تنها نماینده زن ژیمناستیک ایران در تاریخ المپیک هستم/ دختران ژیمناست در رشتههای رزمی بسیار موفق میشوند
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری آنا، در تاریخ ژیمناستیک ایران تنها خانمی که توانسته در مسابقات المپیک حضور پیدا کند جمیله سروری است. او در چهار وسیله به رقابت با حریفان پرداخت اما موفق به کسب مدال نشد. سروری در رقابتهای المپیک 1964 توکیو با عنوان برنامه اجباری توانست راهی مسابقات شود و البته در آن زمان موضوعی به نام کسب سهمیه وجود نداشت اما برترینها میتوانستند راهی مسابقات شوند که به نوعی کسب سهمیه تلقی میشود.
جمیله سروری درباره حضورش در رقابتهای المپیک 1964 توکیو به خبرنگار ورزش آنا عنوان کرد: من 13 ساله بودم که به توکیو رفتم و حضورم در این رقابتها به این ترتیب بود که پس از حضور در چندین مسابقه در برنامه اجباری و اختیاری قرار گرفته و به خاطر آنکه از پس تمامی حرکات با چهار وسیله برآمدم به مسابقات اعزام شدم که مربی من خانم «ویرا ترمالوا» از کشور چک و اسلواکی بود که آن زمان هنوز اسلواکی از چک جدا نشده بود که کشور مستقلی شود. البته که موفق به کسب مدالی نشدم اما در هر چهار وسیله شرکت کردم.
وی افزود: بعد از 55 سال میبینم که عنوان شده من در مسابقات توکیو موفقیتی نداشتم و نتوانستم به رقابت با حریفان بپردازم اما در سایت فدراسیون جهانی ژیمناستیک (FIG) ریز نمرات من وجود دارد و تنها نماینده زن ژیمناستیک ایران در تاریخ المپیک به شمار میروم. ضمن اینکه در همان زمان یک نماینده مرد هم از ایران شرکت کرد که ایشان هم موفق به کسب مدال نشد.
نایب رئیس پیشین فدراسیون ژیمناستیک خاطرنشان کرد: من از پنج سالگی به ورزش ژیمناستیک روی آوردم و 65 سال در این ورزش حضور داشتم. علاوه بر اینکه ورزشکار بودم به مربیگری نیز پرداختهام و مدرک داوری این ورزش را نیز داشتهام. ضمن اینکه سمتهای مدیریتی نیز در فدراسیون ژیمناستیک در کارنامهام دیده میشود.
وی با اشاره به اینکه بانوان ایران نمیتوانند در مسابقات بینالمللی شرکت کنند اما راهکار مناسبی برای آنها وجود دارد تا بتوانند ارزشهای خود را نشان دهند، تصریح کرد: با توجه به قوانین فعلی کشورمان تنها مسابقاتی که دختران ژیمناستیک ایران میتوانند در آن حضور پیدا کنند رقابتهای کشورهای اسلامی و مسابقاتی است که در حیطه همین کشورها با نامهای دیگر برگزار میشود. البته آنها این اجازه را دارند که در شاخه ژیمناستیک برای همه با پوشش مناسب حضور پیدا یابند. من معتقدم ژیمناستیک به خاطر اینکه ورزش مادر است و در آن دختران ما میتوانند به آمادگی جسمانی فوقالعادهای دست یابند، امکان حضور آنها در رشتههای دیگر که مطابق با قوانین ایران است وجود دارد و آنها در دوومیدانی، قایقرانی، ورزشهای رزمی و ... میتوانند به ورزش حرفهای خود ادامه دهند چون بدن این ورزشکاران ساخته و پرداخته شده است. البته که در ورزشهای رزمی میتوانند بسیار موفق باشند.
سروری خاطرنشان کرد: پیش از انقلاب که به شوروی سابق (روسیه فعلی) رفتم دیدم که در بسیاری از مدارس این کشور وسایل ژیمناستیک مانند چوب موازنه، میلههای بارفیکس و پارالل و ... وجود دارد که در آن دختران و پسران ورزش میکنند و پس از آنکه به شرایط ایدهآل جسمانی رسیدند، به ورزشهای دیگری میپردازند و البته عدهای هم ژیمناستیک را رها نمیکنند. این کار در چین، آمریکا و چندین کشور موفق ژیمناستیک جهان اجرا میشود.
وی با اشاره به اینکه طرح حضور دختران ژیمناستیک ایران با لباس ملی شدنی نیست، تصریح کرد: من سه مرتبه لباس طراحی شده را با حضور یکی از دختران در حضور معاون وزیر ورزش تست کردیم ولی با لباسها موافقت نشد و در آینده هم چنین اتفاقی نمیافتد. نهتنها در مادههای مختلف ژیمناستیک که در شاخههای دیگر این ورزش مانند ترامپولین، ریتمیک و ایروبیک هم نمیتوان بانوان ایران را در مسابقات شرکت داد چون قوانین کشور ما با چنین پوششهایی سنخیت ندارد و نباید اخبار مبنی بر اینکه با پوشش ملی بانوان موافقت میشود را پذیرفت.
سروری تصریح کرد: در بخش مردان هم که ژیمناستهای ما تلاش زیادی میکنند تا زحمات آنها دیده شود فاصله زیادی با حریفان داریم و به صورت کلی میتوان گفت اگر 40 سال پیش فاصله ما با ژیمناستیک دنیا 10 سال بود الان 50 سال شده است. الان رقبا با سرعت نور پیش میروند و ما نمیتوانیم به دلیل کمبود امکانات و شرایط بتوانیم فاصله ایجاد شده را جبران کنیم. البته که من ژیمناست خوبی چون سعیدرضا کیخا که در 15 سال اخیر توانسته عملکرد خوبی داشته باشد بهعنوان یکی از بهترین ورزشکاران ژیمناستیک ایران قبول دارم. همچنین همدورههای کیخا که نتیجه و دستاورد تلاشهای گذشته هستند.
انتهای پیام/4048/
انتهای پیام/