صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

ورزش

سلامت

پژوهش

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

علم +

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۵:۱۴ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۰
با برگزیدگان هشتمین جشنواره فرهیختگان/۳۵ در گفت‌وگو با آنا تشریح شد؛

دانشگاه برتر حوزه فناوری جشنواره فرهیختگان چگونه انتخاب شد؟

حوزه IT و آموزش مجازی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان نرم‌افزارهای بومی تولید می‌کنندرئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان عنوان کرد که این دانشگاه با توجه به زیرساخت‌های موجود به حوزه فناوری وارد شده است و تلاش می‌کند ظرفیت‌های صنعت را در راستای توسعه فناوری و نوآوری به‌کار بگیرد.
کد خبر : 584057

گروه استان‌های خبرگزاری آنا ـ حسین بوذری؛ هشتمین جشنواره علمی، پژوهشی و فناوری فرهیختگان و مراسم تجلیل از برگزیدگان این جشنواره با حضور دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی، اعضای هیئت رئیسه و مدیران دانشگاه عصر هفتم اردیبهشت ۱۴۰۰ به صورت مجازی در سالن شهید مطهری سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد و با معرفی برگزیدگان برتر به کار خود پایان داد.


در هشتمین جشنواره فرهیختگان ۲۲ استان و ۳۹ واحد دانشگاهی (استان‌های تهران، اصفهان و آذربایجان شرقی با بیشترین برگزیده) حضور پیدا کردند که پراکندگی خوبی بین برگزیدگان صورت گرفت و ۷۲۰ اثر به جشنواره ارسال شد؛ البته با حوزه‌های بررسی‌شده توسط سازمان مرکزی مانند مراکز تحقیقاتی، مراکز رشد، سراهای نوآوری، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، مدارس سما و... مجموع آثار و زیرساخت‌ها به‌ حدود هزار و ۹۰۰ رسید و از هفت پژوهشگر برتر و یک فناور برتر دعوت شد تا به نمایندگی از طرف دیگر برگزیدگان در مراسم اختتامیه و تجلیل حضور پیدا کنند.


کمیته داوران سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی با ترکیب بیش از ۳۰ نفر از اعضای هیئت‌ علمی و با همکاری معاونت‌های مربوط، مرحله نهایی بررسی منتخبان استان‌های دانشگاه در هشتمین جشنواره فرهیختگان را انجام دادند و افراد برتر در حوزه‌های مختلف (۷۱ برگزیده در ۲۷ محور پژوهشی و ۹ تقدیری) انتخاب شدند.




بیشتر بخوانید:


۵ پروتئین ناشناخته در پاسخ به تنش شوری پایه پسته شناسایی شد


بی‌توجهی به «تئوری علف‌های هرز» در فعالیت‌های فناورانه


مشکل پژوهش کشور معطوف‌بودن آن به نتیجه است




دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در جشنواره هشتم فرهیختگان به‌عنوان واحد برتر در حوزه فناوری معرفی و از پیام نجفی، رئیس این دانشگاه قدردانی شد. خبرنگار آنا به همین مناسبت با رئیس واحد اصفهان گفت‌وگو کرده است که مشروح این گپ و گفت در پی می‌آید:


آنا: دلایل انتخاب دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به‌عنوان واحد برتر در حوزه فناوری در جشنواره هشتم چه بود؟


نجفی: دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در حوزه فناوری ظرفیت‌های خوبی دارد و تمام تلاش خود را در این حوزه انجام داده است. با توجه به اینکه دانشگاه‌های نسل جدید جزء دانشگاه‌های کارآفرین هستند و صرفاً مأموریت آموزشی و پژوهشی ندارند؛ بنابراین مأموریت کارآفرینی، فناوری و دانش‌بنیان از مأموریت‌های مهم آنهاست.


ورود دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به عرصه فناوری و نوآوری


دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) با توجه به زیرساخت‌های خود اکنون در حوزه فناوری وارد شده است به‌طوری‌که سال گذشته سراهای نوآوری را راه‌اندازی کردیم و شرایط ایجاد سراهای نوآوری در استان اصفهان شکل گرفت.


نخستین طرح شکل گرفته سرای نوآوری دانشگاه و اتاق بازرگانی است که به صورت مشترک وارد کار شدند و تلاش می‌کنند ارتباط دانشگاه و صنعت را تقویت کرده و ظرفیت‌های صنعت را در راستای توسعه فناوری و نوآوری به‌کار بگیرند.



دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در سایر حوزه‌ها نیز مانند گیاهان دارویی دارای رشته بوده و ظرفیت‌های خوبی در استان اصفهان در حوزه گیاهان دارویی وجود دارد که سرای نوآوری، فضای فیزیکی و هسته دانش‌بنیان این دانشگاه در استان اصفهان در همین راستا راه‌اندازی شد.


فعالیت مشترکی نیز با صندوق پژوهش و فناوری استان اصفهان در حال شکل‌گیری است و شتاب‌دهنده‌ها در حال تعریف هستند و سایت کوچک تولیدی نیز در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) شکل گرفته که محققان در حوزه گیاهان مختلف دارویی فعالیت می‌کنند.


از سوی دیگر در حوزه IT و آموزش مجازی فعالیت‌های خوبی در دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان صورت و هسته‌ها و تیم‌های خوبی شکل گرفتند و در تلاش هستند تا نرم‌افزارهای بومی تولید کنند.


در حوزه فرش ماشینی و بذر اقدامات بسیار خوبی داشتیم، به‌طوری‌که یک سرای نوآوری در حوزه بذر تشکیل دادیم و دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) پیگیر راه‌اندازی کارخانه بذر بوده و دانش فنی بذر هم رو به توسعه است و به تولید رسیده‌ایم. شرکت‌های متعدد دیگری هم در حوزه‌های عمومی، مهندسی پزشکی، نرم‌افزار، گیاهان دارویی، تکنولوژی و ... در حال شکل‌گیری هستند.


«پویش» از دیگر طرح‌هایی بود که دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) آن را پیگیری کرد و اشتغال همزمان با تحصیل دانشجویان را مجاب کرد که شرکت‌های جدید راه‌اندازی کنیم و استارت‌آپ‌های نوینی را شکل دهیم. تفاهم‌نامه‌های متفاوتی با دستگاه‌های و ادارات بزرگ نیز منعقد کردیم و قراردادهای مختلفی با شرکت‌های مختلف صنعتی داشتیم.


راه‌اندازی نمایشگاه‌های مهندسی معکوس توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و تیم‌های پژوهشگر دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) با توجه به شرایط تحریم صورت گرفت و محققان در حوزه قطعه‌سازی به صنایع مورد تحریم واقع شده کمک کردند که نمونه مشخص آن شرکت پلی‌اکریل است. برگزاری نمایشگاه‌های کار در حوزه فناوری در درون و بیرون از دانشگاه و مجموع اقدامات ذکرشده باعث انتخاب واحد اصفهان در حوزه فناوری جشنواره فرهیختگان شد.


آنا: از دیگر برنامه‌های حوزه فناوری واحد اصفهان و رفع موانع پیش روی پژوهشگران بگویید.


نجفی: ریل‌گذاری‌های خوبی انجام شده و ابلاغ آیین‌نامه بازار فناوری و نوآوری اقدام بسیار خوبی است که می‌تواند دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) را وارد عرصه فناوری و نوآوری کرده و ظرفیت‌سازی کند. راه‌اندازی صندوق پژوهش و فناوری در واحد اصفهان نیز اقدام بسیار خوبی بود که صورت گرفت.


استفاده از مدل‌های مشارکتی تعریف شده در شیوه‌نامه پیوست بازار فناوری و نوآوری نیز بسیاری از مشکلات دانشگاه و موانع را برطرف خواهد کرد. با تأمین منابع مالی و نقدینگی امکانات فیزیکی دانشگاه را سازماندهی خواهیم کرد و به اعضای هیئت علمی انگیزه می‌دهیم که در حوزه فناوری مشارکت کنند و معرفی سرآمدان فناوری هم جنب و جوش و انگیزه فناوری و نوآوری در دانشگاه را بیشتر خواهد کرد.


هرچقدر موانع مالی را از طریق تأمین سرمایه، ارتباط با صندوق‌های سرمایه‌گذاری یا صندوق‌های خطرپذیر برطرف کنیم، رشد طرح‌های دانش‌بنیان دانشگاه خیلی بیشتر خواهد بود.


آنا: جایگاه ملی، منطقه‌ای و بین‌المللی ایران در حوزه پژوهش و فناوری را چگونه ارزیابی می‌کنید؟


نجفی: سال‌های اخیر رشد فناوری در کشور بسیار خوب بوده و دانشگاه‌ها مسیرشان را در حوزه فناوری تا حدودی پیدا می‌کنند. در ایران شاهد جهش در حوزه فناوری هستیم و این موضوع قطعاً به لحاظ رشد فناوری در منطقه و حتی در دنیا به ما کمک خواهد کرد. توجه کشور به شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار خوب شده و این باور به وجود آمده که شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند مشکلات کشور را رفع کرده و به خیلی از عرصه‌ها وارد شوند. توجه و حمایت از سرمایه‌گذاران و رفع موانع و بروکراسی اداری هم به دانشگاهیان و محققان کمک خواهد کرد.


آنا: چه توصیه‌ای به جوانان، دانشجویان و پژوهشگران دارید؟


نجفی: نکته نخست و مهم اینکه ارتباط‌شان را با صنعت برقرار کنند و محیط واقعی کار، نیازهای واقعی صنعت و جامعه را بشناسند.


بهره‌گیری از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) برای ارتباط با صنعت از دیگر توصیه‌ها به جوانان پژوهشگر است. شناسایی خلأها و تأسیس شرکت‌های نوپا با رفع این خلأها می‌تواند شغل‌های جدیدی برای‌ جوانان و دانشجویان ایجاد کند و موفقیت شرکت‌های نوپا را بسیار ارتقا دهد.


آنا: در آینده پیش رو چه برنامه‌ای در عرصه پژوهش و فناوری واحد اصفهان دارید؟


نجفی: تلاش دانشگاه این است که طرح‌های فناوری و نوآوری را به شرکت‌های قابل توجه بزرگ و اقتصادی تبدیل کنیم تا هم بتوانند ارزش افزوده برای محققان بیاورند و هم اعتباری برای دانشگاه باشند.


رشد شرکت‌های بذری کوچک و نوپا و ارتقا، توانمند و قوی کردن آنها حتی تا مرحله‌ای که وارد بورس و فرابورس شوند و بتوانند در بازار سرمایه و کار و اشتغال نقش‌آفرینی کرده و منتهی به اشتغال شوند، کار بسیار مهمی است.


دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) در ایجاد شرکت‌های کوچک، توانمند شده‌ و مهم این است که با بسترسازی مناسب این شرکت‌های کوچک را به شرکت‌های بزرگ، مؤثر، اثربخش و رقابت‌پذیر تبدیل کنیم که بتوانند روی پای خودشان بایستند، رقابت کنند و پایدار باشند.


البته عمر این شرکت‌ها نباید کوتاه باشد؛ بلکه باید مدت عمر طولانی داشته باشند و این بزرگ‌ترین برنامه دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان بوده که باید در این عرصه تلاش کند و از مرحله ایجاد شرکت‌های کوچک با طول عمر کوتاه به شرکت‌های پایدار و مؤثر بزرگ تبدیل شود که قدرت سرمایه‌گذاری، اثربخشی و رقابت‌پذیری در بازار داخل و خارج را داشته و نیز بستر اشغال دانشجویان را فراهم کنند.


انتهای پیام/۴۰۷۸/۴۰۶۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر