صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۱:۴۴ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۰
جهان فناوری در هفته‌ای که گذشت/ ۴۰؛

خشکسالی در چند قدمی کره زمین/ خودروهای «کاملاً خودران»، ایده‌ای که بر باد رفت

هفته‌ای که گذشت اتفاقات زیادی در جهان فناوری روی داد و شرکت‌های بزرگ و کوچک با معرفی محصولات جدید طرفداران خود را غافلگیر کردند.
کد خبر : 588469

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، تغییرات در جهان فناوری به‌سرعت در حال وقوع است و هر لحظه خبری تازه از محصولات پیشرفته و اتفاقات مختلف منتشر می‌شود. از ابتدای هفته تاکنون خبرها و گزارش‌های گوناگونی در حوزه فناوری به اطلاع خوانندگان رسیده است که در ادامه به تعدادی از آن‌ها اشاره می‌کنیم:



جنجال‌ در مورد اخراج بی‌دلیل کارمندان گوگل همچنان ادامه دارد


هیئت ملی ارتباطات کارگر و کارفرما آمریکا تصمیم دارد اتهامات جدیدی را علیه شرکت گوگل در خصوص اخراج بی‌دلیل و تلافی‌جویان کارمندان این شرکت مطرح کنند. این اتحادیه به تازگی پرونده سه کارمند سابق گوگل را که مدعی هستند مدیران این شرکت بدون هیچ دلیل مشخصی آن‌ها را اخراج کرده به اتهامات قبلی این شرکت بزرگ فناوری اضافه کردند.


پائول دوک، ربکا ریورز، سوفی والدمن سه کارمند سابق گوگل هستند که پیش‌تر از این شرکت برای اخراج خود شکایت کرده بودند و هم اکنون نیز پرونده این شکایت در دستگاه قضایی آمریکا در حال بررسی است. هیئت ملی ارتباطات کارگر و کارفرما آمریکا از این افراد خواسته است اجازه پیگیری شکایت از گوگل را به وکلای این اتحادیه بدهد. با وجود اتهام‌های متعددی که در سال‌های اخیر در خصوص رفتار غیرحرفه‌ای گوگل با کارمندان خود و اخراج بدون دلیل آن‌ها مطرح شده است ولی مدیران این شرکت هرگز حاضر به پذیرش بدرفتاری خود نیستند و هرگونه اتهام در این خصوص را تکذیب می‌کنند.





هکرها اطلاعات میلیون‌ها گیمر را دزدیدند


شرکت امنیتی «نوردلاکر» (NordLocker) اعلام کرد گروهی از هکرها با نفوذ به پوشه‌های نصب و اجرای یک بازی رایانه‌ای به اطلاعات میلیون‌ها گیمر در نقاط مختلف جهان دست پیدا کردند. بررسی‌های اولیه حاکی از آن است که هکرها علاوه بر سرقت داده‌های ذخیره شده در رایانه کاربران از طریق دوربین لپ‌تاپ یا وب‌کم رایانه به طور غیرمجاز از گیمرها تصویربرداری کردند.


طبق اطلاعات منتشرشده از سوی «نوردلاکر» تاکنون سیستم ۳.۲ میلیون گیمر در کشورهای مختلف مورد نفوذ قرار گرفته و احتمالاً این آمار در روزهای آینده افزایش می‌یابد. مدیران این شرکت امنیتی معتقدند هکرها اولین بار در ۲۰۱۸ نفوذ به رایانه گیمرها با استفاده از بازی‌های رایانه‌ای را آغاز کرده و احتمالاً بسیاری از تصاویری که از کاربران در فضای مجازی منتشر می‌شود، مربوط به این حمله‌های سایبری است. در میان اطلاعات افشاء شده از کاربران ۱.۱ میلیون آدرس پست الکترونیکی، ۲۶ میلیون رمز عبور ورود به سیستم، ۹۰۰ هزار تصویر، ۶۰۰ هزار فایل ورد و بیش از ۶ میلیون انواع فایل دیگر وجود دارد.





بهترین روش برای خاموش کردن لپ‌تاپ چیست؟


هر کدام از حالت‌های خاموش کردن یا توقف فعالیت لپ‌تاپ تأثیر مشخصی روی سیستم دارد. در حالت اسلیپ برق تمامی اجرای غیرضروری سیستم مثل برق نمایشگر، کارت صدا و اتصال به شبکه اینترنت قطع می‌شود. مزیت این حالت این است که به‌سرعت می‌توان فعالیت‌های ناتمام را ادامه داد و نیازی به انجام دادن مجدد کارها نیست ولی باید به این نکته توجه کرد که اگر در حالت اسلیپ اتصال برق لپ‌تاپ قطع شده و یا انرژی باتری دستگاه تمام شود تمامی اطلاعات ذخیره شده در لپ‌تاپ پاک می‌شود و زمانی که دستگاه را روشن می‌کنید باید تمامی فرایندهای ناتمام را دوباره انجام دهید.


