صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۶:۴۳ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۰

کاربرد پنل‌های خورشیدی ساختمانی چیست؟

به‌کار بردن پنل‌های خورشیدی در ساختمان‌ها ضمن بهینه‌سازی مصرف انرژی، موجب کاهش هزینه آنها و تأمین سلامت افراد نیز می‌شود.
کد خبر : 583120

به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا،  با توجه به افزایش جمعیت کره زمین، منابع سوخت‌های فسیلی رو به پایان است و ازاین‌رو بشر نیازمند این است تا به دنبال جایگزینی برای این سوخت‌ها باشد. یکی از مواردی که در سال‌های اخیر به‌شدت رواج یافته است استفاده از انرژی خورشیدی است. درواقع فناوری پنل‌های خورشیدی برای تولید انرژی در بسیاری از حوزه‌ها به کار گرفته شده و همواره روند رو به رشدی را شاهد است. یکی از موارد کاربردی این فناوری استفاده در ساختمان‌هاست. به کار بردن پنل‌های خورشیدی در ساختمان‌ها ضمن بهینه‌سازی مصرف انرژی، موجب کاهش هزینه آنها و تأمین سلامت افراد نیز می‌شود. همچنین منابع طبیعی برای نسل‌های آینده حفظ می‌شود.


انرژی خورشیدی منبع رایگان تأمین انرژی پاک بوده که دوستدار محیط‌زیست هم هست و هیچ‌گونه آلودگی‌ای به همراه ندارد. این انرژی کاربردهای بسیاری برای یک ساختمان دارد که در ادامه به آنها می‌پردازیم.


گرمایش خانه‌ها


تأمین آب گرم برای سیستم‌های گرمایشی ساختمان‌ها یکی از کاربردهای مفید پنل های خورشیدی است. لوله‌های آبی که بر روی سقف نصب شده‌اند آب را پس از گرم کردن به داخل ساختمان پمپاژ می‌کنند. سیستم‌های گرمایشی و آب‌گرم‌کن‌های خورشیدی تأثیر قابل‌توجهی در کاهش میزان مصرف انرژی ساختمان‌ها دارند.


تأمین انرژی برق


هزینه سوخت‌های فسیلی و دیگر انرژی‌ها بالاست و ساکنان یک ساختمان مجبور به پرداخت هزینه‌های گزافی برای پرداخت قبوض هستند. پنل‌های خورشیدی برای تأمین انرژی برق و روشنایی ساختمان‌ها نیز مفید است. با نصب این پنل‌ها روی سقف، پس‌ازآنکه انرژی خورشید به برق تبدیل شد، این جریان با استفاده از مبدل به برق قابل‌استفاده در خانه‌ها ( ازجمله داخل خانه، راه‌پله‌ها، فضای باز و محوطه ساختمان) تبدیل می‌شود.


تأمین آب گرم مصرفی


از انرژی خورشیدی همچنین می‌توان برای تأمین آب گرم خانگی (به‌جای استفاده از آبگرم‌کن‌های گازی یا برقی) استفاده کرد. چراکه یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین روش‌ها برای تأمین آب گرم است.


سیستم‌های تهویه مطبوع


دستگاه‌های تهویه که در سرویس‌های بهداشتی، آشپزخانه، حمام و غیره استفاده می‌شوند مصرف انرژی بالایی دارند. ازاین‌رو استفاده از پنل‌های خورشیدی می‌تواند ضمن تأمین انرژی آنها، مصرف انرژی را بهینه‌سازی کند.


آب‌شیرین‌کن


این فناوری می‌تواند در مناطقی که آب آنها شور است و دسترسی به آب شیرین ندارند، برای شیرین‌سازی آب استفاده شود.


انتهای پیام/۴۱۱۲/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر