواقب زیستمحیطی استفاده بدون مطالعه از ضایعات آب سنگین
به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری آنا از بندرعباس، احسان کامرانی در شورای دانشبنیان و اقتصاد دریامحور دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان که با حضور تنی چند از نخبگان دانشگاهی در حوزه اقتصاد دریامحور و نماینده مردم در مجلس برگزار شد با اشاره به ظرفیتهای دریا در حوزههای تولید و پرورش آبزیان، صنعت حمل و نقل، صنعت توریسم و گردشگری و ... اظهار کرد: استفاده ۱۵ درصد از این ظرفیت خدادادی مقابل رقم بالای استفاده کشورهای توسعه یافته از حوزه دریا، رقم بسیار ناچیزی است.
بیشتر بخوانید:
نخبگان و متخصصان نقشه بهرهوری از ظرفیت دریا را طراحی و ارائه کنند
وی اضافه کرد: تولید ثروت از مواهب الهی مانند دریا با مدیریت بهینه امکانپذیر است و میتوان علاوه بر حرکت رو به رشد در این حوزه و استفاده از ظرفیت مغفول مانده دریا، حرکت به سمت توسعه پایدار را در آن بهکار گرفت.
این استاد متخصص حوزه دریا، توجه به اکوسیستمهای دریایی، ذخیرهگاههای زیست کره و حفظ زیستبومهای دریایی را بسیار مهم و حیاتی قلمداد کرد و گفت: در یک بهرهبرداری صحیح و منطقی توجه به این الزامات در حوزه زیست محیطی باید بهعنوان اولویت نخست و سپس استفاده بهینه با حفظ و احیای این ذخیرهگاههای دریایی مدنظر قرار گیرد.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان یادآور شد: پژوهش و مطالعه گسترده با رعایت الزامات استانداردهای بینالمللی در کنار برداشت منطقی از تولیدات علاوه بر اینکه بر محیطزیست لطمه نمیزند؛ بلکه موجب کسب ثروت و رونق اقتصادی و ایجاد شغل میشود و توسعه همهجانبه را در حوزه دریا رقم میزند.
رعایت مسائل زیست محیطی برای انتقال آب دریا به حوزه مصرف شهروندان
دبیر هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان درباره استفاده بدون مطالعه و بیتوجهی به تولید ضایعات آب سنگین، نمک و ... در استفاده از آبشیرینکنها هشدار داد و خواستار ورود نخبگان دانشگاهی برای پژوهش و ارزیابی عواقب زیستمحیطی آن شد.
کامرانی توضیح داد: استفاده انبوه از آبشیرینکنها و انتقال آب دریا به حوزه مصرف شهروندان باید با رعایت مسائل زیستمحیطی انجام شود تا اثرات مخرب بر پیکره محیط زیست بر جای نگذارد و منجر به وقوع عواقب زیستمحیطی ناهنجار و فاجعه نشود.
وی با استقبال از استمرار جلسات حوزه دانشبنیان و دریامحور بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی سالهاست بهصورت تخصصی به موضوع استفاده از توان و ظرفیت دریا پرداخته و مطالعات خوبی نیز در این حوزه انجام داده که با حمایتهای مسئولان همراه بوده است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان هرمزگان از دانشگاهیان خواست با مطالعات استراتژیک پژوهشی و رعایت استانداردهای زیستمحیطی به عرصه دریا ورود کنند.
به گزارش آنا این جلسه با پیشنهادهای نخبگان حوزه محیط زیست، دریا و اقتصاد همراه بود و مقرر شد نتیجه این جلسات به نماینده مردم بندرعباس در مجلس شورای اسلامی برای پیگیریهای بعدی ارائه شود.
انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/
انتهای پیام/