یکی دیگر از حالت‌های متوقف کردن فعالیت لپ‌تاپ یا رایانه حالت هایبرنیت(hibernate) است. اگر لپ‌تاپ یا رایانه خود را در این حالت قرار دهید اطلاعات موجود در رم به هارد منتقل شده و اگر برق دستگاه نیز قطع شود تمامی عملیات‌های رایانه‌ای ذخیره می‌گردد. در حقیقت تفاوت بزرگ حالت هایبرنیت با اسلیپ ذخیره‌سازی اطلاعات در هارد به جای رم است. پس در این حالت هیچ نگرانی بابت از دست دادن اطلاعات برنامه‌های در حالت اجرا وجود ندارد. البته ذخیره اطلاعات در هارد خالی از عیب نیست زیرا سرعت اجرای برنامه‌هایی که در هارد قرار گرفته‌اند بسیار بیشتر از شروع همان برنامه از رم است.





بررسی همه مشکلات آنلاین شدن انتخابات


در سال‌های اخیر سیستم‌های رأی‌گیری اینترنتی محبوبیت بیشتری نسبت به دهه پیشین پیدا کرده و برای انتخابات دولتی و همه‌پرسی در کشورهایی همچون استونی و سوئیس و همچنین انتخابات شهرداری‌ها در کانادا و انتخابات مقدماتی احزاب در ایالات متحده و فرانسه مورد استفاده قرار گرفته است. رأی‌گیری اینترنتی همچنین به طور گسترده‌ای در فرایندهای بودجه‌بندی مشارکتی (PB) در کشورهایی از جمله برزیل، فرانسه، ایالات متحده، پرتغال و اسپانیا مورد استفاده قرار می‌گیرد. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


راه دراز سیستم رأی‌گیری الکترونیکی تا جهانی شدن




همچنین سیستم‌های ترکیبی وجود دارد که شامل یک دستگاه نشان‌گذار رأی‌گیری الکترونیکی (یک سیستم صفحه لمسی شبیه به DRE) به همراه چاپ برگه‌های تأییدشده انتخاباتی است، سپس از یک ماشین جداگانه برای جدول‌بندی الکترونیکی استفاده می‌شود.





کاوشگر چینی در آستانه خطری بزرگ


روز گذشته مریخ‌نورد متعلق به سازمان فضایی چین تصاویری از خودش را به زمین مخابره است ولی مشاهده حفره‌ای تقریباً بزرگ دقیقاً زیر این کاوشگر موجی از نگرانی را بین کارشناسان و علاقه‌مندان به ایجاد کرده است.


یکی از دانشمندان سازمان تحقیقات فضایی چین گفت: «اگرچه می‌دانیم از لحاظ فناوری مریخ‌نورد در وضعیت مطلوبی قرار دارد و شانس موفقیت آن‌ها به‌شدت زیاد است ولی نباید از هیچ خطری چشم پوشی کرد. حفره زیر کاوشگر احتمالاً در پس از برخورد این ماشین با قسمتی از سطح مریخ به وجود آمده است. اگر در ماهیت این حفره و نوع ایجاد آن شک دارید با دقت به آن نگاه کرده و شیب اطراف آن را در نظر بگیرید. بدون شک کاوشگر هنگام فرود روی سطخ مریخ این حفره را ایجاد کرده است.»





کنترل کیفی داروهای زیستی با کیت‌های ایرانی


یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در حوزه بیوتکنولوژی کیت‌هایی برای کنترل کیفیت داروهای زیستی طراحی و تولید کرده که باقیمانده سلول‌های میزبان را با دقت بسیار و با حساسیت بالا شناسایی کنند. اکثر داروهای شیمیایی با استفاده از میزبان‌های زیستی تولید می‌شوند بنابراین پس از تولید باید از نظر کیفی کنترل شوند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


کیت تشخیص سریع کرونا ساخته شد




در شرکت‌های تولیدکننده دارو بخشی برای کنترل کیفیت محصولات وجود دارد با این حال برای کنترل کیفی فراورده‌ها باید به در محیط خارج از شرکت نیز انجام شود. فعالیت اصلی این شرکت دانش‌بنیان که از ۱۳۸۳ شروع به کار کرده، کنترل کیفی فراورده‌های بیوتکنولوژی و بررسی پارامترهای آن است. کنترل کیفی فراورده‌های دارویی امری حیاتی است چراکه اکثر این داروها تزریقی بوده و در صورتی که به درستی کنترل کیفی نشوند، منجر به واکنش شدید سیستم ایمنی بدن می‌شود.





واکنش ایمنی نوزادان به ویروس کرونا چطور است؟


طبق تحقیقات جدید محققان دانشگاه بریستول، نوزادان واکنش ایمنی شدیدی به ویروس SARS-CoV-۲ نشان می‌دهند. به‌طور خاص (در مقایسه با بزرگ‌سالان) نوزادان سطح نسبتاً بالایی از آنتی‌بادی‌ها و سلول‌های ایمنی تولید می‌کنند که می‌تواند از بدن به‌طور خاص در برابر ویروس کرونا محافظت کند.


«آنو گونِکا»، یکی از اعضای ارشد این مطالعه گفت: با انجام یک مطالعه دقیق روی نوزادان نشان دادیم که ایمنی محافظتی آنها از نظر ساخت آنتی‌بادی‌های خاص و سلول‌های ایمنی که علیه SARS-CoV-۲ ایجاد می‌شوند، چگونه به نظر می‌رسد. همچنین این اطلاعات می‌تواند برای طراحی واکسن‌های کرونا در آینده بسیار مفید باشد.





ایده خودروهای «کاملاً خودران» شاید وقتی دیگر


صنعت خودروسازی به لطف فناوری‌های نوینی همچون هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و 5G به پیشرفت‌های بزرگی دست یافته است. ظهور خودروهای برقی و در پی آن اضافه‌شدن سیستم‌های رانندگی خودکار در دهه گذشته این صنعت را بیش‌ازپیش هوشمندتر کرده است. اما در سال‌های اخیر ایده و اجرای طرح خودروهای کاملاً خودران شکلی جدی به خود گرفته و برخی شرکت‌ها به‌صورت تخصصی روی آن کار می‌کنند. طبق قوانین سازمان ملی ایمنی ترافیک بزرگراه‌های آمریکا (NHTSA) خودروهای کاملاً خودران، اتومبیل‌هایی از سطح پنجم هستند که به هیچ‌گونه مداخله انسانی نیاز ندارند. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


رؤیایی که بر باد رفت




اما آن‌ قدری که این ایده سروصدا کرده، تاکنون در عمل چندان موفق نبوده است. قرار بود تا ۲۰۱۸ وسایل نقلیه «کاملاً خودران» بر جاده‌های جهان مسلط شوند. اما این اتفاق نیفتاد و مسئولان به ما گفتند که این خودروها تا پایان ۲۰۲۰ در جاده‌ها خواهند بود. اما این اتفاق بازهم نیفتاد و مسئولان گفتند به‌زودی این طرح عملی خواهد شد!





هسته زمین بزرگ‌تر می‌شود


با وجود توسعه چشمگیر ابزارهای اکتشافی در چند دهه اخیر ولی هنوز بشر اطلاعات اندکی از هسته زمین دارد. به‌تازگی گروهی از محققان پس از انجام تحقیقات گسترده متوجه شدند قسمت جامد هسته زمین در حال رشد است و هر لحظه بزرگ‌تر می‌شود.


احتمالاً از زمان تشکیل کره زمین ۴ میلیارد سال می‌گذرد ولی هسته داخلی این سیاره بسیار جوان‌تر است و زمان تشکیل آن به ۱.۵ میلیارد سال پیش برمی‌گردد. یکی از دلایلی که دانشمندان مستقر در مرکز زمین‌شناسی دانشگاه کالیفرنیا را متقاعد ساخته است که کره خاکی در هر لحظه بزرگ‌تر می‌شود سرعت حرکت امواج مغناطیسی است. به طوریک‌ه سرعت این امواج در مسیر شمال به جنوب کره زمین دقیقاً در نواحی نزدیک به استوا بسیار بیشتر است. در ناحیه استوا فشار هسته داخلی به هسته بیرونی شدیدتر است و به همین دلیل انبساط بیشتری نیز در روی سطح زمین مشاهده می‌شود.





خشکسالی در چند قدمی کره زمین


تمدن بشری و کشاورزی برای اولین بار در حدود ۱۲ هزار سال پیش ظهور کرد. اجداد ما در این مدت از آب‌وهوای بسیار پایدار بهره‌مند شدند زیرا سطح دی‌اکسید کربن در جو تا آغاز انقلاب صنعتی در دهه ۱۸۰۰ نزدیک به ۲۸۰ppm باقی مانده بود. قبل از دهه ۱۸۰۰، تعادل بین انرژی ورودی و خروجی (تابش) در بالای جو (اثر گلخانه‌ای) دمای جهانی را برای قرن‌ها حفظ می‌کرد. فقط تغییرات اندک در خروجی خورشید و فوران‌های آتش‌فشانی گاه‌به‌گاه باعث دوره‌های گرمایش و سرمایش نسبی می‌شد. به‌عنوان‌مثال عصر یخبندان کوچک، دوره سردتری بین سال‌های ۱۳۰۰ تا ۱۸۷۰ بود. شرح کامل این گزارش را در لینک زیر مطالعه کنید:




بیشتر بخوانید:


هشدار دانشمندان درباره آب شدن سریع یخ‌های قطب شمال




امروزه غلظت دی‌اکسید کربن نزدیک به ۴۲۰ ppm است و همه گازهای گلخانه‌ای به دلیل سوزاندن سوخت‌های فسیلی، فرآیندهای صنعتی، تخریب جنگل‌های گرمسیری، دفن زباله‌ها و کشاورزی به‌سرعت در حال افزایش هستند. متوسط دمای جهانی از سال ۱۹۰۰ تاکنون کمی بیشتر از ۱ درجه سانتی‌گراد افزایش یافته است. این رقم کوچک به نظر می‌رسد، اما در همین بازه زمانی منطقه قطب شمال حدود ۲ درجه گرم شده است؛ این یعنی دو برابر سریع‌تر از سایر نقاط جهان.


انتهای پیام/۴۱۴۴/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر