نوسانات بازار رمزارزها یک واقعیت بنیادین است/ باید اعصابی پولادین داشته باشید
به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری آنا، بازار رمز ارزها در ایران، با اقبال قابلتوجهی روبهرو بوده است. در این چهارچوب برخی منابع بینالمللی گزارش دادهاند که حدوداً ۴.۵ درصد از کل استخراج بیت کوینِ جهان، در ایران انجام میشود و این مساله میتواند سالانه حدوداً یک میلیارد دلار برای ایران، درآمدزایی داشته باشد. از سویی، "محمدرضا پورابراهیمی" رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در موضعگیری گفته است که گردش مالی وب سایتهای مبادله ارز دیجیتال، روزانه بین سه تا پنج هزار میلیارد تومان است. برخی گزارشها نیز از فعال بودن حدوداً ۱۲ میلیون ایرانی در بازار رمز ارزها خبر میدهند. در این چهارچوب، دیدگاهها و چالشهای مختلفی در مورد این بازار در کشورمان وجود دارد.
وجود تحریمهای بینالمللی علیه کشورمان موجب شده تا عده از ناظران و تحلیلگران، این بازار را به دلیل ویژگیهای خاص و غیرقابلپیگیری آن، به مثابه ابزاری مفید جهت دور زدن تحریمها و کسب درآمد برای ایران ارزیابی کنند. با این حال، همین تحریمها سبب شدهاند تا عمده سرمایهگذاریهای مردم کشورمان در بازار رمز ارزها، از طریق برخی صرافیهای داخلیِ فعال در بازر رمز ارزها انجام شود که در مواردی نظیر آنچه در مورد "صرافی کریپتولند" و بازداشت مدیر این صرافی یعنی "سینا استوی" شاهد بودیم، از دسترسی به منابع مالی خود محروم شدهاند. از این منظر، تهدید انجام کلاهبرداری و سواستفاده از منابع مالی مردم عادی که جهت کسب سود در بازار رمز ارزها سرمایهگذاری میکنند، یکی از عمدهترین چالشها در مورد بازار رمز ارزهای داخلی است(مردم کشورمان به دلیل تحریمهای بینالمللی، قادر به برقراری ارتباط و استفاده از ظرفیتهای صرافیهای بینالمللی که در حوزه رمز ارزها فعال هستند، نیستند).
از طرفی، موضعگیریهای اخیر مجلس شورای اسلامی کشورمان و بهطور خاص کمیسیون اقتصادی آن مبنی بر اینکه باید قوانین ویژهای برای بازار رمز ارزها و درگاههای پرداخت صرافیهای فعال در این حوزه وضع شود نیز تأثیرات قابلتوجهی را بر این بازار و شرایط بیثبات آن در داخل کشورمان گذاشته است(در این راستا، بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز ابلاغیهای دال بر مسدود کردن درگاههای پرداخت مرتبط با رمز ارزها صادر کرده که "انجمن بلاک چین ایران"، اجرایی شدن آن را باعث ایجاد مشکلات مالی گسترده و حتی ظهور بحرانهای اقتصادی و امنیتی دانسته است).
مجموع این عوامل حاکی از آن هستند که در شرایط فعلی، سرمایهگذاری در بازر رمز ارزهای کشورمان، جدای از نوسانات قابلتوجهی که این بازار تحت تأثیر متغیرهای گوناگون در عرصه بینالمللی دارد، با چالشهای قابل توجه داخلی نیز روبهرو است که عملاً سرمایهگذاری در این بازار را برای مردم کشورمان، بسیار پر ریسک کرده است.
*چشمانداز آینده چگونه است؟
بسیاری از تحلیلگران مالی اعتقاد دارند که بازار رمز ارزها در ادامه راه خود نیز با نوسانات شدیدی نظیر آنچه در گذشته و سقوط قابل توجه بازار رمز ارزها مشاهده کردیم، روبهرو خواهد شد. بدون تردید در آینده نیز، شرکتها، سرمایهگذاران و نهادهای دولتی جهان، اظهارنظرها و اقداماتی در مورد بازار رمز ارزها انجام خواهند داد که همین مساله نوسانات شدیدی را در این بازار ایجاد خواهد کرد. از این رو، وقوع نوسانات قابل توجه در بازار رمزارزها را به مثابه یک واقعیت بنیادین در این بازار باید پذیرفت.
در این میان آنچه میتواند تا حدی در این بازار ایجاد ثبات کند، پشتیبانیِ بیشتر و حضور مؤثرتر نهادهای مالی و شرکتهای بینالمللی و همچنین حمایت برخی از بانکهای مرکزی در جهان از بازار رمز ارزها است(هنوز هیچ بانک مرکزی در جهان به این مساله ورود نکرده است). در واقع، هرچه شمار بیشتری از بازیگران معتبر بینالمللی وارد بازار رمز ارزها شوند، ثبات این بازار نیز تقویت خواهد شد و از شدت و میزان نوسانهای قابل توجه در این بازار نیز کاسته خواهد شد.
بهطورکلی، اینطور به نظر میرسد که سرمایهگذاران رمز ارزها در جهان و همچنین کشورمان ایران، باید اعصابی پولادین داشته باشند و ریسک قابل توجه این بازار را به مثابه واقعیتی که در چهارچوب آن و در شرایط فعلی وجود دارد، بپذیرند.
انتهای پیام/
انتهای پیام/