صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۲:۵۹ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۰
نمازی در گفت‌وگو با آنا:

همتی سیاستمدار نیست/ نمودار زاکانی از تورم دولت هاشمی کاملاً درست بود

عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی گفت: همتی کارشناس اقتصادی است و سیاستمدار نیست، در خیلی از کشورها رؤسای جمهور از کارشناسان رشته حقوق هستند و ما هم رئیس‌جمهور سیاسی می‌خواهیم.
کد خبر : 586949

علی‌محمد نمازی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه سیاست داخلی گروه سیاسی خبرگزاری آنا، با بیان این‌که مناظره انتخاباتی ما ویژگی‌های مناظره خوب را ندارد، گفت: مناظره معمولاً بین دو نفر با هدف کشف حقیقت، با رعایت انصاف و با یک موضوع واحد برگزار می‌شود تا جواب‌ها قابل‌مقایسه باشد. وقتی مناظره بین ۷ نفر با ۷ سؤال متفاوت باشد، صرفاً اظهار نظر است و مقایسه‌ای صورت نمی‌گیرد.


این نماینده پیشین مجلس با تأکید بر اینکه مناظره دوم سطح پایین‌تری از مناظره اول داشت، تصریح کرد: در این مناظره کاندیداها به مرحله‌بندی صورت گرفته توجهی نداشتند. در قسمت اول سه مرحله‌ی طرح موضوع، انتقاد از رقیب و دفاع از دیدگاه خود وجود داشت؛ متأسفانه کاندیداها در مرحله اول به‌جای اینکه برنامه و راهکار ارائه بدهند، وارد حاشیه شدند و از رقیب انتقاد کردند.


نمازی ادامه داد: در زمان انتقاد کردن زاکانی و رضایی به‌جای انتقاد از دیدگاه نامزدها، از دولت فعلی انتقاد می‌کنند. در قسمت سوم هم که نامزدها مهلت دفاع از دیدگاه‌های خود را داشتند، به این دلیل که دیدگاهی مطرح نکرده بودند بازهم به ارائه مباحث کلی پرداختند.


وی در خصوص ضعف مهرعلیزاده و همتی در مناظرات اذعان کرد: برخلاف سایر نامزدها مهرعلیزاده و همتی آمادگی قبلی برای مناظرات نداشتند و در ساعت‌های آخر تصمیم به ثبت‌نام گرفتند. به همین دلیل در پاسخگویی‌ها دیدیم سایر نامزدها با کتاب و نمودار پاسخ دادند، اما این دو نفر دست‌ خالی بودند.


نمازی با بیان اهمیت دانش سیاسی برای رئیس‌جمهور اظهار کرد: همتی کارشناس اقتصادی است و سیاستمدار نیست، در خیلی از کشورها رؤسای جمهور از کارشناسان رشته حقوق هستند و ما هم رئیس‌جمهور سیاسی می‌خواهیم. بهترین کار مدیر ایجاد هماهنگی و شناخت راهبردها و رویکردها است؛ همتی کمتر در این موقعیت و جایگاه بوده است.


این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران پیرامون احتمال اجماع اصلاح‌طلبان بر روی همتی گفت: انتظار می‌رود که اگر نهاد اجماع‌ساز مشاهده کند که آمار همتی رو به افزایش است، از او حمایت کند. اگر این نهاد بدانند که با حمایتشان از همتی او حداقل وارد مرحله دوم انتخابات می‌شود، می‌تواند تصمیمش را تغییر بدهد.


وی ادامه داد: چون مناظره‌ها به‌صورت درستی برگزار نمی‌شود، معلوم نیست که کدام نامزد به‌خوبی از پس آن برآمده است و این قضیه برای همتی هم صدق می‌کند. من در مناظره اول از ۱۰ نمره به همتی نمره ۶ را می‌دهم ولی در مناظره دوم این رقم برای او و تمام کاندیداها پایین آمد.


نمازی با انتقاد از شیوه مناظرات ریاست جمهوری اظهار کرد: از این سبک مناظره برای هیچ‌کدام از کاندیداها آبی گرم نمی‌شود زیرا هیچ مقایسه‌ای در آن صورت نمی‌گیرد. عملکرد همتی در پاسخ‌گویی، نسبت به سایرین شاخص نیست.


وی افزود: اشکال همتی در مناظره اول این بود که وارد حاشیه شد، در بین کاندیداها ابتدا جلیلی و سپس قاضی‌زاده هاشمی نمره اول و دوم را در خصوص عدم ورود به حاشیه می‌گیرند. در این مناظره اغراق و گزافه‌گویی زیاد بود. افراط و تفریط در پاسخگویی نامزدها دیده می‌شد و انگار که کاندیداها با قانون اساسی آشنایی نداشتند.


نمازی در پاسخ به این پرسش که همتی چه گونه می‌تواند در مناظره آخر بهتر عمل کند، اذعان کرد: همتی دو راه برای دیده شدن دارد یا باید به سؤالات به صورتی فنی پاسخ دهد تا اهل‌فن پاسخ‌های او را بپذیرند و یا باید مانند مهرعلیزاده در جمع‌بندی‌ها، صرفاً شعاری سخن بگوید. البته می‌تواند بین این دو گزینه هم یک نسبت مناسب ایجاد کند ولی فعلاً از پس هر دو راهکار برنیامده است.


این نماینده پیشین مجلس در پایان پیرامون نمودار نشان داده‌شده توسط زاکانی در مناظره، اظهار کرد: زاکانی در مناظره نموداری از تورم در دولت رفسنجانی و روحانی نشان داد که کاملاً درست بود؛ البته تورم ۵۰ درصدی دوران رفسنجانی را دولت اصلاحات به زیر ۱۰ درصد رساند و توانست یک ثبات نسبی در کشور ایجاد کند.


انتهای پیام/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر