صفحه نخست

آموزش و دانشگاه

علم‌وفناوری

ارتباطات و فناوری اطلاعات

سلامت

پژوهش

علم +

سیاست

اقتصاد

فرهنگ‌ و‌ جامعه

ورزش

عکس

فیلم

استانها

بازار

اردبیل

آذربایجان شرقی

آذربایجان غربی

اصفهان

البرز

ایلام

بوشهر

تهران

چهارمحال و بختیاری

خراسان جنوبی

خراسان رضوی

خراسان شمالی

خوزستان

زنجان

سمنان

سیستان و بلوچستان

فارس

قزوین

قم

کردستان

کرمان

کرمانشاه

کهگیلویه و بویراحمد

گلستان

گیلان

لرستان

مازندران

مرکزی

هرمزگان

همدان

یزد

هومیانا

پخش زنده

دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۴:۱۴ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۰
آنا از کرسی‌های آزاداندیشی دانشگاه آزاد اسلامی گزارش می‌دهد؛

شیرینی نقد همدلانه تا رقابت‌های نفس‌گیر در مرحله کشوری

برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی با کدام انگیزه‌ها، سختی‌ها و دستاوردها همراه بوده است؟   
کد خبر : 582445

به گزارش خبرنگار حوزه فرهنگ گروه دانشگاه خبرگزاری آنا، بخش مقدماتی مرحله کشوری کرسی‌های آزاداندیشی با موفقیت به پایان رسید تا در خرداد ۱۴۰۰ بخش نهایی آن برگزار شود. برگزاری این کرسی‌ها با کدام انگیزه‌ها، مشقات و دستاوردها همراه بوده است؟   


کرسی‌های آزاداندیشی فرصتی برای همدلی و رفع قطبی‌سازی


فرزاد جهان‌بین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی از پایان یافتن بخش مقدماتی مرحله کشوری کرسی‌ آزاداندیشی و برگزاری بخش نهایی در تاریخ ۲ تا ۵ خرداد خبر داد و گفت: ۵ خرداد سه تیم اول در هر شش حوزه موضوعی معلوم می‌شود و تندیس اندیشه برتر تقدیم می‌شود.  


وی با اشاره به برگزاری حدود ۲ هزار کرسی در دو مرحله کشوری و استانی گفت: باور عمیق به ضرورت گفت‌وگوی واقعی و نزدیک کردن دل‌ها و فکرها و رفع‌ قطبی‌سازی‌ها و با نیت انجام تکلیف در ارتباط با خواست رهبر معظم انقلاب اسلامی و فرصت دیدن نسل جوان و لزوم استفاده از نظرات آنها، این کار بزرگ انجام شد.   


حضور ۲ هزار تیم، ۶ هزار دانشجو و ۸۰۰ عضو هیئت علمی در کرسی‌های آزاداندیشی تا بخش مقدماتی مرحله کشوری 


یکانی، مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با آنا، درباره برگزاری مرحله کشوری کرسی‌های آزاداندیشی گفت: همان‌طور که مستحضرید در مرحله استانی ۱۴۵۸ تیم ثبت‌نام کرده‌اند و تاکنون قریب به ۲ هزار رقابت شکل گرفته است و بیش از ۶ هزار دانشجو درگیر این رویداد ملی بوده‌اند. همچنین ۸۰۰ عضو هیئت علمی دانشگاه در سطح استان‌ها زحمت داوری این رویداد ملی و رقابت تیم‌ها را برعهده داشتند.                                                                      


یکانی ادامه داد: برگزیده‌های رقابت‌های استانی به مرحله کشوری وارد شده‌اند. قصد ما این بود که کل دوره کشوری به صورت حضوری برگزار شود ولی با توجه به شرایط کرونایی مجبور شدیم رقابت‌ها را به صورت مجازی پیش ببریم. ۲۸۷ تیم به مرحله کشوری وارد شده‌اند و ۱۰ عضو هیئت علمی دانشگاه زحمت داوری آن را بر عهده دارند. در مرحله کشوری دو بخش مقدماتی و نهایی در نظر گرفته شده است که در مرحله نهایی به چهار تیم خواهیم رسید در صورت اجازه ستاد ملی کرونا به شکل حضوری رقابت‌ها دنبال می‌شود.


رقابت نفس‌گیر در محورهای اجتماعی، فرهنگی،  سیاسی و اقتصادی/ رقابت مجازی در دو محور هنر و معماری و سلامت


مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی عنوان کرد: در بخش مقدماتی مرحله کشوری، رقابت‌ها به نحوی انجام شده که در نهایت چهار تیم بالا بیایند. رقابت‌ها دارای ۶ محور سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی، سلامت و هنر و معماری است که هر یک از محورها در انتهای مرحله استانی به ۱۶ تیم رسید و در بخش مقدماتی مرحله کشوری با یکدیگر به رقابت پرداخته‌اند. این ۱۶ تیم دوباره اولویت‌بندی شدند و اولویت‌بندی‌ها براساس فرم‌هایی بود که در اختیار دانشجویان قرار می‌گرفت تا اولویت‌های مورد علاقه خود را در کرسی‌ها مشخص کنند و در هر دوره، سازمان باید فرآیند سنگینی را طی کند تا تیم‌ها دوباره اولویت‌بندی و دو به دو تقسیم شوند.   








جهان‌بین، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی به پایین بودن تعداد شرکت‌کنندگان در دو محور هنر و معماری و سلامت اشاره کرد و گفت: رقابت‌های این دو محور به صورت مجازی برگزار خواهد شد و رقابت در محورهای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی با حدود ۸۰ تیم بسیار نفس‌گیر بود تا دو حوزه هنر و معماری و سلامت با ۱۶ تیم.


یکانی در ادامه به آنا گفت: در ارتباط‌هایی که با ستاد ملی کرونا داشته‌ایم، مقرر شد که رقابت‌ها به صورت حضوری به حداقل برسد. از طرفی رقابت‌کنندگان در محورهای سیاسی، فرهنگی، ‌اجتماعی و اقتصادی نزدیک به یک ماه و نیم است که در بخش مقدماتی مرحله کشوری در حال رقابت هستند. لذا به علت کم بودن تیم‌های شرکت‌کننده در حوزه سلامت و هنر و معماری، برگزاری حضوری رقابت‌ها در این دو محور منتفی است، اما اگر ستاد ملی کرونا اجازه دهد رقابت‌های این دو تیم هم به صورت حضوری برگزار خواهد شد.                                                                                       


هر منتقدی مخالف نیست/ سختی پای کار آوردن دانشجویان


مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی در مورد مشقات برگزاری کرسی‌های آزاد اندیشی گفت: در ابتدا باید به تفاوت کرسی و مناظره دقت کنیم. در مناظره موضوع را مشخص می‌کنند و دو طرف درباره آن صحبت می‌کنند اما در کرسی آزاداندیشی باید دو طرف مباحثه را پیدا کنیم، آنها موضوعات خود را مطرح کنند، سپس موضوعات اولویت‌بندی می‌شوند، بعد موضوعات اولویت‌بندی شده بین تیم‌ها دو به دو تقسیم خواهد شد و گاه مشاهده می‌شود که یک تیم از چابهار با تیم دیگری در مشهد بر سر یک موضوع جهت مباحثه و گفت‌وگو اعلام آمادگی می‌کنند.  


یکانی اظهار کرد: موضوع دیگری که برای جا انداختن آن بسیار تلاش کردیم این بود که تلقی جامعه از منتقد و نقد نباید تلقی مخالف باشد. هر منتقدی، مخالف نیست. دانشجویان از اینکه راحت حرف‌های خود را منتقل کنند ابا داشتند و تلاش زیادی برای رایزنی با مسئولان، دانشگاه‌ها جهت پای کار آوردن دانشجویان برای مباحثه و انتقال نظر در کرسی‌ها صورت گرفت. توجیه دانشجویان برای پرداختن به سؤالات و مسائل جامعه و شرکت در جنگ ایده‌ها، کار راحتی نبوده است و به نظرم سخت‌ترین قسمت کار کرسی‌های آزاد اندیشی همین قسمت بوده است.


وی گفت: اما نکته قابل توجه این است که همواره که بر گفت‌وگو و شرکت در کرسی‌ها تأکید داشته‌ایم، بر بحث منطقی و علمی و مستدل هم اصرار ورزیده‌ایم. بخش دیگر سختی کار که در مرحله کشوری با آن مواجه بوده‌ایم موضوع زیرساخت‌های ما برای برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی بوده است. زیرساخت‌های ما هم در بحث تجهیزات سخت‌افزاری که باید مشکلات سیستم نیایش را برطرف می‌کردیم که با نظر مساعد معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی دکتر جهان‌بین هر دو موضوع مرتفع شدند اما در عین حال سختی خود را داشت.


حمایت‌های فنی دانشگاه آزاد اسلامی از کرسی‌های آزاداندیشی 


مدیرکل امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: کرسی آزاداندیشی قواعد خاص خود را دارد و حتماً باید طرفین شرکت‌کننده در کرسی‌ها با چهره‌های مشخص در رقابت شرکت کنند و امکان سوءاستفاده وجود نداشته باشد. در هر کرسی باید هشت دانشجو شرکت داشته باشند و هویت آنها احراز شود. در عین حال ممکن بود که برخی اعضا دچار مشکلاتی شوند که از شرکت حضوری در کرسی بازبمانند. لذا باید برای حضور مجازی آنها هم تمهیداتی اندیشیده می‌شد. این مشکلات که مربوط به حین اجرای کرسی‌ها هستند نیز با تلاش مستمر مرتفع شده است.


وی در پایان گفت: مشکلاتی هم در زمینه ارتباط فضای مجازی داشتیم که واحد الکترونیک دانشگاه آزاد اسلامی و دکتر نجف‌پور بسیار همکاری کردند و یاری رساندند و در ارتقای نرم‌افزارها و افزایش کیفیت تصاویر بسیار تلاش کردند. ۱۰ تصویر واضح هم‌زمان در هر کرسی نیاز به زیرساخت‌های قوی نرم‌افزاری داشت که با همکاری دوستان حل و فصل شد.  جهت سهولت این مرحله نرم‌افزاری نوشته شد که آمار و احتمال برگزاری و رقابت تیم‌ها و اولویت‌بندی‌ها را در آن گنجانده‌ایم.


انتهای پیام/۴۱۰۷/پ


انتهای پیام/

ارسال نظر