اخبار ضدونقیض از خاصیت مغناطیسی پس از تزریق واکسن کرونا
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان گروه جامعه خبرگزاری آنا، چند روزی است اخبار و ویدئوهایی مبنی بر ایجاد خاصیت آهنربایی پس از تزریق واکسن کرونا منتشر میشود که در خصوص صحت این موضوع خبرهای ضدونقیضی از سوی کارشناسان به گوش میرسد.
بر اساس ویدئوهای منتشر شده ماجرا از این قرار است که در اثر تزریق واکسن ویروس کرونا بدن حالت مغناطیسی پیدا میکند تا جایی که قابلیت جذب اجسام فلزی مثل کلید و سنجاق قفلی در محل تزریق روی بازو وجود دارد و شنیدن اخبار نگرانیهای را در بین مردم ایجاد کرده است.
شب گذشته کیانوش جهانپور، رئیس مرکز اطلاعرسانی سازمان غذا و دارو در توئیتی این موضوع را تکذیب کرد و نوشت: بدن برخی افراد میتواند کم و بیش فلزاتی مثل آهن را به خود جذب کند و این موضوع هیچ ربطی به واکسن ندارد، هیچ نکته منفی یا توانایی مثبتی هم محسوب نمیشود، خطایی که یوتیوب و برخی شبکه های مجازی انجام دادند و دست به انتشار چنین اخبار زردی زدند.
به دنبال گسترش خبرهای ایجاد خاصیت مغناطیسی بعد از تزریق واکسن کرونا از برخی هنرمندان که برای گروهی از مردم جامعه نقش اطلاعرسان و منبع تایید و تکذیب اخبار دارند، مسعود مردانی عضو کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا در گفتوگو با خبرنگار آنا ضمن تایید موضوع ایجاد خاصیت آهنربایی بعد از تزریق واکسن کرونا گفت: این موضوع اتفاق جدیدی نیست و از زمانهای گذشته بدن برخی افراد دارای این ویژگی بود اما بدن برخی افراد نسبت به جیوه موجود در واکسن واکنش نشان داده و دچار حالت مغناطیسی میشود.
وی افزود: البته این ویژگی که بعد از تزریق واکسن کرونا ایجاد میشود و پایدار و ماندگار نیست و هیچ عارضهای را به دنبال نخواهد داشت.
عضو علمی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: در صورت بروز چنین عارضهای بعد از تزریق واکسن جای نگرانی نیست و بعد از مدتی برطرف میشود.
این صحبتها در حالی مطرح میشود که آمیتیس رمضانی، دبیر انجمن بیماریهای عفونی کشور با تایید صحبتهای جهانپور نظر مردانی در مورد تأیید ایجاد خاصیت آهنربایی در بدن بعد از تزریق واکسن کرونا را رد کرد.
وی به خبرنگار آنا گفت: در واکسن کرونا ممکن است مقدار ناچیزی آلومینیوم وجود داشته باشد که این ماده نیز خاصیت آهنربایی ندارد؛ عناصری مانند نیکل و کبالت و ... که ممکن است به آهنربا بچسبند نیز باید به میزان یک گرم باشند که بتوانند آهن را به خود جذب کنند؛ در حالی که کل میزان واکسنی که تزریق میشود آن قدر کم است که چنین امکانی وجود ندارد.
رمضانی با تاکید بر اینکه این اخبار کذب جهت فرافکنی در مورد تزریق واکسن کروناست توسط برخی افراد سودجو است، افزود: وقتی واکسن تزریق میشود به واسطه جریان خون واکسن در تمانی بدن گردش میکند و اگر حالت مغناطیسی بعد از تزریق واکسن کرونا در بدن ایجاد میشود مستلزم این است که تمام بدن این ویژگی را داشته باشد و زمانی که جسم فلزی با هر نقطه از بدن تماس پیدا کند جذب شود.
دبیر انجمن بیماریهای عفونی عنوان کرد: در تمام ویدئوهای منتشرشده شاهد چسبیدن فلزات به روی بازو و محل تزریق واکسن هستیم که این جز فریب افکار عمومی هیچ سندیت عملی ندارد.
تمامی این اظهار نظرها در شرایطی مطرح میشود که ویروس کرونا روزانه جان عده زیادی را میگیرد و تنها راه مقابله و کنترل از شیوع ویروس کرونا تزریق واکسن است.
در چنین شرایطی مردم نیازمند شنیدن اخبار موثق و علمی هستند اما متأسفانه بازار شایعاتی که هیچ واکنش منطقی و علمی از سوی متخصصان وزارت بهداشت به آن داده نمیشود تا جو ایجاد شده کمرنگ شود، همچنان داغ است.
انتهای پیام/۴۱۶۱/پ
انتهای پیام/