صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۰۵ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۰
دکتر طهرانچی در مراسم رونمایی از نمایشگاه مجازی شهدای دانشگاه آزاد اسلامی:

کتابخانه‌های مجاهدت و ایثار در واحدهای دانشگاه آزاد راه اندازی می شود

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: این دانشگاه با همکاری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، کتابخانه‌ها و کانون‌های پژوهشی با موضوع شهید، دفاع مقدس و سوم خرداد ایجاد خواهد کرد تا جریان مجاهدت در میان جوانان کشور فراموش نشود.
کد خبر : 583880

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری آنا از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی صبح امروز در مراسم رونمایی از «نمایشگاه مجازی شهدای دانشگاه آزاد اسلامی» که همزمان با گرامیداشت سالروز فتح خرمشهر برگزار شد، با سلام و درود به روح پرفتوح امام خمینی (ره)، گفت: امام شهیدان فضایی آفرید که باب شهادت برای جوانان باز شود و بتوانند یک شبه ره صدساله بپیمایند.


وی ادامه داد: امام خمینی (ره) بابی آفرید که شیعه پرچمی را برپا گرداند که امروز درمقابل تمامی ظالمان استوار است؛ همانند پرچمی که امروز در غزه بر افراشته شد.


دکتر طهرانچی همچنین با درود به روح شهیدان انقلاب اسلامی، اظهار داشت: خداوند می‌فرماید ای مردم؛ این انگاره که شهید مرده است را کنار بگذارید، شهیدان زنده‌اند و به زمان تعلق ندارند. شهیدان در طول زمان می‌مانند، چرا که فرا زمان و فرا مکان شده‌اند. نسل‌ها جابجا می‌شوند، اما شهدا می‌مانند، چون زنده‌اند. تاریخ، روز و مکانی که به شهید وصل است، می‌ماند چرا که شهید زنده است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: به خانواده‌های بزرگ شهدا درود فرستاده و درمقابل آنان سر تعظیم فرود می‌آوریم. بدون شک خرمشهر، خونین‌شهر شد، چرا که پدران و مادران فرزندانی تربیت کردند که بتوانند در تبعیت از امام خمینی (ره) این حماسه بزرگ را رقم بزنند. سوم خرداد در تاریخ انقلاب اسلامی همواره زنده بوده و از ایام الله است.


دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه دانشگاه آزاد اسلامی افتخار دارد به عنوان یک شبکه بزرگ دانشگاهی از خانواده شهیدان به حساب بیاید، گفت: در مجموعه بزرگ دانشگاه آزاد اسلامی شهیدان بزرگی پرورش یافته‌اند که در ایام جنگ تحمیلی و پس از آن در دفاع از حرم اهل بیت (علیهم السلام) حماسه آفریدند. همچنین افتخار می‌کنیم که واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی پذیرای پیکرهای مطهر شهدای گمنام دفاع مقدس هستند.


وی با طرح سؤالی مبنی بر این که چرا حماسه سوم خرداد در تاریخ دفاع مقدس مهم و زنده است، تصریح کرد: هفته آخر شهریورماه را به عنوان هفته دفاع مقدس گرامی می‌داریم و در طول جنگ نیز پیروزی‌های زیادی از جمله فتح فاو، شکست حصر آبادان، شکست محاصره سوسنگرد، آزاد شدن مهران و دشت عباس، توفیقات بزرگ در غرب کشور و... نصیب ایران شده است، اما فتح خرمشهر از اهمیت و جایگاه خاصی برخوردار است. 


وی ادامه داد: سوم خرداد نماد ایثار و جهاد ملت در ایام دفاع مقدس است. بنا بر فرمایش امام خمینی (ره)،  خرمشهر را خدا آزاد کرد. در فتح خرمشهر «من»ها وجود نداشت؛ کسی فتح خرمشهر را به خود نسبت نمی‌داد. در فتح خرمشهر بیش از آنکه سلاح به کار بیاید، فرهنگ و رشادت به کار آمد. همانطور که در آیات الهی وعده داده شده بود که گروهی اندک می‌توانند به گروهی کثیر غلبه کنند، در خرمشهر نیز این اتفاق رخ داد و به همین دلیل است که امام (ره) فرموده‌اند به اذن الله، خرمشهر آزاد شد. فضای جنگ  در آن زمان باورکردنی نبود. در آن زمان هنوز تیپ زرهی و تیپ توپخانه ایجاد نشده بود و فضا کاملاً مجاهدانه و مخلصانه بود. این مسائلی است که خرمشهر را همواره زنده نگاه می‌دارد.


سوم خرداد و آزادسازی خرمشهر در تاریخ انقلاب اسلامی، روز تولد شهداست


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: سوم خرداد و آزادسازی خرمشهر در تاریخ انقلاب اسلامی به عنوان روز تولد شهدایی محسوب می‌شود که ما هنوز شاهدیم پا به این دنیا می‌گذارند. شهید حججی ولو اینکه تاریخ تولدش سالها پس از آزادسازی خرمشهر بود، ولی درواقع در سوم خرداد متولد شد. شهدای مدافع حرم و مدافعان غزه و قدس در روز سوم خرداد متولد شده‌اند. سردار سلیمانی ولواینکه در زمان آزادسازی خرمشهر یک جوان رشید و برومند بود، اما درواقع سوم خرداد متولد شد، چرا که سوم خرداد روز تولد اندیشه شهادت است.


دکتر طهرانچی با تأکید بر اینکه فرهنگ سوم خرداد نشان داد که مردم نه با تکیه بر سلاح، بلکه به اذن الله و با همت و مجاهدت می‌توانند پیروز شوند،  گفت: مسئله‌ای که بسیار مهم است، پاسداشت و توجه به این ایام برای حفظ این فرهنگ است. درواقع فرهنگ را همین روزها و همین وقایع تشکیل می‌دهد.


وی خاطرنشان کرد: روزی که تفکر سوم خردادی را از ما بگیرند، بر ما غلبه خواهند کرد. روزی که انگاره‌های دیگری را به جای سوم خرداد بنشانند، بر ما غلبه خواهد شد. روزی که میدان ارج نهاده نشود و اثر میدان در توانایی و اقتدار نظام دیده نشود، آن روز، روز فراموشی سوم خرداد است.


دکتر طهرانچی با بیان اینکه حرکت همکاران دانشگاه آزاد اسلامی در برگزاری مراسم پاسداشت آزادسازی خرمشهر، قابل تقدیر و قدردانی است، گفت: البته به خاطر شیوع کرونا نتوانستیم مجموعه ای از برنامه‌های حضوری برگزار کنیم که ان‌شاءالله بتوانیم در آینده برنامه‌هایی درخور برای تثبیت فرهنگ سوم خرداد، ثبت کنیم.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: این دانشگاه به همراه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس برنامه‌هایی در دست اقدام دارد تا کتابخانه‌ها و کانون‌های پژوهشی با موضوع شهید و دفاع مقدس و سوم خرداد را ایجاد کند. جریان مجاهدت، جریانی است که هنوز باید به عنوان یک عنصر از عناصر فرهنگی، با بیانی تأثیرگذار به دانشجو منتقل شود. به همین منظور کتابخانه‌هایی تحت عنوان کتابخانه‌های مجاهدت و ایثار در کل کشور راه اندازی خواهد شد تا نگذارد این مجاهدت‌ها فراموش شود.


وی با بیان اینکه اقدامی که ملت ایران در طول زمان برای حفظ امامزاده‌ها انجام داد، نگهداشت فرهنگ مبارزه و جهاد است، گفت: امامزاده‌ها هرکدام یک مجاهدی بودند که برای اعتلای دین قیام کردند. این حرکت باید ادامه پیدا کند، بنابراین توصیه می‌کنم که در فضای مجازی و فضای واقعی حرکت‌هایی صورت گیرد تا مجاهدت‌های ملت ایران فراموش نشود.


دکتر طهرانچی با اشاره آیه 95 سوره نساء، گفت: خداوند در این آیه می‌فرماید «لاَّ یَسْتَوِی الْقَاعِدُونَ مِنَ الْمُؤْمِنِینَ غَیْرُ أُوْلِی الضَّرَرِ وَالْمُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللّهِ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ فَضَّلَ اللّهُ الْمُجَاهِدِینَ بِأَمْوَالِهِمْ وَأَنفُسِهِمْ عَلَی الْقَاعِدِینَ دَرَجَةً وَکُـلاًّ وَعَدَ اللّهُ الْحُسْنَی وَفَضَّلَ اللّهُ الْمُجَاهِدِینَ عَلَی الْقَاعِدِینَ أَجْرًا عَظِیمًا». درواقع خداوند مؤمنین را در دو گروه اهل ایمان و اهل جهاد دسته‌بندی می‌کند. در جامعه اسلامی همه اهل ایمان هستند، اما اهل جهاد نیستند. مجاهدین جایگاه خاصی دارند.


وی افزود: خداوند در این آیه تأکید دارد که دو گروه اهل ایمان و اهل جهاد مساوی نیستند. بدون شک سوم خرداد نماد اهل مجاهدت است. تمام این وقایع یک امتحان الهی است که مشخص شود چه کسانی مجاهد در راه خدا هستند و جریان مجاهدت جریانی پایدار است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست‌جمهوری، گفت: باید در این زمینه مراقبت‌های زیادی صورت بگیرد. باید از خود بپرسیم به کدام یک از دو گروه می‌خواهیم رأی بدهیم؛ به کسانی که از تبار مجاهدین هستند یا آنهایی که فقط از تبار مؤمنین هستند. این موضوع بسیار مهم است، چرا که مؤمنین و مجاهدین هرکدام گونه خاصی از حکمرانی دارند. درواقع کشور به دست مجاهدین ساخته می‌شود. مجاهدین شب و روز نمی‌شناسند، خود را از مردم جدا نمی‌کنند، در متن جامعه بوده و خود را فدای جامعه می‌کنند.


وی در پایان تأکید کرد: ما سوم خرداد را پاس می‌داریم که «جهاد» پاس داشته شود و «جهاد» را پاس می‌داریم تا مدیریت جهادی پاس داشته شود. امیدواریم در تمامی لحظه‌ها و هر مسئولیت اجتماعی، امتحانات الهی را با سرافرازی پشت سر بگذاریم.


انتهای پیام/


انتهای پیام/

ارسال نظر